Hyppää pääsisältöön

Yökyöpelit on vuoden lastenlevy 2015

Yökyöpelit: Nakertaja
Yökyöpelit: Nakertaja Kuva: Yle yökyöpelit

Varhaisiän musiikinopettajat ry valitsi Yökyöpelit vuoden 2015 lastenlevyksi. Levyn laulut on sävelletty Laura Ruohosen samannimisen näytelmän kantaesitykseen Helsingin Kaupunginteatteriin vuonna 2011. Musiikin on tehnyt Anna-Mari Kähärä ja hankkeen on tuottanut Yle Lasten ja nuorten tuottaja Saila Lintula.

Varhaisiän musiikinopettajat ry:n vuoden lastenlevy -palkinnolla halutaan tuoda esille laadukasta suomalaista lastenmusiikkia. Valinnassa painotetaan musiikin monipuolisuutta, laadukkaita sovituksia, esityksiä ja tuotantokokonaisuutta. Tänä vuonna raati arvosti myös musiikin tavoittavuutta koko perheelle, pienimmästä suurimpaan.

”Lauluista pursuaa ilo ja hyvä huumori läpi koko levyn. Tuotantokokonaisuudessa kuullaan myös herkkiä lauluja, joihin perheen pienimmätkin voivat rauhoittua. Levyn ääni- ja soitinmaailma on rikas, sovitukset ovat taidokkaasti ja monipuolisesti tehtyjä. Levyllä musisoi taitavia laulajia, näyttelijöitä sekä soittajia. Tuotanto on kokonaisuudessaan hyvin onnistunut ja ammattitaitoinen. Kerrassaan laadukasta lastenmusiikkia”, levyä kiiteltiin.

Yökyöpelit-levyn laulusolisteina on mukana tuttuja ääniä, kuten Martti Suosalo, Vuokko Hovatta, Emilia Nyman, Paavo Kerosuo, Seela Sella, Tuukka Leppänen ja Seppo Halttunen. Muusikkoina levyllä ovat mukana Sami Kurppa, Anna-Mari Kähärä, Sara Puljula ja Marko Puro.

Varhaisiän musiikinopettajat ry:n tavoitteena on kehittää alle kouluikäisten lasten musiikinopetusta, kehittää jäsentensä pedagogista ammattitaitoa, valvoa ammatillisia etuja sekä seurata ja edistää alalla tapahtuvaa koulutusta ja lainsäädäntöä.