Hyppää pääsisältöön

Näin paistat täydellisen pihvin

Onnistutko paistamaan pihvin aina kuivaksi lätyksi?
Puoli seitsemän ja keittiömestari Petri Sikstus.antavat tehtävään takuuvarmat ohjeet.

Tekstiohjeiden lisäksi voit katsoa havainnollisemmat ohjeet videoklipeistä.

Sisäfilepihvin paistaminen
(keittiömestari Petri Sikstus)

Lihan käsittely:

1. Valitse kokonainen file.
2. Irrota kalvot terävällä veitsellä
3. Leikkaa sopivan kokoiset pihvit poikkisyin. Huom! Lihan syyt eivät välttämättä mene aivan samansuuntaisesti fileen kanssa. Pyri leikkaamaan pihveistä samankokoisia, jotta ne kypsyvät samassa ajassa. Ota tarvittama määrä pihvejä ja anna niiden lämmetä huoneenlämmössä puolituntia.
4. Pyörittele pihvit rypsiöljyssä
5. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla
6. Laita uuni päälle ja lämpötilaksi 125 astetta.

Pinnan paistaminen pannussa:

7. Laita pannuunkin rypsiöljyä ja laita levy täysille. Siis täysille!
8. Paista korkeintaan kaksi pihviä kerrallaan. Paista pihvi joka puolelta, myös kyljistä. Paista vain pinta, sisus saa jäädä täysin raa'aksi.
9. Heitä paistamisen loppuvaiheessa pihvin kaveriksi nokare voita.

Lopullinen kypsennys uunissa:

10. Laita pihvit astiaan.Ota paistomittari ja paina se paksuimpaan pihviin. Laita pihvit uuniin.
11. Pihvin kypsyys katsotaan paistomittarista:

  • raaka 52-53 astetta
  • medium 56-57 astetta
  • täyskypsä 67-69 astetta

12. Kun pihvi on saavuttanut haluamasi lämpötilan, ota se pois uunista.

Pihvin vetäytyminen:

13. Kääri pihvit vielä folioon ja jätä ne vetäytymään 15 minuutiksi.
14. Tarjoile ja nauti.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän