Hyppää pääsisältöön

Mediapolis Game Jam 2015 päätökseen

Mediapolis Game Jam 2015 osallistujat tapahtuman jälkeen.
Mediapolis Game Jam 2015 osallistujat hetkeä tapahtuman päättymisen jälkeen. Mediapolis Game Jam 2015 osallistujat tapahtuman jälkeen. Kuva: Mikael Peltomaa lattia 1

48 tuntia kestänyt pelijamitapahtuma Mediapolis Game Jam 2015 on saatu päätökseen. Tapahtuman päätteeksi esiteltiin yhteensä seitsemän peliä. Aiheet eri pelien välillä vaihtelivat suuresti. Täysin pelattavaan muotoon saatiin muun muassa Team Mates-ryhmän liikkeentunnistustekniikkaa hyödyntävä tanssipeli Dance Mate, Star Wars-elokuvan innoittama Test your Force sekä Mad Catz-ryhmän virtuaalilaseilla pelattava House of Cats.

Vesa Raudasoja testaa 'valosapelia' Star Wars-aiheisen Test your Force-ryhmän peliä varten.
Test your Force-ryhmän Vesa Raudasoja kokeilemassa peliä varten valmistettua 'valosapelia'. Vesa Raudasoja testaa 'valosapelia' Star Wars-aiheisen Test your Force-ryhmän peliä varten. Kuva: Mikael Peltomaa sulkapallo

Erityismaininnan ansaitsee myös High Score Unity Club-ryhmän tekemä perinteinen 2D-grafiikalla varustettu shoot 'em up-peli. Kaikkien yllätykseksi 'vastustajiksi' peliin oli upotettu jokaisen jammailijan kasvokuvasta tehty lentävä pää, mikä sai yleisössä aikaan monet naurut. Hilpeyttä herätti myös Paavo Happosen yhden miehen ryhmän tekemä, perinteisten tekstiseikkailupelien hengessä laatima Audio Adventure.

Sunnuntaina iltapäivällä ryhmät esittelivät valmistuneet pelit Mo-cap-studiolla ja Lattia 1:llä pidetyissä demonstraatioissa. Esittelyn jälkeen ryhmät pääsivät myös vapaasti kokeilemaan toistensa suunnittelemia pelejä.

Kaikki pelidemonstraatiot tulevat nähtäväksi Yle Areenaan ja ne voi löytää myös Mediapolis Game Jam 2015 -etusivulta. Sivustolle ilmestyy uutta artikkeli- ja videomateriaalia aina marraskuun lopulle saakka.

Kurkistus Mo-cap-tekniikkaa hyödyntäneen Team Mates-ryhmän "Soidintanssi" -työnimellä kulkevan projektin hahmografiikkaan.
Ruudussa näkyvät Dance Mate-pelin hahmomallit Blenderissä, 3D-grafiikan mallinnusohjelmassa. Kurkistus Mo-cap-tekniikkaa hyödyntäneen Team Mates-ryhmän "Soidintanssi" -työnimellä kulkevan projektin hahmografiikkaan. Kuva: Mikael Peltomaa mediapolis game jam
 • Kadonneet: kukko, kirjat, painolaatat ja Daniel Medelplanin maine

  Medelplanin puuaapinen edisti lukutaitoa 1700-luvulla.

  Suomessa oli 300 vuotta sitten samanlaisia huolia kuin tänäänkin: miten sivistää kansaa ja estää lukutaitoa katoamasta? Siksi on syytä muistaa Pälkäneen puuaapista. Käsi pystyyn kuka tietää Daniel Medelplanin? (s. noin 1657 Turku – k. 18. elokuuta 1737 Pälkäne) Pelkään ettei moni, vaikka syytä olisi. Katoavaista on maine ja kunnia?

 • Avaruusromua: Maailman vaarallisin olento!

  Homo sapiens on biologian historian tappavin laji.

  Noin miljoonaa eläin- ja kasvilajia uhkaa sukupuutto. Uhan alla olevien lajien määrä on suurempi kuin milloinkaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa. Noin miljoona eläin- ja kasvilajia, joita ei kohta enää ehkä ole. Eikä se siihen lopu. Lajien kuoleminen sukupuuttoon kiihtyy valtavaa vauhtia. Meillä ihmisillä on kyseenalainen kunnia olla biologian historian tappavin laji. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Bertsolari yhdistää ja voimaannuttaa baskit

  Kilpalaulanta on baskien omaperäisen kulttuurin kulmakivi.

  Pohjois-Espanjassa Atlantin rannikolla sijaitseva Espanjan itsehallintoalue Baskimaa on omaperäinen sanan kaikissa merkityksissä. Alueen kieli on mahdollisesti viimeinen jäänne Länsi-Euroopassa ennen indoeurooppalaisten kielten leviämistä puhutusta kieliryhmästä. Baskin kieli, eli euskara on alueen kulttuurin säilymisen perusta.

 • Avaruusromua: Kieli, jota emme ymmärrä

  Voiko tekoäly kehittää oman koneiden välisen kielen?

  Koneet kuuntelevat meitä. Ne ymmärtävät meitä yhä paremmin. Koneet myös puhuvat meille. Ne puhuvat tosin vielä melko alkeellisin tavoin, mutta kuinka kauan? Mikä on puhutun kielen rooli yhä elektronisemmaksi ja digitaalisemmaksi muuttuvassa tulevaisuudessa? Oletko kuullut kielestä nimeltä darkvoice? Kielestä, jota me emme ymmärrä. Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri