Hyppää pääsisältöön

Ylen lasten joulu

Ylen lasten joulu
Ylen lasten joulu joulu,lasten joulu

Lapsille on joulun aikaan tarjolla paljon elokuvia, jouluisia jaksoja suosikkisarjoista sekä tietysti joulukalenteri. Myös Pikku Kakkosen sovellus virittäytyy joulun odotukseen, ja luvassa on talvisia yllätyksiä joka päivä!

Joulukalenteri: Korvatunturin Pulmapiste

Joulupukin pajan pomo katsoo kameraan, vierellä Myrsky- ja Vimma-puutarhatontut.
Joulupukin pajan pomo katsoo kameraan, vierellä Myrsky- ja Vimma-puutarhatontut. Kuva: Annamaria Palsi-Ikonen joulukalenteri (tv),joulu

1.-24.12. Yle TV2 ja Yle Areena
Vuoden 2021 joulukalenterissa koheltavat kaksi puutarhatonttua - sisarukset Myrsky ja Vimma. Vauhdikkaat puutarhatontut pääsevät askeleen lähemmäs unelmaansa tulla joulutontuiksi, kun itse Joulupukki kutsuu heidät työharjoitteluun Korvatunturin Pulmapisteelle.

Myrsky ja Vimma ovat valmiina hommiin, mutta kuinka heidän pomonsa Pulmu Pulmatonttu suhtautuu työharjoittelijoihin, joiden tiedot joulusta osoittautuvat varsin puutteellisiksi? Ja mikä on Tonttutube?

Joulukalenterissa tarkastellaan joulun perinteitä uudesta näkökulmasta. Innostuminen ja lannistuminen kulkevat käsi kädessä eikä kommelluksilta vältytä, kun Myrsky ja Vimma ratkovat korvatunturilaisten pulmia.

Joulukalenteri: Korvatunturin Pulmapiste -sarjasta on saatavilla myös kuvailutulkattu versio Areenassa.

Joulukalenterin tarkat esitysajat voi tarkistaaYlen ohjelmaoppaasta.

Pikku Kakkosen lastenkonsertti: Aika metka matka

Konsertin esiintyjäkaarti: Peukku pystyssä laulujen sovittaja ja orkesterin kapellimestari Matti Kallio. Muu joukko vasemmalta: Ville Herrala, Jaska Lukkarinen, Lauri Schreck, Susanna Lukkarinen, Maija Sariola, Kukka Lehto, Tuomo Rannankari, Iina Suominen, Reppu-Heppu (Jaakko Loukkola), Neponen (Anu Tuomi-Nikula), Jyrki Laaksonen, Nakkirakki (Ville Mononen) ja Susanna Volanto.
Konsertin esiintyjäkaarti: Peukku pystyssä laulujen sovittaja ja orkesterin kapellimestari Matti Kallio. Muu joukko vasemmalta: Ville Herrala, Jaska Lukkarinen, Lauri Schreck, Susanna Lukkarinen, Maija Sariola, Kukka Lehto, Tuomo Rannankari, Iina Suominen, Reppu-Heppu (Jaakko Loukkola), Neponen (Anu Tuomi-Nikula), Jyrki Laaksonen, Nakkirakki (Ville Mononen) ja Susanna Volanto. Kuva: Laura Pohjavirta / Yle Pikku Kakkonen,konsertit

6.12. klo 9:10, uusintana 25.12. klo 18:00 Yle TV2 ja Yle Areena
Lähde Pikku Kakkosen iloisen joukon mukaan matkalle milloin milläkin meiningillä niin maalla, merellä kuin ilmassa - aina avaruuteen asti.

Musiikillista matkan tekoa säestää Matti Kallion johtama orkesteri. Ohjelmisto on koottu Ylen 95-vuotisjuhlan hengessä lastenmusiikin eri vuosikymmeniltä 20-luvulta näihin päiviin asti. Luvassa siis aika metka musiikillinen aikamatka!

