Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Riikan vlogi: Riikka tapaa chattiemännät ja -isännän

Riikka Holopainen chattaajien ympäröimänä.
Riikka Holopainen chattaajien ympäröimänä. Kuva: Sandra Saulo/Yle chattaajat

Toimittaja Riikka Holopainen tapasi Musiikkitalossa kolme nuorta viulistia, jotka ovat Jean Sibelius -viulukilpailujen ajan chattiemäntinä ja -isäntinä. Essi Höglund, Tami Pohjola ja Abel Puustinen käyvät yleisön kanssa keskustelua suorissa verkkolähetyksissä ja myös finaalin tv-lähetyksissä. Riikka halusi hieman selvittää, minkälaisia tyyppejä nämä nuoret ja lahjakkaat ovat?

Kommentit
  • Traumatisoitunut kuoronjohtaja Heikki Klemetti – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

    Muistamme syntymäpäivänä 14. helmikuuta.

    Kuoronjohtaja Heikki Klemetillä oli tapana ärjyä laulajilleen tukka pörrössä ja silmät kiiluen. Ääri-isänmaallinen Klemetti innostui 1930-luvulla lapuanliikkeestä ja IKL:stä. Hän julkaisi monet muistelmat, mutta vaikeni visusti nuoruutensa traumaattisista tapahtumista, jotka selittävät hänen hillitöntä käytöstään ja poliittisia mielipiteitään.

  • Sopraano Soile Isokosken Tuhkimo-tarina – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

    Onnittelemme syntymäpäivänä 14. helmikuuta!

    Helmikuun 14. päivänä syntyneelle sopraano Soile Isokoskelle laulajaksi ryhtyminen ei ollut mitenkään itsestään selvää. Soile haaveili tuomarin urasta, valmistui merkonomiksi ja sai töitä postista. Laulunopettaja toisensa perään kannusti häntä kuitenkin lauluopintoihin. Lappeenrannan laulukilpailuissa 1987 laulajatar singahti täydestä tuntemattomuudesta kirkkaaksi tähdeksi laulutaivaalle - ja loppu onkin historiaa.