Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikka joi vieraansa rintamaitoa: "Maailman parasta superfoodia!"

Maanantaina 16.11. Marja Hintikka Livessä puhuttiin lapsiperheiden alkoholinkäytöstä. Suorassa lähetyksessä kolme rohkeaa imettäjää tissutteli läpi ohjelman ja lopussa heidän verensä alkoholipitoisuus mitattiin tarkkuusalkometrillä. Testin jälkeen imettäjät arvioivat kykyään imetykseen ja vauvanhoitoon.

Kaksi imettäjistä pumppasi rintamaitoaan kahteen shottilasiin ja imettäjien haastattelun jälkeen Marja Hintikka ja Jenny Lehtinen päätyivät skoolaamaan äidinmaidolla. Lasit tyhjennettiin ns. "Pohjanmaan kautta".

– Maailman parasta superfoodia! totesi Hintikka suorassa lähetyksessä.

Ohjelman jälkeen moni on tullut suoraan kysymään Hintikalta, miltä maito maistui ja ällöttikö se.

– En ymmärrä ajatusta, että rintamaito olisi jotenkin ällöttävää. Tiedän urheilijoita ja kehonrakentajia, jotka etsivät äitejä, jotka suostuisivat myymään heille luonnostaan erittäin ravinne- ja proteiinirikasta äidinmaitoa, Hintikka sanoo.

Jenny Lehtinen puolestaan suhtautui etukäteen äidinmaidon hörppimiseen positiivisesti ja ennakkoluulottomasti - vaikka tiesikin, että se tulee olemaan yksi hänen vaikeimmista työtehtävistään ikinä.

– Jostakin syystä ajatus kanssasisaren maidon juomisesta tuntui vaikealta. Haluaisin sen tuntuvan luonnollisemmalta kuin vaikkapa lehmänmaidon juomisen, mutta psyykeni tuntui pettävän minut tässä asiassa, Lehtinen mietti.

Lehtinen kuitenkin joi maidon hymyssä suin.

– Maku oli neutraali ja maito varmasti priimaa, mutta silti sen juominen aiheutti minulle yökkäysrefleksin, sanoo Lehtinen.

Myös Twitterissä herättiin Marjan ja Jennyn tempaukselle. Aiemmin syksyllä MHL:n ruokajaksossa vieraillut auto-urheilija Emma Kimiläinen kommentoi asiaa näin:

Seuraavaksi mies synnyttää

Naisten jälkeen on miesten vuoro. Ensi viikolla tulikokeeseen joutuu ohjelman vakiokasvo Heikki Soini. Soini testaa naisten kokemia synnytyskipuja suorassa lähetyksessä. Heikin raskauden kehittymistä seurataan koko viikon ajan mm. Facebookissa ja hänelle tehdään muun muassa raskausajan gynekologinen sisätutkimus.

Hollantilainen fysioterapeutti Kim Van Vijk kehitti 2,5 vuotta sitten laitteen, jonka tehtävänä on aiheuttaa naisen kokemaa synnytyskipua miehelle mahdollisimman aidosti. Synnytyskipulaite ja sen kehittäjä lennätetään maanantain 23.11. Marja Hintikka Live -lähetykseen. Heikin synnytystä seurataan suorassa lähetyksessä Yle TV2:ssa klo 21 alkaen ja se nähdään kokonaisuudessaan osoitteessayle.fi/mhl klo 20.15 alkaen.

Heikki Soini kolumni
Heikki Soini kolumni Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen heikin kolumni

Lue Heikin ennakkotunnelmat täältä: "Synnytän kuin mies"

Jos jotain saisin mukaani oikeasta synnytyksestä, haluaisin minunkin elimistöni tuottavan tapahtumasarjan aikana mielihyvää synnyttävää oksitosiinihormonia, mutta niin ei tietenkään tapahdu. Minä pelkästään kärsin.

Lisää ohjelmasta

Marja Hintikka Live, seksikoulu, Vanhempien seksikoulu
Marja Hintikka Live, seksikoulu, Vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu
Voiko imettävä äiti juoda alkoholia?
Voiko imettävä äiti juoda alkoholia? Kuva: Carin Araujo, Freeimages mhl jakso 6
Alkoholi aiheuttaa perheessäni iloa
Alkoholi aiheuttaa perheessäni iloa Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen alkoholikysely
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.