Hyppää pääsisältöön

Saturday Night Liven vakiotähdissä yllätysnimi – "Katseluluvut eivät tule olemaan yhtä suuret kuin Putouksella"

Maikkarilta ensi keväänä alkavassa Saturday Night Live -komediasarjan vakionäyttelijäkastissa nähdään Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi, Pamela Tola sekä Kalle Lamberg.

Saturday Night Liven vakionäyttelijäkaartin yllätysnimi on Kalle Lamberg (kuvassa toinen oikealta). // Kuva: YleX / Samppa Rautio

Saturday Night Livestä puhutaan viihteen mammuuttina, eikä suotta. Ohjelmaa on esitetty Yhdysvalloissa 40 vuoden ajan. Sen kautta ovat kulkeneet monet nykypäivän tähtinäyttelijät, kuten Bill Murray ja Will Ferrel.

Sarjan ytimessä ovat sen vakionäyttelijät. Ohjelman Suomi-versiossa vakionäyttelijöinä nähdään muun muassa Putouksesta tutut Jussi Vatanen ja Aku Hirviniemi, Kimmo-sarjasta sekä esimerkiksi 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvasta tunnettu Pamela Tola sekä Kalle Lamberg.

Kuka ihmeen Kalle Lamberg?

Niinpä. Suurelle yleisölle Lamberg on vielä tuntematon kasvo. Hän on aiemmin näytellyt pääasiassa teattereissa.

- Pääsin ohjelmaan suhteilla! Ei vaan, olen tehnyt Aku Hirviniemen kanssa Roba-sarjaa, mutta niitä jaksoja ei ole vielä nähty televisiossa. Sarjan ohjaaja Jaakko Saariluoman tunnen teatterin kautta, Lamberg kertoo YleX:lle.

"Jengi ajattelee, että ääh, taas nuo samat naamat."― Jussi Vatanen, näyttelijä

Lambergin mukanaolo on virkistävää muuten kovin tutussa näyttelijäkaartissa. Vatasen ja Tolan mukaan Lamberg on ohjelman toivo. Vatanen aikoo tuoda Lambergia parhaansa mukaan esille.

- Me muut ollaan jo niin nähtyjä. Jengi ajattelee, että ääh, taas nuo samat naamat. Me mennään Kalle edellä, Vatanen kertoo.

Eri kohdeyleisö kuin Putouksella

Saturday Night Liven sketsit käsittelevät ajankohtaisia asioita. Esimerkiksi Putouksessa osa sketseistä on täysin keksityistä aiheista. SNL:n pointti on se, että sketsit olisivat päivänpolttamia.

- Ajankohtaisuus on ohjelman hienous, Vatanen vakuuttaa.

Hienous voi olla myös ohjelman heikkous – ainakin mitä katsojalukuihin tulee. Vakionäyttelijöistä Pamela Tola ei usko, että ohjelmasta tulisi Suomessa Putouksen kaltainen megahitti.

"Saturday Night Live ei ole perhe- tai lastenohjelma."― Pamela Tola, näyttelijä

- Putous saavuttaa isomman yleisön, sillä Saturday Night Live ei ole perhe- tai lastenohjelma. Katseluluvut eivät tule olemaan yhtä suuret kuin Putouksella, mutta se ei ainakaan minulle ole lähtökohta, Tola sanoo.

Tekijät tiedostavat yhdysvaltalaisen Saturday Night Liven aseman sketsiviihteen legendana. Vaikka kyseessä on formaattiin perustuva ohjelma, jenkkiversiota ei lähdetä kopioimaan.

- Me teemme kaiken omalta pohjaltamme ja niin, että sketsit ovat hauskoja nimenomaan Suomessa. Jenkeissä nauretaan vähän eri asioille kuin täällä, Vatanen sanoo.

Lue myös:

Saturday Night Livestä tehdään Suomi-versio – tämän takia se on todella iso juttu