Hyppää pääsisältöön

Vanhempien seksikoulu osa 4: Hyväile!

Monen mielestä ihon kosketus, läheisyys ja hyväilyt ovat tärkeä osa eroottista latausta ja seksiä. Vanhempien seksikoulun neljännessä harjoitteessa kosketetaan eroottisesti – osansa saavat niin miehet kuin naisetkin.

Tehtävä 4: Hyväile!

Varaa aikaa ja paikka sekä rauhoita mielesi muilta mielenärsykkeiltä.

Käytä runsaasti liukastetta tai intiimihierontaan soveltuvaa öljyä välttääksesi hiertymät ja lisätäksesi nautintoa.

Kosketettavana nainen
1. Nainen istuu hajareisin miehen sylissä selkä miehen vatsaa vasten, naisen jalat miehen jalkojen ulkopuolella. Mies hyväilee naisen alapäätä vuorokäsin yhtenäisellä liikkeellä.

Tässä harjoitteessa naisen alapäätä voi koskettaa joko laajalla otteella kevyesti koko sormien avulla tai tarkemmalla otteella, etu- ja keskisormen päillä.

Liikkeen voi tehdä joko välilihan alueelta klitoriksen yli tai pelkästään klitoriksen alueella. Liikkeen laajuutta voi ja kannattaa vaihdella, esim. alussa voi tehdä pidempää liikettä ja lyhentää liikettä loppua kohden. Liike on melko hidas.

2. Nainen makaa selällään, mies on naisen vierellä. Mies työntää 1–2 sormea sisään hieromaan g-pistettä vaginan etuseinämästä edestakaisella kutsuvalla "tule tänne” -liikkeellä sormia koukistaen.

Toisella kädellä mies hyväilee naisen klitorista kevyesti pyörivällä liikkeellä. Liikkeen nopeutta voi vaihdella hyvin hitaasta hyvinkin nopeaan.

Kosketettavana mies
3. Mies makaa selällään, nainen on miehen vierellä. Nainen hieroo penistä kiertoliikkeellä tehden sen yläosaan ”hatun”.

Pidä kiinni peniksen varresta niin, että peukalo osoittaa alaspäin. Kuljeta kättä kiertäen ylöspäin terskan alaosaan asti, jolloin ote kääntyy kämmen alaspäin. Liike tehdään melko hitaasti.

4. Mies makaa selällään, nainen on miehen vieressä. Nainen hieroo miehen penistä vuorokäsin puristusotteella alhaalta ylöspäin. Peukalot osoittavat ylöspäin. Peukalon pää osuu terskan tyvessä olevaan tuntoherkkään alueeseen. Etsi sopiva liikkeen nopeus.

Antaudu ja käytä mielikuvitusta

Intiimi kosketus kiihottaa ja antaa nautintoa. Se on väylä uusin tapoihin koskettaa ja antaa - sekä saada - seksuaalista nautintoa. Koskettaa voi käsillä, kielellä, huulilla, varpailla, rinnoilla, peniksellä ja vaikka koko keholla.

Erotiikkaliikkeissä on laaja valikoima erilaisia tuotteita monipuoliseen intiimiin koskettamiseen. Kosketuksen intensiivisyyttä voit lisätä muun muassa hierontaöljyllä, joka sopii myös genitaalialueelle.

Omaa, niin kuin toisenkin kehoa, kannattaa kuunnella. Keholla on usein viisas viesti annattavanaan. Aluksi kannattaa käydä keho läpi niin, että ohittaa genitaalialueen ja rinnat, ja keskittyy etsimään muut eroottiset ja kosketusta kaipaavat kohdat omasta ja toisen kehosta, muun muassa pakarat, polvitaipeet, reisien sisäosat. Myöhemmin voi ottaa intiimiin kosketukseen mukaan myös erogeeniset alueet.

Mitä avoimemmin toisen intiimiin kosketukseen voi antautua ja sille avautua, sen parempi lopputulos yleensä saavutetaan. Yllätykset uusista eroottisista alueista ovat mahdollisia ja toivottaviakin, ne kannattaa painaa mieleen. Muista kuitenkin aina kunnioittaa omia ja toisen rajoja. Kaikki eivät halua tulla kosketetuksi kaikkialta.

Artikkelia varten haastateltu: Tarja Santalahti, kliininen seksologi, psykoterapeutti, Väestöliiton Familia Oy sekä seksikoulun esiintyjät Saana ja Risto.

Info: Tässä on ollut ulkoinen upotus, joka nyt ei enää toimi, ja siksi on poistettu.

Lue myös:

Tutustu muihin Vanhempien seksikoulun harjoitteisiin.

Lisää ohjelmasta

Marja Hintikka ja Jenny Lehtinen äidinmaidon kimpussa
Marja Hintikka ja Jenny Lehtinen äidinmaidon kimpussa Kuva: Yle/MHL maitoshotit
Voiko imettävä äiti juoda alkoholia?
Voiko imettävä äiti juoda alkoholia? Kuva: Carin Araujo, Freeimages mhl jakso 6
Alkoholi aiheuttaa perheessäni iloa
Alkoholi aiheuttaa perheessäni iloa Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen alkoholikysely
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.