Hyppää pääsisältöön

Rakkausarvio ja parisuhdevalmennus

Testi ja valmennus
Testi ja valmennus elämä pelissä

Katsojille tarjotaan mahdollisuutta kohentaa rakkauselämäänsä parisuhdetestin ja sähköpostitse toteutettavan valmennuksen kautta. Elämä pelissä -testi avataan suurelle yleisölle 13. tammikuuta 2016.

Elämä pelissä -parisuhdetestin avulla voi selvittää, kuinka paljon vallitsee rakkautta. Parisuhdetestin on laatinut lääkäriseura Duodecimin valitsema asiantuntijaryhmä. Sen jäsenet ovat perehtyneet kattavasti kansainväliseen tutkimuskirjallisuuteen ja selvittäneet, millaiset vuorovaikutustaidot, toimintatavat ja asenteet liittyvät hyvään ja kestävään parisuhteeseen.

Testin päätulos on rakkausarvio, jossa mitataan muun muassa parisuhteen sovinnollisuutta, luottamusta, myötäiloa, sujuvuutta, myönteisten tunteiden jakamista sekä seksiä ja läheisyyttä. Omia tuloksiaan voi vertailla myös suomalaisten keskiarvoon.

Jokainen Elämä pelissä -testin tehnyt voi osallistua myös Duodecimin kehittämään parisuhdetaitoja kohentavaan sähköpostivalmennukseen. Sen osallistujille lähetetään kaksi viestiä viikossa.

Myönteiseen vuorovaikutukseen nojautuva valmennus etenee tv-sarjan rinnalla. Jokaisella viikolla on oma teemansa, kuten sovinnollisuus, puolison arvostaminen ja kiitollisuus. Harjoitteiden lisäksi osallistujille lähetetään lisätietoa ja –ajateltavaa viikon teemasta. Valmennusohjelmassa kehitetään omia vuorovaikutustaitoja, puolison samanaikainen osallistuminen valmennukseen ei ole välttämätöntä.

Katsojille ovat lisäksi tarjolla Tony Dunderfeltin tv-ohjelman pariskunnille teettämät harjoitteet. Näiden yhdessä kumppanin kanssa tehtävien harjoitteiden toteutusohjeet julkaistaan verkossa aina kunkin valmennusjakson esityksen yhteydessä.

Kommentit
 • Studio täyttyi rakkaudesta

  Yhteenveto sarjan viimeisestä jaksosta

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selvitettiin, miten pariskunnat ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen parisuhdevalmennuksen opetuksia arjessaan. Päätösjakso uusitaan Yle TV1:llä perjantaina 11.3. klo 23.00 ja sunnuntaina 13.3. klo 10.00.

 • Uudet rakkausarviot julkistetaan

  Parit saavat uudet rakkausarviot sarjan viimeisessä jaksossa

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selviää, onko Tony Dunderfeltin valmentamien pariskuntien rakkaus vahvistunut. Lena ja Olli, Toni ja Heidi sekä Ninja ja Yoshiki kertovat, miten he ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen valmennusleirin opetuksia arjessaan. Sarjan päätösjakso esitetään sunnuntaina 6.3. klo 19.30.

 • Kyyneleet virtasivat parisuhdeleirillä

  Tiivistelmä kuudennen jakson tapahtumista

  Onnen ja liikutuksen kyynelet valtaavat parisuhdeleirin, kun Tony pisti Elämä pelissä –ohjelman viime jaksossa kunkin valmennettavan kirjoittamaan ja pitämään puolisolleen kiitospuheen. Kuudes jakso uusitaan sunnuntaina 6.3. klo 14:30 ja maanantaina 7.3. klo 9:30.

 • Tonyn tv-harjoite: Kiitospuhe puolisolle

  Ohjeet kiitollisuus-harjoitteen tekemiseen

  Tunnetko, että puolisosi ei arvosta sinua niin paljon kuin pitäisi? Entä oletko itse ilmaissut hänelle kiitollisuutta niin usein kuin hän olisi ansainnut? Psykologi Tony Dunderfelt antaa ohjeet, kuinka kumppanit voivat kirjoittaa ja pitää toisilleen rakkautta syventävän kiitospuheen. Elämä pelissä -parit tekivät saman harjoitteen sarjan kuudennessa jaksossa.