Hyppää pääsisältöön

Johanna Pohjonen bongasi hevosensa huutokaupasta

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Johanna Pohjonen sai aloittaa kenttäratsastuksen pitkällisen painostuksen jälkeen. Äidin vihdoin taivuttua Johanna sai ensimmäisen kenttäponinsa jonka kanssa menestykselle ei ollut tulla loppua. Kaksikko voitti vuosien varrella ponien SM-kultaa kahdesti, henkilökohtaista PM-hopeaa, PM-joukkuepronssia ja Ruotsin ponimestaruuden. EM-kisoissa ratsukko edusti Suomea kahdesti.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Tänä vuonna junioreihin siirtynyt 16-vuotias Johanna löysi uuden ratsunsa Conner K:n itse netin kautta. Johanna bongasi hevosen hevoskauppiaan sivuilta ja huomasi sen olevan vain parin päivän päästä huutokaupassa. Nopeiden järjestelyiden ansioista Conner saatiin ostettua Keski-Euroopasta Suomeen. Yhteinen taival ei olisi voinut alkaa paremmin kun kaksikko voitti junioreiden SM-kultaa syksyllä 2015.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Johanna tähtää kentässä niin pitkälle kuin suinkin mahdollisuudet antavat myöden. Nuoren lahjakkuuden mottona on ”If it doesn’t challenge you, it won’t change you.”

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.