Hyppää pääsisältöön

Ilkka Villi: Toivottavasti SuomiLOVE antaa iloa ja lohtua

Ilkka Villi
Ilkka Villi suomilove

Kakkoskausi on juontajan mielestä yllättävämpi kuin edeltäjänsä. Yksi asia kuitenkin säilyy ennallaan: Ihmisten tarinat koskettavat syvältä.

SuomiLOVEn juontaja Ilkka Villi on seurannut maailmanmenoa välillä hyvin huolissaan. Media sylkee eteemme vakavia uutisia ja ihmisten hätää. Villin mielestä SuomiLOVElla onkin tärkeä tehtävä.

- SuomiLOVE antaa tosi lohdullisen kuvan meistä suomalaisista. Tässä ajassa on paljon kiusaamista, toisten ihmisten jyräämistä ja negatiivisia uutisia. SuomiLOVEn tarinat antavat ainakin minulle toivoa, Villi sanoo.

Siksi hän toivoo, että ihmiset löytäisivät ohjelman ja saisivat siitä lohtua ja iloa.

”Mitähän sitä tuli taas tehtyä”

Haastatteluhetkellä Villiä jännittää. Hän on juuri menossa katsomaan SuomiLOVEn kakkoskauden 1. jakson ensimmäistä kertaa.

- Elokuun studiokuvaukset oli niin nopea puristus, ettei siinä oikein itsekään tiennyt mitä tuli tehtyä. Hauskaa nähdä lopputulos, jonka muut ovat jäsentäneet siitä sekamelskasta, Villi miettii ennen leffateatterissa järjestettyä ennakkonäytöstä. Hän odottaa uusilta jaksoilta musiikillisesti paljon.

Pari kertaa tuli sellainen olo, että tulisipa uusi kausi, niin muutama ihailemani artisti voisi päästä mukaan. Esimerkiksi Chisu ja Jenni Vartiainen ovat sellaisia.

- Toinen kausi on hyvällä tavalla vähän rouheampi kuin ykköskausi. Nyt kuullaan aiempaa yllättävämpiä biisivalintoja, Villi lupaa.

Vaikka ykköskaudellakin kuultiin noin 70 suomalaisartistia, jäi juontajalla parissa kohdassa vähän kaihertamaan.

- Pari kertaa tuli sellainen olo, että tulisipa uusi kausi, niin muutama ihailemani artisti voisi päästä mukaan. Esimerkiksi Chisu ja Jenni Vartiainen ovat sellaisia, Villi paljastaa.

Elämänohje tarttui matkaan

SuomiLOVEn ennakkonäytös on ohi, ja Villi tulee teatterisalista ulos. Vähän aikaa pitää kerätä ajatuksia, ennen kuin arvio uunituoreesta jaksosta syntyy.

- Kyllä se aina vaan ottaa valtaansa. En tiedä kuinka monta kertaa tuo pitäisi katsoa, ettei enää liikuttuisi, Villi miettii.

Samalla hän havahtuu siihen, että SuomiLOVE antoi kuin huomaamatta pienen elämänohjeen.

- Ohjelmassa nähtyjen ihmisten tarinoita rupeaa aina peilaamaan omiin kokemuksiinsa. Siitä tuli ajatus: Pitäisi ajatella enemmän sitä, mitä omassa elämässä jo on ja olla siitä onnellinen. Vähemmän sitä tarvitsee miettiä, että mitä pitäisi vielä saavuttaa.

Lisää ohjelmasta