Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Bashar al-Assadin Syyria

Ulkolinja: Al Assadin Syyria, yle tv1
Lähes viisi vuotta jatkunut Syyrian sisällissota on jättänyt jälkensä. Ulkolinja: Al Assadin Syyria, yle tv1 ulkolinja: al assadin syyria

TV1 torstaina 26.11.2015 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 2.12. klo 22.55
Yle Areenassa 30 päivää

Sadattuhannet pakolaiset pakenevat sisällissodan runtelemasta Syyriasta Eurooppaan turvaan.

Millaista on sodan jalkoihin jääneiden elämä?

Hallitus, kapinalliset ja Isis

Palkittu amerikkalainen kirjeenvaihtaja ja dokumentaristi Martin Smith matkustaa Syyriaan. Hän vierailee hallituksen hallitsemilla alueilla, kun samaan aikaan lähistöllä taistellaan koko ajan.

Sota presidentti Bashar al-Assadin alueilla on jatkunut pian viisi vuotta. Sotatoimiin osallistuvat hallituksen joukkojen lisäksi kapinalliset sekä terroristijärjestö Isis.

Maan sisäisiä pakolaisia

Smith matkustaa pääkaupunkiin Damaskokseen, jossa hän tapaa muun muassa Isisin terroria paenneita, maan sisäisiä pakolaisia. Miltä sodan runtelemassa maassa tällä hetkellä näyttää? Mitä sota-alueilla elävät ihmiset kertovat oloistaan?

Frontline: Inside Assad´s Syria. Tuotanto: Rain Media, Yhdysvallat, 2015. Dokumentti sisältää materiaalia, joka voi järkyttää herkimpiä katsojia.

Ykkösellä on esitetty aikaisemmin Smithin dokumenteista muun muassa Ulkolinja: Obaman oma sota ja Ulkolinja: Isisin synty ja nousu.

Lisää aiheesta:
Ulkolinja: Euroopan siirtolaistulva
Dokumenttiprojekti: Loputon matka
Ulkolinja: Vaikea matka Britanniaan
Yle Uutiset: Turvapaikanhakijat