Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: Pyhimyksen musiikkivideolla vuodatetaan aito kyynel – siinä kesti, mutta lopulta herahti

Yona ja Pyhimys vanhenevat Aina ku Aira -biisin musiikkivideolla yhdessä lapsuudesta kuolemaan saakka. Biisi on räppärin tulkinta klassikkokappale Forever Youngista.

Hip hop -artistien biisit inspiroituvat usein vahoista klassikoista. Uniikin Pätkätöis on kunnianosoitus Skee-Lon biisille I Wish ja Cheek räppää Parempi mies -kappalella Ludacrisin Growing Painsin jalanjäljissä.

Myös Teflon Brothersista tunnettu Pyhimysinspiroitui soololevyllään vanhasta hitistä, mutta tällä kertaa uutta taidetta ei ammenneta hip hop -klassikosta. Räppäri kirjoitti levylle oman tulkintansa Alphavillen kasarikappaleesta Forvever Young. Miksi juuri tämä kappale?

- Ei mulla ole erityistä suhdetta siihen biisiin, mutta se tuli mieleen näistä taustoista. En ole itse asiassa ihan varma, mitä Forever Youngissa sanotaan muuta kuin kertosäkeessä, Mikko Kuoppala eli Pyhimys sanoo.

Räppäri pitää Alphavillen kappaletta kuitenkin määrittävänä biisinä ikuisen nuoruuden kaipuusta. Teemaa käsitellään paljon Pyhimyksen uudella soololevyllä Pettymys, ja se nousee esille erityisesti kappaleessa Aina ku Aira.

Uudella musiikkivideolla Pyhimys ja kappaleella vieraileva Yona esittävät pariskuntaa, joka pysyy yhdessä kuolemaan asti. Videon viimeisessä kohtauksessa räppäri vuodattaa ihan oikeasti kyyneleen.  Sen synnyttämiseen tarvittiin kuvauksissa kuitenkin vähän elokuvakikkoja.

"Aira Samulin oli vetämässä Power Moveria meidän koulussa."― Pyhimys

- Hitto siinä kesti kauan. Käytettiin sipulia, eikä sekään heti auttanut. Sitä puolikasta joutui viiltelemään silmää pitkin ja puristamaan todella kunnolla. Mutta sieltä herahti.

Kappaleen sanoituksissa viitataan tanssija Aira Samuliniin. Yhä aktiivinen, 88-vuotias Samulin edustaa Pyhimykselle iättömyyttä.

- Tuntuu, että hän on ollut saman ikäinen siitä asti, kun olin ala-asteella. Samulin oli vetämässä Power Moveria meidän koulussa. Mietin jo silloin, että vitsi se on vanha ja tanssii vieläkin. Nyt mä olen 34 ja ajattelen, että vieläkö se tanssii, räppäri sanoo.

Lue myös:

Pyhimys ei kyllästy pettymykseen – räppäri julkaisee uuden levyn neljän vuoden tauon jälkeen