Hyppää pääsisältöön

You should be dancing! Helsinki tanssii Bee Geesin tahdissa

Teeman elokuvafestivaalin 2015 tanssivideon kuvauksista.
Kuvia elokuvafestivaalin tanssivideon kuvauksista. Teeman elokuvafestivaalin 2015 tanssivideon kuvauksista. Kuva: Kati Sinisalo / Yle tanssivideo

"What you doin' on your back? Ahh. You should be dancing. Yeah."

Tänä vuonna Teeman elokuvafestivaalilla tanssitaan, klassisesta baletista ja kungfu'sta iranilaiseen diskoiluun. Varsinainen tanssipäivä on lauantai, jolloin esitetään Lauantai-illan huumaa.

Tanssitunnelmaan valmistaudutaan myös elokuvafestivaalin tanssivideolla. Mukana on 60 esiintyjää, muutama koira ja yksi kissa. Helsingin kaduilla ja puistoissa kuvatun videon musiikkina soi Lauantai-illan huumasta tuttu Bee Gees -hitti You should be dancing.

Tanssivideoon on ripoteltu kuvallisia viitteitä muutamiin muihinkin festivaalilla nähtäviin elokuviin. Montako tunnistat?

Näissä klipeissä on pätkiä videon kuvauksista. Valmis video Bee Geesin musiikilla saa ensiesityksensä festivaalin avauspäivänä 25.11. kello 21.20. Se esitetään festivaalilla joka päivä ja on katsottavissa myös Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Teeman elokuvafestivaalin 2015 tanssivideon esiintyjiä.
Tanssivideon esiintyjiä. Teeman elokuvafestivaalin 2015 tanssivideon esiintyjiä. Kuva: Kati Sinisalo / Yle tanssivideo

gif-animaatio
gif-animaatio
Kommentit
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema