Hyppää pääsisältöön

Vanhempien seksikoulu osa 5: Käytä suuta!

Suuseksi on yksi intiimeistä tavoista hyväillä ja tyydyttää toinen. Suuseksi voi piristää seksielämää, tuoda siihen vaihtelua tai toimia silloin, kun esimerkiksi yhdyntä ei ole syystä tai toisesta mahdollinen. Suuseksi vaatii avoimuutta, rohkeutta ja herkkyyttä yhtä aikaa.

Tehtävä 5: Käytä suuta!

Suuseksin toteuttamistapoja ja – tekniikoita on lukuisia. Puhtaus, sekä genitaalialueen terveys, on tärkeä huomioida. Ennen suuseksiä on hyvä keskustella omista toiveista ja siitä, kuinka pitkälle suuseksin aikana voidaan mennä. Voiko mies esimerkiksi laueta naisen suuhun tai saako peräaukkoa nuolla?

Kosketettavana mies
1. Mies makaa selällään, ja nainen on joko miehen vieressä tai jalkojen välissä. Nainen nuolee miehen sukuelimiä kiveksistä terskaan asti pitkillä, hitailla vedoilla.
Kielen kosketuspinta voi olla joko leveä (pidä kieli rentona!) tai terävämpi, jolloin kosketus tapahtuu kielen kärjellä. Kosketuspinnan laajuutta voi ja kannattaa vaihdella esimerkiksi niin, että se on alussa leveämpi ja loppua kohden terävämpi. Liikkeen on tarkoitus olla melko hidas.

2. Helpotettu versio ”syväkurkusta”, jolla saadaan koko peniksen mitalta kosketusta.
Mies makaa selällään, ja nainen on joko miehen vieressä tai jalkojen välissä. Nainen tarttuu miehen peniksen varren tyveen toisella kädellä ja ottaa peniksen suuhunsa. Nainen liikuttaa suuta ja kättä puristusotteessa samanaikaisesti ylös ja alas. Huom! varo hampaita.
Otteen voimakkuutta voi ja kannattaa vaihdella sekä suussa että kädessä. Lisää tuntemuksia tulee, jos käyttää samaan aikaan kieltä. Liikkeen nopeutta voi vaihdella.

Kosketettavana nainen
3. Nainen makaa selällään, mies on naisen jalkojen välissä polvillaan. Mies nuolee naisen alapäätä: ulommat häpyhuulet, sisemmät häpyhuulet, klitoris. Tarkoituksena edetä vähitellen kohti tuntoherkintä aluetta eli klitorista.

Kielen kosketuspinta voi olla joko leveä (pidä kieli rentona!) tai terävämpi, jolloin kosketus tapahtuu kielen kärjellä. Kosketuspinnan laajuutta voi ja kannattaa vaihdella, samoin liikkeen nopeutta. Huom! varo hampaita ja partaa.

4. Nainen makaa selällään, mies on naisen jalkojen välissä polvillaan. Mies nuolee naisen alapäätä pyörivin liikkein tai tai tehden kielellä kahdeksikkoa.

Kielen kosketuspinta voi olla joko leveä (pidä kieli rentona!) tai terävämpi, jolloin kosketus tapahtuu kielen kärjellä. Kosketuspinnan laajuutta voi ja kannattaa vaihdella, samoin liikkeen nopeutta.

Marja Hintikka Live, vanhempien seksikoulu
Marja Hintikka Live, vanhempien seksikoulu vanhempien seksikoulu

Kiusallista vai kivaa?

Suuseksi voi olla myös kielteinen ja mahdoton asia toteuttaa monestakin eri syystä, eikä siihen voi pakottaa. Tyypillisiä syitä kieltäytyä suuseksistä ovat tunne, että suuseksi on likaista, eritteet maistuvat oudoilta tai pahoilta. Joidenkin mielestä omat genitaalit ovat rumat ja niiden tarkastelu läheltä kiusallista. Ennakkoasennetta muuttamalla ja kokeilemalla suuseksiä, voi kuitenkin saada uudenlaisen myönteisen kokemuksen tai vahvistuksen, että tämä ei ole minulle sopiva tapa nauttia seksistä.

Artikkelia varten haastateltu: Tarja Santalahti, kliininen seksologi, psykoterapeutti, Väestöliiton Familia Oy sekä seksikoulun esiintyjät Saana ja Risto.

Info: Tässä on ollut ulkoinen upotus, joka nyt ei enää toimi, ja siksi on poistettu.

Lue myös:

Tutustu muihin Vanhempien seksikoulun harjoitteisiin.

Lisää ohjelmasta

Marja Hintikka Live, jakso 7
Marja Hintikka Live, jakso 7 Kuva: Annukka Palmén-Väisänen / Yle jakso 7
Marja Hintikka Live, jakso 7, kysely
Marja Hintikka Live, jakso 7, kysely Kuva: Annukka Palmén-Väisänen / Yle jakso 7
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.