Hyppää pääsisältöön

Mediapolis Game Jam 2015 päätökseen

Mediapolis Game Jam 2015 osallistujat tapahtuman jälkeen.
Mediapolis Game Jam 2015 osallistujat hetkeä tapahtuman päättymisen jälkeen. Mediapolis Game Jam 2015 osallistujat tapahtuman jälkeen. Kuva: Mikael Peltomaa lattia 1

48 tuntia kestänyt pelijamitapahtuma Mediapolis Game Jam 2015 on saatu päätökseen. Tapahtuman päätteeksi esiteltiin yhteensä seitsemän peliä. Aiheet eri pelien välillä vaihtelivat suuresti. Täysin pelattavaan muotoon saatiin muun muassa Team Mates-ryhmän liikkeentunnistustekniikkaa hyödyntävä tanssipeli Dance Mate, Star Wars-elokuvan innoittama Test your Force sekä Mad Catz-ryhmän virtuaalilaseilla pelattava House of Cats.

Vesa Raudasoja testaa 'valosapelia' Star Wars-aiheisen Test your Force-ryhmän peliä varten.
Test your Force-ryhmän Vesa Raudasoja kokeilemassa peliä varten valmistettua 'valosapelia'. Vesa Raudasoja testaa 'valosapelia' Star Wars-aiheisen Test your Force-ryhmän peliä varten. Kuva: Mikael Peltomaa sulkapallo

Erityismaininnan ansaitsee myös High Score Unity Club-ryhmän tekemä perinteinen 2D-grafiikalla varustettu shoot 'em up-peli. Kaikkien yllätykseksi 'vastustajiksi' peliin oli upotettu jokaisen jammailijan kasvokuvasta tehty lentävä pää, mikä sai yleisössä aikaan monet naurut. Hilpeyttä herätti myös Paavo Happosen yhden miehen ryhmän tekemä, perinteisten tekstiseikkailupelien hengessä laatima Audio Adventure.

Sunnuntaina iltapäivällä ryhmät esittelivät valmistuneet pelit Mo-cap-studiolla ja Lattia 1:llä pidetyissä demonstraatioissa. Esittelyn jälkeen ryhmät pääsivät myös vapaasti kokeilemaan toistensa suunnittelemia pelejä.

Kaikki pelidemonstraatiot tulevat nähtäväksi Yle Areenaan ja ne voi löytää myös Mediapolis Game Jam 2015 -etusivulta. Sivustolle ilmestyy uutta artikkeli- ja videomateriaalia aina marraskuun lopulle saakka.

Kurkistus Mo-cap-tekniikkaa hyödyntäneen Team Mates-ryhmän "Soidintanssi" -työnimellä kulkevan projektin hahmografiikkaan.
Ruudussa näkyvät Dance Mate-pelin hahmomallit Blenderissä, 3D-grafiikan mallinnusohjelmassa. Kurkistus Mo-cap-tekniikkaa hyödyntäneen Team Mates-ryhmän "Soidintanssi" -työnimellä kulkevan projektin hahmografiikkaan. Kuva: Mikael Peltomaa mediapolis game jam

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri