Hyppää pääsisältöön

Facebook kokeilee Snapchat-tyylistä ominaisuutta – viestit katoavat tunnin kuluessa

Facebook-chatissa lähetettyä viestiä ei toistaiseksi voi perua. Ranskassa on nyt otettu testikäyttöön ominaisuus, joka poistaa lähetytyn viestin 60 minuutin kuluttua.

Ominaisuus toimii Facebook Messengerissä. // Kuva: YouTube.com / Windows Central / kuvakaappaus

Tuliko lähetettyä hieman nolo Facebook-viesti ihastuksellesi? Sitä sattuu, mutta kyllähän se vähän kirpaisee. Tulevaisuudessa tällaisista tilanteista voi selvitä kuin se kuuluisa koira veräjästä.

Facebook on aloittanut Ranskassa testin, jossa Facebook Messenger -sovelluksen kautta lähetetyn viestin viereen ilmestyy tiimalasi, BuzzFeed kertoo. Lasia klikkaamalla käynnistyy ajastin, joka poistaa viestin tunnin kuluttua. Kommentin poistumisen jälkeen viestiketjussa näkyy vain tyhjä kohta – eli ihastuksesi kyllä huomaa, että olet lähettänyt hänelle jonkin viestin. Mutta jos hän näkee viestin liian myöhään, hän ei näe, mitä siinä luki. Se voi olla pelastuksesi. 

Ominaisuus muistuttaa Snapchatin My Storya. My Stroryyn lisätyt snäpit häviävät 24 tunnin kuluessa. Vuonna 2013 Facebook yritti ostaa Snapchatin kolmella miljardilla dollarilla, mutta Snapchatin toimitusjohtaja Evan Spiegel ei suostunut myymään palvelua.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, tuleeko ominaisuus jossain vaiheessa kaikille käyttäjille.

Lue myös:

Facebook lanseerasi uuden tilapäivityksen – Music Storiesin kautta voi jakaa klippejä musiikkipalveluista

Törkeää, Twitterin tähti muuttui sydämeksi! Myös nämä some-muutokset ovat ravistelleet perusturvallisuutta

Facebookilta käsky työntekijöilleen: Vaihtakaa iPhonet Android-puhelimiin