Hyppää pääsisältöön

Puoli seitsemän Lemmikkiviikolla vieraana ihmisen parhaita ystäviä

Lemmikkiviikko
Lemmikkiviikko lemmikkiviikko

Tutkimusten mukaan voimme paremmin ja stressaamme vähemmän, kun meillä on lemmikki. Suomalaisilla onkin nyt enemmän lemmikkieläimiä kuin koskaan. Miksi niin moni haluaa jakaa kotinsa eläimen kanssa? Mistä suosio kertoo, ja mitä koiramme, kissamme ja muut karvaiset ystävämme meistä oikeasti ajattelevat? Lemmikin ja omistajan suhde on pääaiheena Yle TV1:n Puoli seitsemän Lemmikkiviikolla 8.-11.12.

Viikon aikana kerromme muun muassa millä tavoin on sallittua surra kuollutta lemmikkiä, näytämme miten koe­-eläimenä koko ikänsä elänyt Julle-­koira sopeutuu uuteen kotiin sekä etsimme Suomen hulppeimman kotiakvaarion.

Lisäksi otamme selvää, miksi lemmikit ovat niin iso ilmiö sosiaalisessa mediassa, ja miksi niistä on tullut hän eikä se? Tapetilla ovat myös eläinpelot; ­ mistä ne johtuvat ja miten niitä voi helpottaa?

Eläimet valtaavat studion

Seinäjoen kissaduudsonit
Seinäjoen kissaduudsonit seinäjoen kissaduudsonit

Viikon aloittaa tiistaina 8.12. Suomen tunnetuin kissarokkari Michael Monroe. Eikä pelkästään hän. Paikalle tulevat Suomen ehkä tunnetuimmat itämaiset some­kissat: Seinäjoen kissaduudsonit Manu, Messi ja pikkuveli Mario (kuvassa).

Keskiviikkona on kylässä uuden hevoskirjan julkaissut Ronja Salmi. ­ Studiossa vierailee myös kaksi haisunäätää, jotka edustavat uudenlaista lemmikkisukupolvea.

Torstaina on koirapäivä ja vieraana tyylikonsultti sekä pomeranian-koiraharrastaja Leena Sarvi. Viikko huipentuu käärme­- ja matelijapäivään, kun perjantaina ­ kylässä on sirkusperheen vesa ja Suomen ainoa käärmetanssija Lila Sariola lemmikkinsä kanssa.

Viikon aikana joutuvat juontajatkin tiukoille. Hellittääkö Susanna Laineen kova käärmekammo, ja millaisen kaverisuhteen Mikko Kekäläinen löytää studioon tulevan haisunäädän kanssa?

Kaverikuva Lemmikkiviikoksi Facebookiin

Sanotaan, että lemmikki ja omistaja alkavat pikkuhiljaa muistuttaa toisiaan. Me otamme selvää, onko sanonta totta. Haastamme katsojat ottamaan kaveriselfien itsestään ja lemmikistään ja lähettämään sen meille Puoli seitsemän nettisivujen kautta tai jakamaan kuvan somessa tunnisteella #lemmikkiviikko. Yhdennäköisimmät parit palkitaan. Haastamme myös kaikki lemmikkieläinten ystävät vaihtamaan Facebook­-profiilikuvansa lemmikkikuvaksi koko viikon ajaksi.

Puoli seitsemän Yle TV1 -kanavalla tiistaista perjantaihin klo 18.30

Esimerkki alussa mainituista tutkimustuloksista luettavissatäällä

Lue myös - yle.fi:stä poimittua