Hyppää pääsisältöön

Joulukalenteri: Kadonneiden lahjojen tapaus

Joulukalenteri : Kadonneiden lahjojen tapaus, Maltti (Jerry Mikkelinen) ja Valtti (Jussi Ollila)
Joulukalenteri : Kadonneiden lahjojen tapaus, Maltti (Jerry Mikkelinen) ja Valtti (Jussi Ollila) Kuva: Yleisradio lasten joulu

Tutut ystävyksemme Maltti (Jerry Mikkelinen) ja Valtti (Jussi Ollila) saavat unelmiensa tehtävän Lapista. Latupoliiseina he saavat hiihtoliikenteen valvonnan lomassa nauttia päivät pitkät talvisesta luonnosta ja viettää illat erämajoissa salapoliisiromaaneita ahmien.

Suunnitelmat sotkee kuitenkin yllättävä lumimyrsky, joka saa karttamestari Valtinkin eksymään reitiltä. Myräkän keskeltä pilkottaa kutsuva valo, vaikka kartan mukaan asutusta ei pitäisi olla mailla halmeilla. Pian Maltti ja Valtti tupsahtavatkin komean vanhan kivilinnan porteille. Molempien yllätykseksi majatalon pullea isäntä (Santtu Karvonen) tempaisee oven auki ja ilmoittaa heidän olevan myöhässä. Mestarietsiviä onkin jo odotettu!

Hämmennyksestä selvittyään Maltti ja Valtti huomaavat joutuneensa keskelle jouluista seikkailua. Majatalon lahjahuoneeseen on murtauduttu ja kaikki joululahjat on vohkittu. Kukaan jokajouluisista vieraista ei tunnusta tekoa, mutta ilmiselvää on, että myrskyn aikana kukaan ei ole päässyt talosta sisään eikä ulos. Joku heistä on siis tempauksen takana.

Päivien kuluessa Maltti ja Valtti selvittävät mitä kummallisimpia arvoituksia. Kuka on tornissa asuva salaperäinen nainen? Osaako Lucia-neito siivota? Kuka sujauttelee oven ali nimettömiä vihjelappuja? Onko Valtilla hevosen voimat? Milloin ulkona mylvivä myrsky loppuu?

Yösijan lisäksi Maltti ja Valtti saavat majatalossa uuden tehtävän, joka on latupoliisinkin virkaa
mahtavampi. Vihdoin heistä tulee ihka oikeita salapoliiseja! Tästä on tulossa kaikkien aikojen
seikkailu! Paras joululahja, jota Maltti ja Valtti voisivat ikinä toivoa, mutta onnistuvatko tuoreet salapoliisit löytämään lahjat ennen jouluaattoa?

Tuotanto: Don Films Oy

Joulukalenteri: Kadonneiden lahjojen tapaus Yle TV2:ssa aina Pikku Kakkosen jälkeen ja arkisin uusintana klo 19.50.
Joulukalenterin traileri katseltavissa Lasten Areenassa.

Kommentit