Hyppää pääsisältöön

Laura Haapakosken Kokonas on todellinen monitoimihevonen

Laura Haapakoski kokeili muutama vuosi sitten valjakkoajoa uteliaisuuttaan, ja jäi heti koukkuun. Lajin monipuolisuus ja vauhdikkuus veivät mukanaan, eikä Laura nykyään tiedä parempaa kuin rämäpäisyyttä vaativan maratonin. Aikaa vievästä päälajista huolimatta Laura ei ole jättänyt ratsastusta, vaan harjoittelee koulua ja esteitä ruuna Kokonasin kanssa.

Kokonas on vuonna 2004 syntynyt, erityisen harvinaista zemaituka-rotua edustava hevonen. Zemaitukat ovat pieniä, hieman ponimaisia hevosia ja soveltuvat erityisen hyvin valjakkoajoon. Zemaituka on alkuperäisrotuja, jonka myötä Kokonasillakin on jaloissaan ja selän päällä selvästi näkyviä seepra-raitoja. Kokonas eli Naksu on luonteeltaan todella kiltti ja kova tsemppaamaan, vaikka ponimaisia piirteitäkin hevosesta löytyy. Ruuna suostuu mihin tahansa työntekoon ja toimii ongelmitta niin maastossa kuin hevosagilityssakin. Uusien tehtävien edessä ponin luontainen uteliaisuus ja rohkeus ovat suureksi avuksi.

Tulevaisuudessa kaksikko toivoo pärjäävänsä Suomessa järjestettävissä vuoden 2017 PM-kisoissa. Ennen suurta koitosta kaksikko aikoo kerätä lisäkokemusta kansainvälisiltä kentiltä.

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.