Hyppää pääsisältöön

Yle edistämään digitalisaatiota

Iso paja
Iso paja Kuva: Yle / Seppo Sarkkinen iso paja

Yle pyrkii lähivuosina pitämään kotimaiset ohjelmahankinnat yksityisiltä tuotantoyhtiöltä vähintään nykytasolla. Sama pätee ostoihin ulkopuolisilta mediapalveluiden tuottajilta.

Tänä vuonna Yle ostaa ohjelmasisältöjä yksityisiltä tuotantoyhtiöltä noin 26 miljoonalla eurolla.

Tämä linjaus on osa Ylen talouden ja toiminnan suuntaviivoja, joilla hallintoneuvosto ohjaa Ylen lähivuosien kehittämistä. Hallintoneuvosto päätti talouden ja toiminnan suuntaviivat kokouksessaan 11.11.2015.

Yle tarjoaa tulevaisuudessakin koko kansalle monipuolisia sisältöjä tarkoituksenmukaisilla jakeluteillä. Linjausten mukaan televisio-, radiokanavien sekä Yle Areenan asemaa tarkastellaan samanaikaisesti suhteessa mediankäytön, tarjonnan ja teräväpiirtotelevision muutoksiin. Kaikki Ylen tv-kanavat siirretään myös teräväpiirtojakeluun vuonna 2017.

Yle lisää tulevina vuosina resursseja sisältöihin ja palveluihin. Samoin panostuksia verkkosisältöihin, -palveluihin ja jakeluun lisätään. Linjauksissa todetaan myös, että Ylen talous pidetään tasapainossa. Yhtiö päättää vuosittain budjettisuunnittelun yhteydessä, mistä resursseja sisältöihin, palveluihin ja verkkoon siirretään. Hallitus on kaavaillut, että Yle-veroa ei korotettaisi tällä vaalikaudella.

Hallintoneuvosto painottaa, että Yle tuottaa yhteiskunnalle arvoa ja yhtiö vahvistaa yhteiskunnallista rooliaan digitaalisuuden mahdollisuuksien edistäjänä.

Suomella ja etenkin media-alalla on mahdollisuuksia vauhdittaa taloutta ja sen digitaalisuutta ottamalla voimakas etunoja sähköisten palveluiden luomisessa. Yle haluaa kantaa kortensa kekoon tarjoamalla Yle Tunnuksen avoimesti myös muiden suomalaisten toimijoiden käyttöön. Yle Tunnus on käyttäjätunnus, jolla voi rekisteröityä Yleisradion verkkopalveluiden käyttäjäksi.

Ennakkoarviointien asiantuntijat valittu

Yle-lain mukaan Ylen uudet merkittävät palvelut on ennakkoarvioitava. Ylen hallintoneuvosto on valinnut 11.11. ennakkoarviointeja varten kilpailuoikeuteen perehtyneen asiantuntijan. Asiantuntijaksi valittiin asianajaja Ilkka Aalto-Setälä Asianajotoimisto Borenius Oy:stä. Haku tehtiin kilpailutuksella julkisista hankinnoista annetun lain mukaisesti. Hallintoneuvosto on jo aiemmin valinnut viestinnän professori, filosofian tohtori Hannu Niemisen Ylen julkisen palvelun asiantuntijaksi.

Lisätiedot:
Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, Kimmo Kivelä, p. (09) 432 3075
Toimitusjohtaja Lauri Kivinen, p. (09) 1480 5003