Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Viikko koulussa pääkuva

Hymynaama Wilmassa ilahduttaa

oppilaan tekemä taulu "Minulle tulee hyvä mieli"
"Tulee hyvä mieli, jos onnistuu ja jos kehutaan." Oppilaan tekemä työ Kesämäenrinteen koulun käytävällä. oppilaan tekemä taulu "Minulle tulee hyvä mieli" Kuva: Yle/Tuula Rajavaara kesämäenrinteen koulu

Opettajat saivat Kesämäenrinteen koululla heti aamutuimaan kirjallisen tehtävän: Milloin viimeksi ilahdutit oppilasta? Miten? Vastaukset ovat varsin ilahduttavaa luettavaa. Samalla kurkistamme opettajainhuoneen salattuun maailmaan.

Viime torstaina, kun ilmoitin, että perjantaina ei tarvitse tulla kouluun klo 8.

Eilen ilahtuivat kun pidin koulun jälkeen kerhoa.

Eilen. Onnittelin oppilaita hyvästä suorituksesta.

Oppilas X sanoi ilahtuvansa, kun sai tehdä (jatkaa) koetta välitunnilla.

Viime viikolla. Kerroin mahdollisesta jatkoonpääsystä Taitaja 1 –kisassa.

valvonnat kyltti
Koulussa opettajat joutuvat valvomaan kaikenlaista: välitunteja, ruokailua, lakia ja järjestyystä. valvonnat kyltti Kuva: Yle/Tuula Rajavaara kesämäenrinteen koulu
lyijykynä sinitarralla kiinni seinässä
Tällä kynällä opettajat merkitsevät valvontavuoronsa valvontakaavioihin. lyijykynä sinitarralla kiinni seinässä Kuva: Yle/Tuula Rajavaara viikkokolulssa

Eilen arviointikeskustelussa. Kehuin poikaa (= mukava, ahkera, kohtelias, hyväntuulinen). Luulen, että sekä poika että vanhemmat ilahtuivat.

Eilen annoin positiivista palautetta oppilaille arviointikeskustelussa, siitä hyvästä työstä, jota he ovat tehneet.

Ilahdutin oppilasta viimeksi eilen, kun huolehdin luokkaan jääneen takin omistajalleen.

Olin Taitaja -kisoissa oppilaiden kanssa ja ilmaannuin paikalle 7. lk neulomistunnille vähän myöhässä – oli ihanaa kuunnella oppilaiden ilahtuneita huudahduksia ”Sie tulit!” – ilmeisesti ammattitaitoani kaivattiin… Tekstiilityön tunneilla on helppo ilahduttaa, kun materiaali/värivalintoja saa suunnitella vapaasti.

Olen kehunut oppilasta hyvästä oivalluksesta tunnilla.

Annoin oppilaalle iloisen hymyn Wilmaan sitkeästä työskentelystä.

Silloin tällöin humoristisilla lauseilla monien oppilaiden ahdistusta pienentäen.

Oppilas oppi soittamaan rumpukompin harjoittelun jälkeen!

Tänä aamuna oppilas oli eksyksissä ja epävarma onko hänen siivousTET tänään. Tarkastimme asian ja totesin, että hän on ihan oikeassa päivässä. Saatoin hänet vielä siivoajien ovelle. Sain ihanan hymyn palkaksi.

luokkkakuvia seinällä
Opettajat harjoittelevat opettajainhuoneessa aina uusien seiskojen nimiä välituntisin luokkkakuvia seinällä Kuva: Yle/Tuula Rajavaara kesämäenrinteen koulu
palapeliä kootaan
Opettajainhuoneessa kootaan välitunnilla mm. palapeliä. Se on hyvä stressinpoistaja. Ja se saatiin valmiiksi! palapeliä kootaan Kuva: Yle/Tuula Rajavaara kesämäenrinteen koulu

Ilahdutin oppilasta viimeksi muutama minuutti sitten. Miten? Pyytämällä häntä kertomaan fanituksen kohteesta.

Räpyläuinnilla - sukelluskaaret käytössä vapaasti.

Ilahdutin tänään oppilasta, kun yhdessä totesimme, miten hyvin hän on parantanut koulumenestystään, ja aivan omasta halustaan yrittää.

Kävimme tiistaina oppitunnin jälkeen tosi lämminhenkisen keskustelun kahden oppilaan kanssa oman ajan tärkeydestä, opettajan työstä, hyvästä opettajuudesta ja siitä, miten oppilaiden mielestä jokaisella on vastuu omasta opiskelemisestaan. Tuntui, että kaikilla meillä kolmella oli kiireetön hetki ja jokaisella oma tila ja aika sanoa omat ajatuksensa. Jäi minulle tosi hyvä mieli tuosta hetkestä.

