Hyppää pääsisältöön

Muisti: Jussarö – erään unelman rauniot

Muisti: Jussarö erään unelman rauniot, yle tv1
Göran Wikström työskenteli saaren kaivoksella. Muisti: Jussarö erään unelman rauniot, yle tv1 muisti: jussarö erään unelman rauniot

TV1 sunnuntaina 15.3.2020 klo 12.50 - 13.20, Areenassa

Jussarö oli 1950 - 60 -luvulla hullunrohkea unelma elinikäisestä työpaikasta jopa seuraaviin sukupolviin asti. Samalla se oli unelma Tammisaaren saariston säilymisestä asuttuna ja elinvoimaisena.

Se oli hullunrohkea unelma kaivoksesta meren alla, rikastamosta ulko-saaristosta sekä satojen ihmisten työpaikasta meren ja jään armoilla.

Toimittaja Anu Valveen dokumentti Jussarö – erään unelman rauniot kertoo entisen kaivos- ja sotilassaaren tarinan.

Tuotanto: Yle. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2015.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.