Hyppää pääsisältöön

Love is all: 100 vuotta rakkautta

Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasileokuva. Kuvassa Anna May Wong.
Love is all: 100 vuotta rakkautta. Kuvassa Anna May Wong. Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasileokuva. Kuvassa Anna May Wong. anna may wong

"Open up your door..." Love is all on hurmaava kollaasielokuva rakkaudesta.

Love is all: 100 vuotta rakkautta on palkitun dokumentaristin Kim Longinotton syrjähyppy arkistoihin, suloinen kollaasielokuva elokuvarakkaudesta. Mukaan mahtuu paljon suudelmia, pidätettyjä tunteita ja merkitseviä katseita, särkyneitä sydämiä ja kyyneliäkin, mutta myös edistystä. Sukupuolten ja rotujen tasa-arvo on lisääntynyt myös rakkaudessa.

Vaikka siis yksittäiset tarinat päättyvät surullisesti, sata vuotta kattavalla suurella tarinalla on onnellinen loppu. Love is all on ylistyslaulu muutokselle.

Elokuvahistoriaa enemmän Longinoton valitsemissa kuvissa on dokumentaarista tuntua, brittien tunteiden historiaa ja asenteiden muutoksen kuvausta. Mukana on paitsi fiktiota ja dokumenttia mykkäelokuvasta nykypäivään myös brittien kotielokuvia, hurmaavia otoksia privaattipuolelta.

Sata vuotta kattavan lemmenmatkan musiikkina on käytetty sheffieldiläisen lauluntekijän Richard Hawleyn haikeita poplauluja. Hawley oli sattumoisin mukana myös Teeman festivaalin 2014 avanneessa elokuvassa Pulp: elämä, kuolema supermarketit.

Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasielokuva arkistomateriaalista..
Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasielokuva arkistomateriaalista.. kim longinotto

Love is all sopii mainiosti Teeman vuoden 2015 elokuvafestivaalin avauselokuvaksi, sillä siinä on paitsi paljon rakkautta myös runsaasti tanssia, Anna May Wongin viettelevistä liikkeistä Piccadilly-elokuvassa amatöörien illanviettoihin.

Ennen elokuvaa nähdään ohjaaja Kim Longinotton haastattelu. "Elämä tosiaan menee parempaan suuntaan", Longinotto totesi tunteiden kehityksestä elokuussa 2015 Suomessa käydessään.

 • Love is all: 100 vuotta rakkautta (Love Is All: 100 years of love & courtship), Britannia 2014. Dokumenttielokuva, ohjaus Kim Longinotto.

Love is all esitettiin Espoo Cinéssä elokuussa 2015. Se sai tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla marraskuussa 2015.

Artikkeliin on päivitetty uusintatiedot 12.2.2017.


 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on pitkä dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista (1946–1993), kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään upea dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017) sekä elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983).

 • Teeman alkukevään 2018 elokuvat

  Elokuvia viitenä päivänä viikossa

  Teema esittää keväällä 2018 elokuvia viitenä päivänä viikossa. Teeman elokuvafestivaalin ajankohta on 20.–24.3.

 • Vietnamin sodan kokeneet kertovat kymmenosaisessa dokumentissa

  Ken Burnsin ja Lynn Novickin sarjan pääosassa ovat ihmiset

  Teemalla nähdään Ken Burnsin ja Lynn Novickin kymmenosainen suursarja Vietnamin sota. Se on ennennäkemättömän kattava dokumentti sodasta, josta Amerikassa on puhuttu ja samalla vaiettu.

 • Yle Teema Uusi Kino - kevään 2018 ohjelmisto

  Uusi Kino - kevään 2018 ohjelmisto

  Uusi Kino vaihtaa vuoden 2018 alusta keskiviikosta tiistai-iltaan Kino Suomen jälkeen. Keväällä on runsaasti ensiesityksiä ja ohjelmisto on perinteisesti monipuolinen. Vuoden alusta lyhytelokuvat tulevat löytymään paremmin Teeman Areena-kanavalta “lyhytelokuvat” otsikon alta.

Yle Teema

 • Sound Trackerin uusi kausi alkaa lauantaina

  Sami Yaffa - Sound Tracker: kausi kolme nähtävissä 20.1.

  Sami Yaffa vaihtaa keikkalavat kulkurin buutseihin ja matkaa muusikkoystäviensä kanssa ihmisyyteen. Sound Trackerin kolmas kausi alkaa Teemalla ja Areenassa lauantaina 20.1. kello 20. #soundtracker

 • Teeman alkukevään elokuvat

  Elokuvia viitenä päivänä viikossa

  Teema esittää keväällä 2018 elokuvia viitenä päivänä viikossa. Teeman elokuvafestivaalin ajankohta on 20.–24.3.

 • Vietnamin sodan kokeneet kertovat kymmenosaisessa dokumentissa

  Ken Burnsin ja Lynn Novickin sarjan pääosassa ovat ihmiset

  Teemalla nähdään Ken Burnsin ja Lynn Novickin kymmenosainen suursarja Vietnamin sota. Se on ennennäkemättömän kattava dokumentti sodasta, josta Amerikassa on puhuttu ja samalla vaiettu.

 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista, kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017), elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983) ja musiikkivideoita. Kaikki myös Areenassa.

 • Milanon naisten paratiisi

  Uusi italialainen draamasarja 1950-luvun tavaratalosta

  Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!