Hyppää pääsisältöön

Ranskan ja Englannin fudisjoukkueet kohtaavat tänään symbolisessa ystävyysmatsissa: “Ilmassa on jotain paljon suurempaa”

Illan peli on mahdollisuus näyttää, ettei terroritekojen pidä antaa lamaannuttaa.

Englannin maajoukkuevalmentaja Roy Hodgson pelikentällä. // Kuva: EPA / Morell

Wembleyn stadionilla Lontoossa pelataan tänään illalla poikkeuksellinen jalkapallomatsi. Ranska ja Englanti pelaavat ystävyysmatsin, jossa Ranskan joukkue palaa pelikentälle ensimmäistä kertaa perjantain terrori-iskujen jälkeen.

Pelin odotetaan vetävän katsomot täyteen: lippuja on ostettu tuhansia. Ilmassa on Englannin päävalmentaja Roy Hodgsonin mukaan jotain paljon jalkapalloa suurempaa.

- Tapahtumat vaikuttavat meihin, halusimme sitä tai emme. En ole koskaan aiemmin ollut osa tällaista jalkapallo-ottelua, Hodgson sanoo Ylen uutisessa.

Belgian ja Espanjan oli myös määrä kohdata ystävyyspelin merkeissä tänään, mutta peli peruttiin kasvaneiden turvallisuusriskien vuoksi. Wembleyn stadionin porteilla onkin tavallista enemmän turvatarkastuksia.

- Tämä on meidän mahdollisuutemme näyttää, että terrorismi ei voi voittaa. Emme saa antaa terroritekojen pelotella meitä, Englannin jalkapalloliiton toimitusjohtaja Martin Glenn toteaa.

Lue Ylen uutinen täältä.

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.