Hyppää pääsisältöön

Love is all: 100 vuotta rakkautta

Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasileokuva. Kuvassa Anna May Wong.
Love is all: 100 vuotta rakkautta. Kuvassa Anna May Wong. Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasileokuva. Kuvassa Anna May Wong. anna may wong

"Open up your door..." Love is all on hurmaava kollaasielokuva rakkaudesta.

Love is all: 100 vuotta rakkautta on palkitun dokumentaristin Kim Longinotton syrjähyppy arkistoihin, suloinen kollaasielokuva elokuvarakkaudesta. Mukaan mahtuu paljon suudelmia, pidätettyjä tunteita ja merkitseviä katseita, särkyneitä sydämiä ja kyyneliäkin, mutta myös edistystä. Sukupuolten ja rotujen tasa-arvo on lisääntynyt myös rakkaudessa.

Vaikka siis yksittäiset tarinat päättyvät surullisesti, sata vuotta kattavalla suurella tarinalla on onnellinen loppu. Love is all on ylistyslaulu muutokselle.

Elokuvahistoriaa enemmän Longinoton valitsemissa kuvissa on dokumentaarista tuntua, brittien tunteiden historiaa ja asenteiden muutoksen kuvausta. Mukana on paitsi fiktiota ja dokumenttia mykkäelokuvasta nykypäivään myös brittien kotielokuvia, hurmaavia otoksia privaattipuolelta.

Sata vuotta kattavan lemmenmatkan musiikkina on käytetty sheffieldiläisen lauluntekijän Richard Hawleyn haikeita poplauluja. Hawley oli sattumoisin mukana myös Teeman festivaalin 2014 avanneessa elokuvassa Pulp: elämä, kuolema supermarketit.

Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasielokuva arkistomateriaalista..
Love is all: 100 vuotta rakkautta. Dokumenttielokuva. Kollaasielokuva arkistomateriaalista.. kim longinotto

Love is all sopii mainiosti Teeman vuoden 2015 elokuvafestivaalin avauselokuvaksi, sillä siinä on paitsi paljon rakkautta myös runsaasti tanssia, Anna May Wongin viettelevistä liikkeistä Piccadilly-elokuvassa amatöörien illanviettoihin.

Ennen elokuvaa nähdään ohjaaja Kim Longinotton haastattelu. "Elämä tosiaan menee parempaan suuntaan", Longinotto totesi tunteiden kehityksestä elokuussa 2015 Suomessa käydessään.

  • Love is all: 100 vuotta rakkautta (Love Is All: 100 years of love & courtship), Britannia 2014. Dokumenttielokuva, ohjaus Kim Longinotto.

Love is all esitettiin Espoo Cinéssä elokuussa 2015. Se sai tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla marraskuussa 2015.

Artikkeliin on päivitetty uusintatiedot 12.2.2017.


Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa