Hyppää pääsisältöön

Suomalainen superbändi The Local Band jättää treenaamisen muille – "Ollaan saatu valituksia, että Poisonia ei saa soittaa noin hyvin"

Jussi69:n, Alexi Laihon, Olli Hermanin ja Archie Cruzin yhtye julkaisee joulussa EP:n, jonka äänittämiseen meni alle neljä päivää.

The Local Bandin muodostavat Archie Cruz, Olli Herman, Jussi 69 sekä lehden kannessa oleva Alexi Laiho. // Kuva: YleX / Jani Nivala

Suomirockin supertähtien fuusiobändi, kasarirock-covereita soittava The Local Band syntyi vuoden 2013 lopulla Hollywoodissa. The 69 Eyesin Jussi 69:n, Children of Bodomin Alexi Laihon,Recless Loven Olli Hermanin ja Santa Cruzin Archien muodostaman bändin piti soittaa vain yksi keikka.

Toisin kuitenkin kävi. Nyt keikkoja on takana neljä, joista viimeisin soitettiin Tokiossa.

Fuusiobändin jäsenillä on omat kiireensä omien bändiensä kanssa, joten turhista asioista – kuten livevetojen treenaamisesta – karsitaan.

- Kun soitetaan Poisonia, niin meidänhän pitääkin soittaa aika huonosti. Tokiossa saimme faneilta valituksia, että Poisonia ei saa soittaa noin hyvin, Jussi 69 kertoo YleX Aamun haastattelussa.

The Local Bandin yhteinen aika on kortilla etenkin kitaravirtuoosi Alexi Laihon käsittämättömän keikkatahdin vuoksi. Jussi 69:n mukaan Laihon maailmankiertue "kestää jotain kolme vuotta".

Kun The Local Bandilla on yhteistä aikaa, se on käytettävä tehokkaasti. Bändi julkaisee joulukuun 4. päivänä seitsemän kappaletta sisältävän EP:n, joka äänitettiin reilussa kolmessa päivässä. Levyn ensimmäiseksi sinkuksi valittiin coveri Corey Hartin kappaleesta Sunglasses at Night. Biisi valokoitui ensisinkuksi, koska Jussi 69 sattui kuulemaan kappaleen newyorkilaisessa kuppilassa.

- Ajattelin, että tämä oli merkki. Soitin Alexille ja sanoin, että tämä on muuten meidän eka sinkku, tehdään tämä. Alexi sanoi, että todellakin tehdään.

Sungalsses at Night edustaa levyn linjaa, sillä sekä se että muut kappaleet ovat sellaisia, jotka eivät koskaan ole olleet kovin suosittuja Euroopassa.

- Ei ole mitään järkeä tehdä levylle joitain Van Haleneita tai Bon Jovia, joita esitämme livenä. Niihin on ihan turha koskea, ja vetää semisti huonompi versio omalle levyllemme, Jussi 69 sanoo.

Lue myös:

Kotimaisen hard rockin supertähdet julkaisivat yhteisbiisin – tältä kuulostaa The Local Bandin debyytti

Jussi69 perusti baarin ja sekoilee Bam Margeran kanssa: Kaikkiin mun duuneihin liittyy aina riski

Suomirockin supertähdet samalla lavalla Ruisrockissa – katso kuvat ainutlaatuiselta keikalta