Ilahdutin oppilasta viimeksi eilen. Teimme yhdessä työtä ”Ihannekoulu”, mistä tuli hienoja ajatuksia, joita kehuin kovasti.

hierontatuolit ja jumppapallot
Näillä välineillä opettajat rentoutuvat opettajainhuoneessa. hierontatuolit ja jumppapallot Kuva: Yle/Tuula Rajavaara viikkokolulssa
pikkujoulukutsu
Opettajat menevät myös pikkujouluihin. He taitavat uskoa joulupukkiin. pikkujoulukutsu Kuva: Yle/Tuula Rajavaara kesämäenrinteen koulu

Lue myös: Koulun tärkein tiedotusväline ja työkalu - Wilma

Lappeenrannan Kesämäenrinteen koulua käsittelevät jutut

Kesämäenrinteen koulu odottaa oppilaita syysasussaan
Gourmet vai ällö?
Millä työvälineillä koulua käydään?
Vanha fysiikan luokka vastaan poikien vessa
Hymynaama Wilmassa ilahduttaa
Koulun tärkein tiedotusväline ja työkalu – Wilma
Elimiä ja konditionaalimuotoja
Arjen valopilkut

Viikko koulussa

 • JOPO-luokka - näe minut!

  Jopoluokalla opiskellaan asiat toisella tavalla

  Karjaan yhteiskoulun Jopo-luokalla tehdään ruokaa ja taidetta, jeesataan kaveria ja käydään työharjoittelussa. Jopo ei ole erityisopetuksen luokka, vaan työpainotteinen tapa suorittaa peruskoulu loppuun.

 • Tehtiin eikä meinattu

  Käden taidot pääsivät kunniaan köksässä ja kuviksessa.

  Torstaina Tampereen kristillisen koulun aamu alkoi kunnon säpinällä, kun kasiluokkalaiset pääsivät näyttämään kädentaitojaan ysiluokkalaisilla vahvistetussa valinnaisaineryhmässään - kuka kotitaloudessa, kuka kuvataiteessa. Tänään tehdään... Siitä se lähti kumpikin tunti käyntiin.

 • Älä kysy: "Miten meni koulussa tänään?"

  Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa

  Ei siihen voi vastata. Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa. Päivän aikana sattuu lukemattomia iloisia ja ei niin iloisia asioita. Oletko valmis kuuntelemaan ne kaikki?

 • Aja kondomiajokortti! Nykyajan seksivalistus käy suoraan asiaan

  Kondomia pääsee pukemaan – dildon päälle.

  Seksivalistus ei taida monelle olla se paras koulumuisto. Yksi kertoo, kuinka männävuosina opettaja oli yhtä jäykkä kuin kurkku, jonka päälle puki kondomia. Toinen taas muistaa, miten turhankin kekseliäs opettaja laittoi alastoman miehen ja naisen kuvat eri kalvoille – sitten hän liikutti kalvoja edestakaisin piirtoheittimellä. Nyt on toisin. Voi vaikkapa ajaa kondomiajokortin.

 • Oppilaita ja opettajia on aina - muu muuttuu

  Yhteenveto viikon vierailusta Karjaan yhteiskoulussa

  Käytävillä haisee meikki ja hiki. Kosteat ulkovaatteet höyryävät, pipot pysyvät tiukasti päässä. Ilmassa lentee v-sana jos toinenkin ja välillä pitää vähän läppästä kaveria päähän. Ihan vaan hellyydellä, kun sanoja ei löydy.

 • Oppilaat ovat fiksuuntuneet

  Koulu muuttuu kovaa vauhtia

  Jos joku väittää, että koulussa ei mikään ole muuttunut sitten 1960-luvun, niin se joku on väärässä. Kaikki on muuttunut.

 • Onko mikään muuttunut koulussa?

  Onko koulu yhtään muuttunut sitten 1970-luvun?

  Viikko koulussa meni nopeasti. On tilinteon aika. Katso kuvat ja vertaa, onko opinahjoissa mikään muuttunut sitten omien kouluaikojesi.

 • Metsäkylän koulun oppilaskunnan hallitus – sopuisaa ja demokraattista kokoustamista

  Metsäkylän kyläkoulun oppilailla asiat ovat hyvin.

  Metsäkylän koulun terve ilmapiiri ja hyvä henki tulevat vastaan kaikista yhteyksistä. Parhaiten ne huomaa oppilaista, joista säteilee iloisuus, aktiivisuus ja hyvä olo. Oppilaskunnan hallituksen sopuisuus ja demokraattinen henki voisi olla esimerkkinä monelle muullekin hallitukselle. Erimielisyydet keskustellaan rakentavasti pois ja kaikki näkökulmat huomioidaan.

 • Hyvän luokkahengen takana yhteinen huumori

  Viikin norssin 4 b luokassa on hyvä luokkameininki.

  Oppilaiden kysymykset, huumori ja hyvä luokkameininki yllättävät kerta toisensa jälkeen. Tämän päivän koulussa opetellaan tärkeiden tietojen lisäksi muodostamaan omia mielipiteitä, perustelemaan niitä ja toimimaan yhdessä ryhmän jäsenenä. Näitä taitoja on harjoiteltu Viikin norssin 4 b luokassa.

 • Arjen valopilkut

  Viikko koulussa summaus viimeisenä päivänä Lappeenrannassa.

  Kesämäenrinteen koulu Lappeenrannassa tarjosi viikon löytöretkeilijälle iloisia yllätyksiä tavan takaa. Oli kutkuttavaa olla mukana arjen pyörityksessä ja yrittää arvata mitä todellisia tarinoita kaiken nähdyn ja kuullun takaa pilkisti. Kuin biologian vitriinin pöllöt, pällistelin silmät pyöreinä ja yritin tulkita lappujen, kylttien, kuvien, ilmoitusten, ohjeiden ja julisteiden merkityksiä.