Hyppää pääsisältöön

Yle Areenan joulu kestää kuukauden!

Kuvassa keskellä Joséphine (Kristin Scott Thomas).
Kuva elokuvasta Mestarivaras Arsène Lupin. Kuvassa keskellä Joséphine (Kristin Scott Thomas). Kuvassa keskellä Joséphine (Kristin Scott Thomas). Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi arsene

Yle Areenassa julkaistaan 19.12. yhdeksän elokuvan joulupaketti. Luvassa on elämänmakuista draamaa ja komediaa Ranskasta, Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista.

"Ylen tehtävänä on palvella kaikkia katsojia ja eri katsojat pitävät jokainen erilaisista elokuvista. Niinpä mukaan ei ole poimittu vain amerikkalaista vaan paljon eurooppalaista elokuvaa", kertoo Cilla Lönnqvist, Yle Areenan ohjelmapäällikkö.

Joulun Areenaleffa-paketin kaikki elokuvat ovat Areenassa katsottavissa kuukauden ajan, 19.12.-18.1., 24 tuntia vuorokaudessa.

"Jouluna ihmisillä on tavallista enemmän aikaa rauhoittua kiireen keskellä ja rentoutua esimerkiksi leffoja katsellen. Jokaisella suomalaisella on kuitenkin omat joulurutiininsa. Toiset katsovat elokuvia jouluaattona ja toiset välipäivinä. Joillekin parasta on katsoa kaikki leffat yhdessä yössä. Yle Areenan joulun leffapaketti palvelee näitä kaikkia tarpeita, sillä elokuvat ovat katsottavissa vuorokauden ympäri koko joululoman ajan – ja vähän pidempäänkin", Lönnqvist kertoo.

Paketin elokuvat:

Edustusvaimo(12)
(Potiche, Ranska 2010) Catherine Deneuve, Gérard Depardieu ja Fabrice Luchini ovat pääosissa hyväntuulisessa komediassa, joka kertoo tehtaanjohtajasta, edustusvaimosta ja kommunistipormestarista. O: Francois Ozon. 99 min, ikäraja 12.

Ei minua kukaan rakasta (S)
(Je ne suis pas là pour être aimé, Ranska 2005) Elämänmakuinen komedia yksinäisestä ulosottomiehestä, joka menee lääkärin määräyksestä tangotunnille ja kohtaa viehättävän nuoren naisen. O: Stéphane Brizé. 90 min, ikäraja S.

Koodi 46 (16)
(Code 46, Britannia 2003) Rakkaustarinan ja scifi-elokuvan yhdistelmä tulevaisuuden totalitaarisesta yhteiskunnasta, jossa valtio valvoo kaikkia ja kaikkea. N: Tim Robbins, Samantha Morton. O: Michael Winterbottom. 90 min, ikäraja 16

Marilyn Hotchkissin tanssikoulu (12)
(Marilyn Hotchkiss Ballroom Dancing & Charm School/USA 2005) Hurmaava komedia leipurista, joka päätyy tanssikoulun rytmien ja elämän vietäväksi. O: Randall Miller. N: Robert Carlyle, Marisa Tomei, Mary Steenburgen. 100 min, ikäraja 12.

Mestarivaras Arsène Lupin (16)
(Arsène Lupin, Ranska 2004) Toimintaelokuva perustuu ranskalaisklassikkoon jossa 1900-luvun alun pariisilaisseurapiirien salakavalissa maailmoissa juonitaan, varastellaan ja rakastellaan. O: Romain Duris, Kristin Scott Thomas. 125 min, ikäraja 16.

Paha pukki (16)
(Bad Santa/USA 2003) Huonon maun huumoria tulviva komedia pahatapaisesta pikkukonnasta, joka joulupukkina esiintyen ryöstelee tonttunsa kanssa Amerikan kauppakeskuksia. O: Terry Zwigoff. N: Billy Bob Thornton. 88 min, ikäraja 16.

Sydänystäviä(S)
(Mon meilleur ami/Ranska 2008) Komedia antiikkikauppiaasta, joka värvää mukavan taksikuskin esittämään ystäväänsä, todistaakseen että hänellä on sellainen. O: Patrice Leconte. N: Daniel Auteuil, Dany Boon
90 min, ikäraja S.

Tursas ja valas (12)
(The Squid and the Whale/USA 2005) Draamakomedia teiniveljeksistä, jotka joutuvat valitsemaan puolensa kirjailijavanhempiensa sotkuisessa avioerossa. O: Noah Baumbach. N: Jeff Daniels, Laura Linney, Anna Paquin. 78 min, ikäraja 12.

The Walker (12)
(USA 2007) Washingtonin parhaissa piireissä liikkuva miesseuralainen sotkeutuu murhajuttuun. O: Paul Schrader. N: Woody Harrelson, Kristin Scott Thomas, Lauren Bacall, Moritz Bleibtreu, Lily Tomlin, Willem Dafoe. 103 min, ikäraja 12.

Ps. Joulun aikaan Lasten Areenasta löytyy monipuolinen valikoima lapsille sopivia elokuvia. Elokuvat julkaistaan 19.12. ja ne ovat katsottavissa 10.1.2016 asti. Joulupyhien aikaan on siis koko perheelle mukavaa katsottavaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua