Hyppää pääsisältöön

Nouseva räppäri View on yhtä pikkutarkka kuin Cheek: Välillä se jopa vähän pelottaa

View vieraili toistamiseen YleX:n Himotuimmat-ohjelmassa ja paljasti, että hän löysi Cheek-dokumentin myötä itsestään jotain hyvin samankaltaista soittolistoja dominoivan Chekkosen kanssa.

Ida Karimaa istutti räppäri View'n Himotuimpien Piinapenkkiin. // Kuva: YleX / Nadja Kamara

Helsinkiläistynyt porilaisräppäri View eli Juuso Ruohonen on ollut kovassa nosteessa kuluvan vuoden ajan. Jo helmikuussa Himotuimpien haastattelussa vieraillut View julkaisi esikois-EP:nsä Avalon lokakuussa. Tummanpuhuvista äänimaailmoistaan ja mystisestä kuvastostaan tunnetun räppärin kappaleet ovat soineet taajaan YleX:n taajuuksilla, ja kaksi viikkoa sitten View’n LCMDF:n kanssa tekemä Lace kipusi Himotuimpien sijalle yksi.

Himotuimpien Piinapenkissä View pääsi vastaamaan muutamaan ei niin itsestään selvään kysymykseen.

Olet sanonut useissa haastatteluissa olevasi todella tarkka siitä, miltä asiat näyttävät ja kuulostavat. Oletko pahempi perfektionisti kuin Cheek?

Katsoin dokumentin Cheekistä ja osasin kyllä samaistua siihen todella paljon. Ihan samanlaista tohotusta se on koko ajan minullakin! En tiedä, olenko pahempi, mutta aika samoilla linjoilla mennään. Vaikka olemme ihan eri genressä ja teemme ihan eri juttuja, löysin tosi paljon samaa juuri lopputuloksen täydellisyyden kannalta. Ehkä jopa vähän pelotti tämä samankaltaisuus.

Jos esittäisit vihapuheen, mitä vihaisit?

Minulla on niin paljon vihaa kaikkea kohtaan! Minulla on ihan liikaa mielipiteitä. Tällä hetkellä voisin vihata vaikka Suomen tilannetta ja sitä, että ihmiset keskittyvät niin vääriin asioihin koko ajan. Entä jos pistettäisiin kaikki energia vaikka sellaisiin asioihin tai ihmisiin, jotka oikeasti tarvitsevat apua, jotka oikeasti eivät syö tai juo? Ihmisten oman navan tuijotus ärsyttää.

Millaisia eväitä Pori antaa räppärin uralle?

Sanoituksina antaa tosi paljon, jos ne vain osaa käyttää oikein. Sieltä tulee niin monta huonoa kokemusta, ihan vain siitä, että näen yhdeksänkymmenen prosentin vanhoista ystävistäni olevan niin huonossa kunnossa, etteivät he vastaa puhelimeen. Kyse on elämän koulusta, kyllä se opettaa. Olen todella iloinen, että olen päässyt viettämään nuoruuteni sekä Helsingissä että Porissa. Olen päässyt vertailemaan sitä, että jos jää jumiin johonkin, se on vain itsestä kiinni. Pitää vain puskea eteenpäin.

Teet myös spiikkerin töitä. Mikä on noloin äänimainos, jonka olet spiikannut?

En tiedä, voiko tällaisia asioita sanoa ääneen. En viitsi mainita asiakasta, mutta kyseessä oli varmaan yksi todella nopea spiikki, jota kerran tein televisioon puoli kolmen aikaan yöllä. Se oli ihan järkyttävän nopea. Laitoin spiikin kuunteluun isälleni, joka on myös ammattispiikkeri, ja hän vain naureskeli, että kokeile onneasi ja laita eteenpäin vaan. Kun se tuli ulos televisiosta, en melkein voinut uskoa, että se todella käytettiin, eihän siitä saanut mitään selvää! Se oli kuin tuplanopeaa räppiä.

Kuuntele koko View’n haastattelu alta!