Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Viikko koulussa pääkuva

Koulun tärkein tiedotusväline ja työkalu - Wilma

neljä kahdeksasluokkalaista myyvät leivonnaisia luokkarahaston hyväksi koulun aulassa
8 B luokan leivonnaisten myynnistä oli luonnollisesti tiedotettu myös Wilmassa. Myyntihommissa vuorossa vasemmalta Onni Korjus, Aleksi Hämäläinen, Eve Lipiäinen ja Olli Repo neljä kahdeksasluokkalaista myyvät leivonnaisia luokkarahaston hyväksi koulun aulassa Kuva: Yle/Tuula Rajavaara kesämäenrinteen koulu

Kesämäenrinteen koulussa 100% vanhemmista käyttää Wilmaa (koulun yhteinen www-liittymä). Se tekee Wilmasta koulun tärkeimmän yhteisen työkalun, koska Wilman kautta voivat tietoja vaihtaa kaikki sen käyttäjät eli opettajat, oppilaat, huoltajat, oppilashuoltoryhmä, kouluavustajat, terveydenhoitaja, hammashoito ym. sidosryhmät sekä koko koulun muu henkilökunta. Rehtori Petri Huovila sanoo, että ilman Wilmaa olisi vaikea kuvitella koulunpitoa nykypäivän Suomessa.

Aina ei Wilmalla ole ollut näin hyvä maine. Entisestä ”Vika-Wilmasta” yritetään päästä koulumaailmassa eroon. ”Vika-Wilma” tarkoittaa sitä, että ennen uudistuksia ohjelma sisälsi vain negatiivista informaatiota oppilaasta (huomautukset, poissaolot, unohdukset). Joidenkin oppilaiden kohdalla voi sanoa, että ”Vika-Wilma” alkoi toteuttaa itseään. Yhtä lailla 9,5 keskiarvon oppilaasta saattoi olla useilta kouluvuosilta vain yksi merkintä: ”x.x. päivänä viivain kotona.”

Nyky-Wilma toimii toisin. Nyt opettaja voi kannustaa oppilasta, antaa oppilaalle hymynaaman ja valita useista erilaisista positiivisista vaihtoehdoista. Huomautuksia on enää vain yksi ja siihen pitää tehdä yksityiskohtainen selvitys."Positiivisten toimintojen runsas määrä ohjaa opettajaakin kannustavaan palautteeseen", huomauttaa apulaisrehtori Kati Honkio-Saareks. ”Jos kehuu oppilasta, niin oppilas vastaakin, että laita se sinne Wilmaan, sieltä on kiva lukea”, kertoo äidinkielen opettaja Jaana Burman. Monet oppilaat kaipaavat jo myötäsyntyisesti positiivista palautetta. ”Tyhjästä ei saa kuitenkaan kehua. Oppilaat näkevät sen läpi heti”, lisää Jaana Burman.

leivonnaismyynnin juliste
leivonnaismyynnin juliste Kuva: Yle/Tuula Rajavaara kesämäenrinteen koulu
neljä kahdeksasluokkalaista myyvät leivonnaisia luokkarahaston hyväksi koulun aulassa
neljä kahdeksasluokkalaista myyvät leivonnaisia luokkarahaston hyväksi koulun aulassa Kuva: Yle/Tuula Rajavaara kesämäenrinteen koulu
leivonnaismyynnin hinnasto
leivonnaismyynnin hinnasto Kuva: Yle/Tuula Rajavaara kesämäenrinteen koulu

Lue myös: Hymynaama Wilmassa ilahduttaa

Lappeenrannan Kesämäenrinteen koulua käsittelevät jutut

Kesämäenrinteen koulu odottaa oppilaita syysasussaan
Gourmet vai ällö?
Millä työvälineillä koulua käydään?
Vanha fysiikan luokka vastaan poikien vessa
Hymynaama Wilmassa ilahduttaa
Koulun tärkein tiedotusväline ja työkalu – Wilma
Elimiä ja konditionaalimuotoja
Arjen valopilkut

Viikko koulussa

 • JOPO-luokka - näe minut!

  Jopoluokalla opiskellaan asiat toisella tavalla

  Karjaan yhteiskoulun Jopo-luokalla tehdään ruokaa ja taidetta, jeesataan kaveria ja käydään työharjoittelussa. Jopo ei ole erityisopetuksen luokka, vaan työpainotteinen tapa suorittaa peruskoulu loppuun.