Pikku Kakkosen joulu - yllätysvieraita ja kivoja kavereita!

Pikku Kakkosen Jaakko ja Tuomo tonttuhatut päässään pitävät sylissään Heikki- ja Nalle-pehmoleluja.
Pikku Kakkosen Jaakko ja Tuomo tonttuhatut päässään pitävät sylissään Heikki- ja Nalle-pehmoleluja. Kuva: Pikku Kakkonen / Yle Pikku Kakkonen,joulu

Pikku Kakkosen joulu näkyy niin sovelluksessa, Areenassa kuin studiossakin.

Koska joululomalla on enemmän vapaa-aikaa, on aikaa myös katsoa enemmän lastenohjelmia! 13.12. - 6.1. lastenohjelmia nähdään Yle TV2 -kanavalla klo 6:50 alkaen aina klo 10 saakka.

Pidennetyissä aamuissa nähdään tuttuja ja toivottuja lastenohjelmia sekä aivan uusia animaatioita kuten Tapaus joulupukki (17.12.), Ryhmä Hau vauhdissa (28.12.), Ryhmä Hau ilmojen teillä (29.12.).

Ylen lasten jouluohjelmia koottuna Areenassa

Pikku Kakkosen poikkeavat lähetysajat
Tarkat tiedot pidennettyjen lastenaamujen ohjelmistosta löytyvät Ylen ohjelmaoppaasta.

Pikku Kakkosen sovelluksen joulu

Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu
Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,mobiilisovellukset

1.12.-6.1. Android & iOS
Tänään on joulukuun paras päivä! Pikku Kakkosen sovelluksessa saa avata joka päivä uuden paketin aina aattoon asti. Jokaisesta paketista löytyy yllätyksenä hauska minipeli.

Joulun pelit ovat pelattavissa loppiaiseen asti.

Päivittämällä uusimman version Pikku Kakkosen sovelluksesta laitteeseen saa joulun pelit pelattavaksi:
Android-laitteiden päivitys
iOS-laitteiden päivitys

Jarin ja Karin joulutarina

Jari ja Kari seisovat kuvan etualalla, taka-alalla on muita sarjan näyttelijöitä.
Jari ja Kari seisovat kuvan etualalla, taka-alalla on muita sarjan näyttelijöitä. Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Jari ja Kari

21.-23.12., uusintana jouluaattona klo 12:35 alkaen Yle TV2 ja Yle Areena
Jarin ja Karin joulutarina on kolmiosainen seikkailukertomus, joka johdattaa rakastetun kaksikon merellisiin maisemiin, kauas ulkosaaristoon.

Petteri Summasen käsikirjoittama ja ohjaama Jarin ja Karin joulutarina on tutun kaksikon entistä suurempi seikkailu! Jari (Kari Hietalahti) ja Kari (Jukka Rasila) ovat kiertäneet kesän ja syksyn aikana saaristoa, majakoita bongaten. He ovat nähneet 23 suurta majakkaa paikan päällä. Joulun jo lähestyessä jäljellä on enää viimeinen ”suurista”, Hurjaluodon Majakka. Siihen tutustuttuaan he aloittaisivat ansaitun joululomansa.

Joulupukin Kuuma linja

Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta
Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Joulupukin Kuuma linja

24.12. Yle TV2 ja Yle Areena
Jouluaaton jännitystä lieventää tänäkin jouluna tuttuun tapaan itse Joulupukki, joka vastailee lasten soittoihin aamukahdeksasta lähelle puolta päivää. Puhelinnumero on tuttu 020 697 855. Jouluisia terveisiä voi lähettää etukäteen yle.fi/joulupukinkuumalinja -osoitteen kautta tonttujen välitettäväksi 13.12. alkaen.

