Hyppää pääsisältöön

Slushissa jaettiin ennätyspotti pitchauskilpailussa: 650 000 euroa terveystietojen tallettajalle

Voiton vei sovellus, joka kokoaa yhteen henkilön terveystiedot hätätilanteen varalta.

CareMonkeyn toimitusjohtaja Troy Westley juhlii pitchauskilpailun voittoa Slushissa. // Kuva: Tuomo Björksten / YLE

Slushin pitchauskilpailun voittajaksi on valittu australialainen CareMonkey-sovellus. Voittaja valittiin Slushissa Helsingin Messukeskuksessa torstaina kaksipäiväisen kilpailun päätteeksi.

Slushin kisan voittopotti nousi uusiin ennätyslukemiin: CareMonkey kuittasi menestyksekkäästä pitchaamisestaan 650 000 euroa. Viime vuonna saman kilpailun voittaja sai puoli miljoonaa euroa, jonka uutisoitiin olevan maailman suurin pitchauskilpailun rahapalkinto.

CareMonkeyn avulla terveystiedot voi tallentaa samaan paikkaan, ja hätätilanteen sattuessa läheiset ja terveydenhuollon ammattilaiset saavat tiedot sovelluksesta.

Jos lapsi loukkaantuisi seurakunnan leirillä tai työntekijä työpaikan futisturnauksessa, luotetut ihmiset voivat katsoa CareMonkeystä, mitä asioita sairaanhoidossa pitää ottaa huomioon. Tästä on hyötyä ensihoitajille, jos potilaalla on esimerkiksi harvinainen veriryhmä tai krooninen sairaus.

Pitchauskilpailussa valittiin myös hopeamitalisti: yhdysvaltalainen Astro Digital. Se tuo satelliittidatan helpommin yleisön ja erityisesti sovelluskehittäjien saataville. Astro Digitalin visioissa sovelluskehittäjät voivat hyödyntää satelliittikuvaa ja tehdä appeja, joilla voi seurata esimerkiksi ympäristön tilaa, laitonta rakentamista tai viljelysten menestymistä.

Slush 100 -pitchauskilpailuun osallistui sata startupia, jotka oli seulottu yli tuhannen hakijan joukosta. Pitchaajilla oli vain muutama minuutti aikaa kertoa ideastaan ja vakuuttaa tuomaristo. Karsintojen ja semifinaalien kautta finaaliin eteni CareMonkeyn ja Astro Digitalin lisäksi kaksi muuta startupia: Velmenni, joka siirtää dataa valon avulla, sekä PlugSurfing, joka helpottaa sähköautojen lataamista latauspisteillä.

Suomalaisfirmat eivät selviytyneet kisan finaaliin.

Lue myös:

Hurmaannuimme prinssi Danielin kuninkaallisesta charmista - YleX vaklasi Slushin kunniavierasta 

Supercell ei olisi menestynyt ilman onnea: "Monet tiimit tekevät yhtä kovasti töitä kuin me, mutta eivät menesty"

EU-komissaari Jyrki Katainen: Suomi tunnetaan EU:ssa neljästä asiasta – yksi niistä on Slush 

Hyvä pitch tulee kristallinkirkaana sydämestä - arvioi Slushin esitykset livestriimistä

Slush pohti muuttoa ruotsinlaivaan – “Ensimmäinen kysymys oli Viikkari vai Silja Line”

Slushin toimitusjohtaja: Uudet työpaikat syntyvät pieniin start upeihin, eivät isoihin yrityksiin 

Lue kaikki Slushista osoitteessa yle.fi/slush!