Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Matka minuksi

Dokumenttiprojekti: Matka minuksi, yle tv1
Juulia pitää muotiblogia. Dokumenttiprojekti: Matka minuksi, yle tv1 dokumenttiprojekti: matka minuksi

TV1 maanantaina 23.11.2015 klo 21.30 - 22.45, uusinta lauantaina 28.11. klo 12.35
Yle Areenassa 30 päivää

Matka minuksi seuraa kolmea nuorta naista, Elliä, Lauraa ja Juuliaa.

Heitä yhdistää omasta elämästä kertovat blogit – elämän jakaminen internetissä tuntemattomien kanssa sekä kamppailu omien ja nyky-yhteiskunnan vaatimusten kanssa.

Kuinka päästää irti epäonnistumisen pelosta ja kontrollista? Kuinka löytää tie kohti oman epätäydellisyyden hyväksymistä?

Eroon entisestä ja eteenpäin

Elli haluaa lopettaa pro-anoreksia -blogin pitämisen, ja palata takaisin yliopistolle pitkän sairausloman jälkeen.

Itsekontrollin kanssa tasapainoileva Laura haluaa päästä terapeutin avulla eroon itseinhosta ja masennuksesta, jotta voisi lähteä opiskelemaan Japaniin.

Juulialla on muotiblogi ja 40 000 kuukausittaista seuraajaa. Blogin pitäminen on myös yksinäistä työtä, ja tuntemattomien ihmisten kohtaaminen kasvotusten tuntuu epämukavalta.

Kohti ehjää minuutta

Dokumentti heijastelee yhteiskunnan suorituskeskeisyyttä. Millaisia vaatimuksia elämässä pärjääminen edellyttää nuorilta?

Ellin, Lauran ja Juulian tarina kertoo matkasta kohti ehjää ja kokonaista minuutta, jonka voi ehkä saavuttaa vasta kun onnistuu hyväksymään oman itsen ja maailman epätäydellisyyden.

Ohjaus: Mina Laamo. Tuotanto: Avanton Productions Oy, 2014.

Lisää aiheesta:
Matka minuksi -dokumentin verkkosivut

dokumenttiprojekti: matka minuksi, yle tv1
dokumenttiprojekti: matka minuksi, yle tv1 dokumenttiprojekti: matka minuksi

Elli haluaa palata yliopistolle pitkän sairausloman jälkeen.
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.