Joulupukin Kuuman linjan animaatiot:

klo 8:20 Musifanttien joulu
Syvällä metsässä metsäaukiolla asuvat asuntoautossaan norsut Kari ja Kyösti-pappa. Nämä musikaaliset norsut ovat musifantteja! Jokainen ääni, joka heistä pääsee, kuulostaa musiikilta. Nyt joulun tullessa myös musifantit kaipaavat kotiinsa joulukuusta. Eikä mikä tahansa kuusi kelpaakaan, kun Kyösti ja Kari lähtevät etsimään musifantastista kuusta. Kuinka käykään kuusenhaussa ja mitä sattumuksia matkalle mahtuukaan? Ainakin monen metsän eläimen joulu saa onnellisen käänteen Karin ja Kyöstin metsäretken aikana.

klo 9:20 Helskyn tarina
Helsky on ihana pieni huskypentu, joka etsii jouluksi kotia joulukuusia myyvältä tilalta, mutta ihastuukin tilalla perheensä kanssa vierailleeseen Arttu-poikaan. Seikkailu alkaa, kun Helsky päättää etsiä pojan.

klo 10:25 Reppu-Hepun ja Botin joulu
Onnistuuko Reppu-Heppu kiltteydessä vai jäävätkö lahjat saamatta? Uusi musiikillinen erikoisjakso kutsuu mukaan Reppu-Hepun ja Botin joulunviettoon ullakolle.

klo 11:28 Lumiukko
Koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva Raymond Briggsin kertomuksen mukaan. Lumiukosta on saatavilla Areenassa myös kuvailutulkattu versio.

Lisätietoja Joulupukin Kuumasta linjasta

Joulunajat lastenohjelmat ja -elokuvat Yle TV2:ssa ja Areenassa

Joulupäivien lastenohjelmisto

Lumiukko ja lumikoira
Lumiukko ja lumikoira lumiukko ja lumikoira

24.12.
klo 12:10 Lumiukko ja lumikoira
klo 12:35 Jarin ja Karin joulutarina
klo 13:53 Albi lumiukko pelastaa joulun
klo 14:15 Kadonnut Joulupukki-elokuva
klo 15:45 Viiru ja Pesonen - parast joulu ikinä
klo 17:05 Pikku Kakkosen joulukonsertti
klo 17:50 Ailo - pienen poron seikkailu (K7)

25.12.
klo 10:00 Heinähattu ja Vilttitossu
klo 14:00 Me Rosvolat (K7)
klo 15:25 Hevisaurus
klo 16:46 Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen
klo 18:00 Aika metka matka

26.12.
klo 10:00 Matti ja Sami
klo 13:40 Suden arvoitus (K7)
klo 15:11 Poika ja ilves (K7)
klo 16:49 Onneli ja Anneli ja nukutuskello
klo 18:02 Asterix ja taikajuoman salaisuus (K7)

Koko perheen elokuvia tv:ssä ja Areenassa

Tarkat tiedot tv-lähetyksistä löytyvät Ylen ohjelmaoppaasta.

Joulupukki ja noitarumpu
Joulupukki ja noitarumpu Yle Areena,Joulupukki ja noitarumpu,Mauri Kunnas

1.12. Leo Lohikäärme
Leo ahkeroi päivittäin oppiakseen lohikäärmeille tärkeitä taitoja. Hän ei kuitenkaan aina saa opettajalta kiitosta. Mutta onnistuuko hän saamaan kultatähden ystävänsä Piian avulla?

15.12. Onneli, Anneli ja nukutuskello (S)
Onneli ja Anneli, parhaat ystävykset, lähtevät kesäloman viettoon maaseudulle. He matkaavat maatilalle Vappusniemeen maagisten ystäviensä Tingelstiinan ja Tangelstiinan keksijäveljen, Vekotiituksen, luokse. Perillä tytöille selviää, että hajamielinen Vekotiitus on unohtanut avata postejaan ja maatilaa uhkaa Oskari Oikotien kaavailema moottoritie. Tiedossa on ikimuistoinen ja jännittävä kesä! Rooleissa Celina Fallström, Olga Ritvanen, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen ja Ville Myllyrinne. Ohjaus Saara Cantell. Käsikirjoitus Sami Keski-Vähälä, perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan.

