Hyppää pääsisältöön

Turvapaikanhakijat kokkaavat Ravintolapäivässä – eksoottista ruokaa tarjolla Turussa ja Helsingissä

Ravintolapäivä järjestetään useissa kaupungeissa jälleen lauantaina 21. marraskuuta. Tällä kertaa mukana ovat myös turvapaikanhakijat.

Ravintolapäivä // Kuva: Choose Your Future

Ravintolapäivä tarjoaa vuosittain mahdollisuuden kokeilla jotain uutta. Jotkut haluavat testata ravintolan perustamista, toiset taas heittäytyvät eksoottisten makujen maailmaan. Tänä vuonna on mahdollista tutustua ruokakulttuurin lisäksi myös turvapaikanhakijoiden tarinoihin.

Monikulttuurisuus on esillä Ravintolapäivänä Turun jokirannassa, jossa on tarjolla Lähi-Idän keittiön anteja Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ja turvapaikanhakijoiden järjestämässä yhteisessä United By Food -pop upissa. Tapahtumassa turvapaikanhakijat ja suomalaiset opiskelijat kokkaavat perinneruokia kello 11–15 yhdessä Ravintola Karu Izakayan keittiömestarin kanssa.

Teemapäivän idea on maistaa eri kulttuureiden kotiruokaa, tutustua uusiin ihmisiin ja viettää yhdessä aikaa.

- Turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa Suomessa kovaa vauhtia, ja haluamme iloita monikulttuurisuudesta. Ravintolapäivänä haluamme lisätä vuoropuhelua kulttuurien välillä tutustumalla toinen toisiimme, sanoo Choose Your Future -hankkeen vetäjä Tommi Pirilä.

Tapahtuman tuotot lahjoitetaan Suomen Punaiselle Ristille, joka ohjaa ne pakolaistyöhön.

Myös Helsingin Dianapuistossa turvapaikanhakijat osallistuvat Ravintolapäivään. Pop up -ravintolassa on irakilaisten herkkujen lisäksi tarjolla myös arabialaista musisointia.

Ravintolapäivässä on jälleen mukana noin tuhat pop up -ravintolaa 30 eri maassa. Suomessa yhden päivän ravintoloita on ilmoittautunut mukaan muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa ja Lahdessa.