 • Tehtiin eikä meinattu

  Käden taidot pääsivät kunniaan köksässä ja kuviksessa.

  Torstaina Tampereen kristillisen koulun aamu alkoi kunnon säpinällä, kun kasiluokkalaiset pääsivät näyttämään kädentaitojaan ysiluokkalaisilla vahvistetussa valinnaisaineryhmässään - kuka kotitaloudessa, kuka kuvataiteessa. Tänään tehdään... Siitä se lähti kumpikin tunti käyntiin.

 • Älä kysy: "Miten meni koulussa tänään?"

  Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa

  Ei siihen voi vastata. Koulussa tapahtuu päivässä enemmän kuin aikuisilla viikossa. Päivän aikana sattuu lukemattomia iloisia ja ei niin iloisia asioita. Oletko valmis kuuntelemaan ne kaikki?

 • Aja kondomiajokortti! Nykyajan seksivalistus käy suoraan asiaan

  Kondomia pääsee pukemaan – dildon päälle.

  Seksivalistus ei taida monelle olla se paras koulumuisto. Yksi kertoo, kuinka männävuosina opettaja oli yhtä jäykkä kuin kurkku, jonka päälle puki kondomia. Toinen taas muistaa, miten turhankin kekseliäs opettaja laittoi alastoman miehen ja naisen kuvat eri kalvoille – sitten hän liikutti kalvoja edestakaisin piirtoheittimellä. Nyt on toisin. Voi vaikkapa ajaa kondomiajokortin.

 • Oppilaita ja opettajia on aina - muu muuttuu

  Yhteenveto viikon vierailusta Karjaan yhteiskoulussa

  Käytävillä haisee meikki ja hiki. Kosteat ulkovaatteet höyryävät, pipot pysyvät tiukasti päässä. Ilmassa lentee v-sana jos toinenkin ja välillä pitää vähän läppästä kaveria päähän. Ihan vaan hellyydellä, kun sanoja ei löydy.

 • Oppilaat ovat fiksuuntuneet

  Koulu muuttuu kovaa vauhtia

  Jos joku väittää, että koulussa ei mikään ole muuttunut sitten 1960-luvun, niin se joku on väärässä. Kaikki on muuttunut.

 • Onko mikään muuttunut koulussa?

  Onko koulu yhtään muuttunut sitten 1970-luvun?

  Viikko koulussa meni nopeasti. On tilinteon aika. Katso kuvat ja vertaa, onko opinahjoissa mikään muuttunut sitten omien kouluaikojesi.

 • Metsäkylän koulun oppilaskunnan hallitus – sopuisaa ja demokraattista kokoustamista

  Metsäkylän kyläkoulun oppilailla asiat ovat hyvin.

  Metsäkylän koulun terve ilmapiiri ja hyvä henki tulevat vastaan kaikista yhteyksistä. Parhaiten ne huomaa oppilaista, joista säteilee iloisuus, aktiivisuus ja hyvä olo. Oppilaskunnan hallituksen sopuisuus ja demokraattinen henki voisi olla esimerkkinä monelle muullekin hallitukselle. Erimielisyydet keskustellaan rakentavasti pois ja kaikki näkökulmat huomioidaan.

 • Hyvän luokkahengen takana yhteinen huumori

  Viikin norssin 4 b luokassa on hyvä luokkameininki.

  Oppilaiden kysymykset, huumori ja hyvä luokkameininki yllättävät kerta toisensa jälkeen. Tämän päivän koulussa opetellaan tärkeiden tietojen lisäksi muodostamaan omia mielipiteitä, perustelemaan niitä ja toimimaan yhdessä ryhmän jäsenenä. Näitä taitoja on harjoiteltu Viikin norssin 4 b luokassa.

 • Arjen valopilkut

  Viikko koulussa summaus viimeisenä päivänä Lappeenrannassa.

  Kesämäenrinteen koulu Lappeenrannassa tarjosi viikon löytöretkeilijälle iloisia yllätyksiä tavan takaa. Oli kutkuttavaa olla mukana arjen pyörityksessä ja yrittää arvata mitä todellisia tarinoita kaiken nähdyn ja kuullun takaa pilkisti. Kuin biologian vitriinin pöllöt, pällistelin silmät pyöreinä ja yritin tulkita lappujen, kylttien, kuvien, ilmoitusten, ohjeiden ja julisteiden merkityksiä.