Hyppää pääsisältöön

Che Guevarasta kertova elokuva Moottoripyöräpäiväkirja nähtävillä Yle Areenassa

Elokuva kertoo Che Guevarasta ajalta ennen kuin hänestä tuli vallankumouksellinen sissijohtaja.

Ernesto "Che" Guevara tunnetaan sissijohtajana, joka toimi Fidel Castron johtaman vallankumouksellisen järjestön vahvana jäsenenä. Liike otti Kuubassa vallan vuonna 1959, ja Guevarasta tuli maan hierarkian kakkosmies Castron jälkeen.

Yle Areenassa on vielä 12 päivän ajan esillä tositapahtumiin perustuva Moottoripyöräpäiväkirja-elokuva, joka on road movie -tyylinen leffa nuoresta lääketieteen opiskelijasta Che Guevarasta. Elokuvassa Guevara ajaa ystävänsä Alberto Granadon kanssa moottoripyörällä Etelä-Amerikan halki.

Elokuva pohjautuu Guevaran ja Granadon julkaisemiin matkapäiväkirjoihin.

Moottoripyöräpäiväkirja on voittanut kolme palkintoa Cannesin Sundance Film Festivalilla vuonna 2004 sekä Oscar-palkinnon parhaasta musiikista vuonna 2005.