Hyppää pääsisältöön

Softenginen nelikko muutti kimppakämppään: videolla tupatarkastus

Softenginen kundit muuttivat niin isoon taloon, etteivät edes bändiläiset tiedä, montako huonetta talossa on. YleX kävi tutustumassa uuteen kotiin.

Softengine-bändin uudesta kodista näkee, että täällä on juuri juhlittu tupareita. Keittiön viereisestä varastosta pilkottaa pullokasseja, ja olohuoneen pöydällä on laatikkokaupalla pizzaa. Blind Channelin kitaristi nukkuu sohvalla pois krapulaansa. Henri Oskár, joka soittaa koskettimia Softenginessä, sanoo kuitenkin, ettei tämä ole mikään bilekämppä.

- Nämä olivat ensimmäiset bileet, jotka järjestettiin. On ollut kiirettä uuden levyn kanssa, mutta ajateltiin, että pidetään nyt pienet tuparit.

Seinäjokelaisen bändin nelikko muutti kolme kuukautta sitten kimppakämppään Helsinkiin. Vuokrakämppä on bändin jäsenille ensimmäinen ihka oma koti: tähän asti Softenginen jäsenet ovat asuneet vanhempiensa luona Seinäjoella.

- Onhan se vapauttavaa. Mäkin olen 21-vuotias, joten oli aikakin muuttaa pois kotoa, Oskár sanoo. 

Kolmikerroksinen omakotitalo on hulppea ensiasunto. Kodissa on 224 neliötä, eivätkä bändiläiset ole edes laskeneet tarkkaa huonemäärää. Kosketinsoittajan mukaan on helppoa sanoa, mikä uudessa asunnossa on parasta.

- Alakerran bändikämppä. Se, että voidaan mennä treenaamaan ihan koska vaan.

Yhteenmuuttaminen on esimerkiksi parisuhteessa iso askel. Oskária ei kuitenkaan jännitä, että bändiläiset alkaisivat ärsyttämään toisiaan.

- Me ollaan hengailtu parin vuoden aikana tosi paljon porukalla, joten ei tämä nyt niin erilaista ole, kosketinsoittaja sanoo.

Softengine julkaisee 4.12. ep:n, joka on samalla yhtyeen kakkosalbumin ensimmäinen puolisko. Kuuntele alta bändin tuorein sinkku Big Fat Bass Drums.

Lue myös:

Softengine haluaa kansainvälisen hitin: Olemme valmistautuneet stadionkeikoille ensimmäisestä EP:stä asti

Softengine sävelsi biisin huipputuottaja Martin Garrixille, mutta nappasikin sen itselleen

Lahjoititte rahaa hyväntekeväisyyteen, ja sitten Tommi pyllisti – nämä haasteet toteutuivat