Hyppää pääsisältöön

Suomen rotusortojoukot torjuvat vierasmaalaisia Hukkaputkessa

"Ulkomaalaisten sortotoimintaan" erikoistunut virasto on torjunut Suomea uhanneen 20-henkisen pakolaisvirran. Hukkaputki-viihdeohjelmassa vuonna 1982 nähty ronski Mutakuonojen maihinnousu -sketsi irvailee ajan kireälle maahanmuuttopolitiikalle.

Kourallinen intialaisia oli vähällä vilahtaa Puolasta Suomeen "ihan muina neekereinä", kertoo ulkomaalaisten torjunnasta vastaava virkamies Hukkaputkelle.

Sisäasiainministeriön "rotusortojoukot" olivat kaikeksi onneksi valppaina, ja vieraan kulttuurin edustajat passitettiin menestyksellisesti muualle.

Satiirin ilmeisenä kohteena on varatuomari Eila Kännö, joka johti sisäasiainministeriön poliisiosaston ulkomaalaistoimistoa vuosina 1970–1984. Kännöstä tuli julkisuudessa Suomen tiukan maahanmuuttopolitiikan henkilöitymä.

Sketsi on merkitty käsikirjoitukseen otsikolla Mutakuonojen maihinnousu. Kyseistä etnistä haukkumasanaa ei itse sketsissä käytetä, mutta vastapainoksi kuullaan laaja valikoima muita yltäkylläisen epäkorrekteja ilmaisuja.

Kommentit