Hyppää pääsisältöön

EU-komissaari Jyrki Katainen: Suomi tunnetaan EU:ssa neljästä asiasta – yksi niistä on Slush

Kataisen mukaan Eurooran tulevaisuus on kasvuyrityksissä, jotka esittäytyvät Slushin kaltaisissa tapahtumissa.

Jyrki Kataisen mukaan suomalaiset startupit houkuttelevat riskisijoittajia. // Kuva: Yle

Euroopan komission varapuheenjohtaja ja talouskomissaari Jyrki Kataisen mukaan Slush on Suomelle äärimmäisen tärkeä tapahtuma. Kataisen mukaan Slush on yksi neljästä asiasta, joista Suomi tällä hetkellä tunnetaan EU:n sisällä parhaiten. Startup-tapahtuman lisäksi tunnettuja ovat Aalto-yliopisto, Tekes ja innovaatioympäristö Demola.

Slushin kautta suomalaiset startup-yritykset voivat saada idealleen tai innovaatiolleen rahoitusta ulkomaisilta sijoittajilta. Kataisen mukaan 80 prosenttia EU:ssa tapahtuvista riskirahoituksista sijoitetaan kahdeksaan eri maahan. Yksi maista on Suomi. Vaikka Suomen talous on heikentynyt, suomalaiseen osaamiseen luotetaan.

- Suomessa on innovatiivisia nuoria yrityksiä, jotka houkuttelevat riskisijoittajia, Katainen sanoo.

"Google ja Microsoftkin olivat joskus startup-yrityksiä."― Jyrki Katainen

Katainen kertoo, että Euroopan tulevaisuus on kasvuyrityksissä. Komissaarin mukaan Slushissa esittäytyvistä startupeista muutama kasvaa suureksi, usea keskisuureksi.

- Google ja Microsoftkin olivat joskus startup-yrityksiä, Katainen muistuttaa.

Jotta mahdollisimman moni startup-yritys kasvaa mahdollisimman suureksi, EU:n jäsenmaiden tulee Kataisen mukaan uudistaa rakenteitaan niin, että ne olisivat kannustavampia talouden kasvulle. Samalla Katainen muistuttaa, että Euroopassa tehdään myös oikeita asioita, joiden taloudelliset merkitykset nähdään todennäköisesti vasta tulevaisuudessa. Yksi oikeista asioista on Slush-tapahtuma.

- Valitettavasti innovatiivisten nuorten yrittäjien joukko ei vielä generoi niin paljon työpaikkoja, talouskasvua ja verotuloja kuin tarve vaatisi, Katainen kertoo.

Seuraa Slushia osoitteessayle.fi/slush!

Lue myös:

Näin teet uskottavan startup-nimen – Slush on myös sanataiteen juhlaa

Tahdotko kiinni startup-rahoihin? Ota asiantuntijoiden sijoitusvinkit haltuun

Musiikkibisnes tietää, mitä kuuntelit viime kesänä – ja näin se käyttää tietoa hyväkseen

Ruokapalvelu Wolt on menestynyt startup, mutta rikkaaksi se ei vielä tee – "Nostan vähemmän palkkaa kuin keskimääräinen suomalainen"