Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paanasen mukaan pelibisnekseen ei kannata lähteä, jos ei kestä alan vuoristoratoja.

Peliyhtiö Supercell maksoi eniten yhteisöveroa Suomeen vuonna 2014. Yhtiöstä on tullut yksi maamme merkittävimmistä yrityksistä. Valtaosa startup-yrityksistä ei kasva toivotulla tavalla ja ajatuu konkurssiin. Mikä tekee Supercellistä poikkeuksen?
- Me ollaan oltu superonnekkaita. Monet tiimit ympäri maailman tekevät yhtä kovasti töitä kuin me, mutta eivät ikinä menesty, Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paajanen kertoo Ylex Etusivun haastattelussa Slush-tapahtumassa.
Pelkkään onneen Supercellin menestys ei voi pohjautua. Intohimoinen jääkiekkofani Paananen vertaa tiimiään lätkäjoukkueeseen. Startup-yrityksen tiimit ovat kuin jääkiekkojoukkueet ketjut: ilman kemiaa ne eivät menesty.
- Hyvät tiimit toimivat ja pystyvät tekemään hyvin töitä keskenään, Paananen sanoo.
Pelialaa ei voi ennustaa
Viime vuosina Supercell sekä Rovio ovat tuoneet Suomea maailmankartalle mobiilipeliensä kautta. Paanasen mukaan peliala on hittivetoinen bisnes, joka on vastakohta vakaalle ja ennustettavalle bisnekselle. Siksi onnella on siinä enemmän merkitystä kuin perinteisillä aloilla.
- Vain hyvin pieni osa peleistä menestyy. Se kuuluu alan luonteeseen. Jos vuoristoradat eivät miellytä, ei kannata tulla alalle.
Alan epävarmuuden vuoksi on mahdotonta ennustaa, milloin Suomesta nousee seuraava Supercellin tai Rovion tapainen supermenestyjä. Siihen tarvitaan loistavasti toimiva tiimi – sekä rutkasti onnea.
- Minulla ei ole mitään hajua siitä, mikä on seuraava pelialan hittituote tai -peli, Paananen sanoo.
Seuraa Slushia osoitteessayle.fi/slush!
Lue myös:
Tahdotko kiinni startup-rahoihin? Ota asiantuntijoiden sijoitusvinkit haltuun
Pelialalla miljoonatienestejä – teitkö sinä heistä rikkaita?