Hyppää pääsisältöön

Pariisin hyökkäyksen kohteeksi joutunut bändi selvisi terrori-iskusta – yhtyeen työntekijöistä ei varmaa tietoa

Eagles of Death Metal -yhtye esiintyi perjantai-iltana pariisilaisessa Bataclan-konserttisalissa. Keikka päättyi traagiseen terrori-iskuun, jossa hyökkääjät ottivat kymmeniä panttivankeja.

Eagles of Death Metalin Jesse Hughes oli lavalla, kun asemiehet saapuivat konserttisaliin. // Kuva: Tomi Mikola

Pariisin terrori-iskujen dramaattisimpana näyttämönä toimi Bataclan-konserttisali, jossa yhdysvaltalainen garage-rock-yhtye Eagles of Death Metal esiintyi. Keikan aikana saliin asteli asemiehiä, jotka ottivat useita ihmisä panttivangeikseen. Kymmenet menehtyivät ennen poliisin rynnäkköä.

Yhtye ilmoitti yöllä Twitterissä ja Facebookissa selvittävänsä bändin jäsenten sekä muun bändityöporukan olinpaikkaa ja turvallisuustilannetta.

Los Angeles Timesin mukaan yksi bändityöntekijä olisi menehtynyt iskussa ja toinen loukkaantunut.

ABC7-uutissivuston mukaan Eagles of Death Metalin keulamies Jesse Hughes oli lavalla sinä hetkenä, kun asemiehet tulivat konserttisaliin useista eri ovista. ABC7:n lähteen mukaan bändi pakeni backstagen ovista ja pääsi turvaan hyökkääjiltä. Hughesin veli David Ian Hughes vahvisti Facebook-sivullaan bändin olevan turvassa.

Yhtyeen tunnetuin jäsen, Queens of the Stone Age -bändin kitaristi-laulaja Josh Homme ei ollut mukana Pariisin-keikalla.

Eagles of Death Metal on esiintynyt Suomessa Tavastialla vuonna 2009 ja Provinssissa vuonna 2012.

Yhtyeen nimi on jokseenkin harhaanjohtava, sillä kyseessä ei ole death metal -bändi. Bändin nimi perustuu Hughesin ja Hommen ajatukseen siitä, miltä The Eagles -yhtye kuulostaisi, jos se soittaisi death metalia.

_Lisäys: Lauantain aikana vahvistettiin, että bändin fanituotemyyjä Nick Alexandermenehtyi iskuissa._

Lue myös:

Eagles of Death Metal -yhtyeen fanituotemyyjä menehtyi Pariisin iskuissa

Pariisin iskuissa ainakin 127 kuolonuhria – Yle Uutiset seuraa tilannetta hetki hetkeltä