Hyppää pääsisältöön

Love is all: 100 vuotta rakkautta

Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasileokuva. Kuvassa Anna May Wong.
Love is all: 100 vuotta rakkautta. Kuvassa Anna May Wong. Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasileokuva. Kuvassa Anna May Wong. anna may wong

"Open up your door..." Love is all on hurmaava kollaasielokuva rakkaudesta.

Love is all: 100 vuotta rakkautta on palkitun dokumentaristin Kim Longinotton syrjähyppy arkistoihin, suloinen kollaasielokuva elokuvarakkaudesta. Mukaan mahtuu paljon suudelmia, pidätettyjä tunteita ja merkitseviä katseita, särkyneitä sydämiä ja kyyneliäkin, mutta myös edistystä. Sukupuolten ja rotujen tasa-arvo on lisääntynyt myös rakkaudessa.

Vaikka siis yksittäiset tarinat päättyvät surullisesti, sata vuotta kattavalla suurella tarinalla on onnellinen loppu. Love is all on ylistyslaulu muutokselle.

Elokuvahistoriaa enemmän Longinoton valitsemissa kuvissa on dokumentaarista tuntua, brittien tunteiden historiaa ja asenteiden muutoksen kuvausta. Mukana on paitsi fiktiota ja dokumenttia mykkäelokuvasta nykypäivään myös brittien kotielokuvia, hurmaavia otoksia privaattipuolelta.

Sata vuotta kattavan lemmenmatkan musiikkina on käytetty sheffieldiläisen lauluntekijän Richard Hawleyn haikeita poplauluja. Hawley oli sattumoisin mukana myös Teeman festivaalin 2014 avanneessa elokuvassa Pulp: elämä, kuolema supermarketit.

Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasielokuva arkistomateriaalista..
Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasielokuva arkistomateriaalista.. kim longinotto

Love is all sopii mainiosti Teeman vuoden 2015 elokuvafestivaalin avauselokuvaksi, sillä siinä on paitsi paljon rakkautta myös runsaasti tanssia, Anna May Wongin viettelevistä liikkeistä Piccadilly-elokuvassa amatöörien illanviettoihin.

Ennen elokuvaa nähdään ohjaaja Kim Longinotton haastattelu. "Elämä tosiaan menee parempaan suuntaan", Longinotto totesi tunteiden kehityksestä elokuussa 2015 Suomessa käydessään.

 • Love is all: 100 vuotta rakkautta (Love Is All: 100 years of love & courtship), Britannia 2014. Dokumenttielokuva, ohjaus Kim Longinotto.

Love is all esitettiin Espoo Cinéssä elokuussa 2015. Se sai tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla marraskuussa 2015.

Artikkeliin on päivitetty uusintatiedot 12.2.2017.


Yle Teema

 • Puoli vuosisataa Kaustisen kansanmusiikkijuhlia

  Mestaripelimanneja sekä festivaalitunnelmaa vuodelta 1972

  Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä jo viidenkymmenen vuoden ajan. Yle Teema onnittelee puolen vuosisadan ikäistä festivaalia ja esittää synttäreiden kunniaksi kahden mestaripelimannin henkilökuvat sekä ohjelman festivaalista vuodelta 1972.

 • Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Suomalaiset ovat saunahulluja, se tiedetään, mutta meissä on paljon myös soutuhulluja. Heinäkuun toisena viikonloppuna tuhannet suomalaiset pakkaavat soutuveneen auton katolle tai traileriin, ja sitten lähdetään kohti kaunista Itä-Savoa. Teema maanantaina 3.7. klo 12, torstaina 6.7. klo 22.45 ja perjantaina 7.7. klo 14.55 Sulkavan suursoudut täyttää tänä vuonna komeat 50 vuotta.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  Kesäkuu alkaa Teemalla saksofonin soinnilla.

  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzkesä alkaa muhkeasti saksofonin soinnilla ja huipentuu trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan 17.6. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.

 • Velvet – muotitalon tarina

  Suosikkisarjan uusi kausi alkaa 31.5.!

  Teemalla suuren suosion saavuttanut espanjalaissarja sijoittuu 1950–60-luvuille ja kertoo eräästä maan hienoimmista tavarataloista. Velvetin uusi neljäs kausi alkaa Teemalla 31.5.2017.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!