15.12. Heinähattu ja Vilttitossu (S)
Koko perheen elokuva toimeliaista siskoksista, jotka järjestävät perheensä asiat uuteen uskoon ennen koulun alkua. Ohjaus Kaisa Rastimo.

15.12. Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen
Onnelin ja Annelin naapuriin avataan uusi lastenkoti, jota johtaa ankara Minna Pinna. Kodista karanneen Pekin kanssa lapset perustavat Rosvoliiton tuodakseen ilon takaisin lastenkotiin. Käsikirjoitus Sami Keski-Vähälä Marjatta Kurenniemen romaanista Onneli, Anneli ja orpolapset. Ohjaus Saara Cantell.

15.12. Suden arvoitus (7) (katsottavissa toistaiseksi)
12-vuotias Salla joutuu elämänsä seikkailuun pelastaessaan kaksi sudenpentua salametsästäjien käsistä. Ohjaus Raimo O. Niemi.

15.12. Me Rosvolat (7) (katsottavissa toistaiseksi)
Elokuva 10-vuotiaasta Viljasta joka tulee erehdyksessä maantierosvojen nappaamaksi. Perustuu Siri Kolun kirjoihin. Ohjaus Marjut Komulainen.

15.12. Joulupukki ja noitarumpu (S)
Mauri Kunnaksen lämminhenkinen koko perheen animaatioelokuva täynnä jännitystä ja hauskoja yllätyksiä.

15.12. Kadonnut: Joulupukki -elokuva (S) (katsottavissa toistaiseksi)
Neljä lasta on saanut kutsun tapaamiseen Joulupukin kanssa. He päätyvät mystiseen Joulumaahan, jossa heille selviää, että Joulupukki on kadonnut! Ehtivätkö lapset löytää Joulupukin ajoissa ja pelastuuko joulu?

15.12. Unna ja Nuuk (7) (katsottavissa toistaiseksi)
Koko perheen seikkailuelokuva aikamatkasta suomalaisuuden juurille. Rooleissa Rosa Salomaa, Esko Salminen, Toni Leppe. Ohjaus Saara Cantell.

15.12. Poika ja ilves (7)
12-vuotiaan Tomin ja eläinpuistossa kasvaneen ilveksen ystävyydestä. Kaikkien aikojen katsotuin suomalainen lastenelokuva 2019 digitaalisesti restauroituna versiona. Päärooleissa Konsta Hietanen, Antti Virmavirta, Risto Tuorila, Jarmo Mäkinen ja Kristiina Halttu. Käsikirjoitus Ville Suhonen ja Martin Daniel. Ohjaus Raimo O. Niemi.

24.12. Viiru ja Pesonen - paras joulu ikinä (S)
Viirun ja Pesosen jouluvalmistelut ovat ihan kesken vaikka jouluun on enää kaksi päivää. Kun Pesonen vielä loukkaa jalkansa kuusenhakureissulla, on joulu menossa ihan pipariksi. Vai löytyykö joulun taika ja tuleeko siitä paras ikinä? Äänirooleissa Johanna Viksten, Jukka Voutilainen, Jarmo Koski, Inkeri Wallenius, Katja Aakkula ja Eeva Soivio. Ohjaus Ali Samadi Ahadi.

24.12. Ailo - pienen poron suuri seikkailu (7)
Pienen, villinä syntyneen poron ensimmäinenä vaellus Lapin henkeäsalpaavissa maisemissa on täynnä koettelemuksia, mutta äidin rakkauden turvin utelias Ailo uskaltautuu seikkailuun yhdessä muiden villieläinten kanssa.

25.12. Hevisaurus (S)
Toni ja Suvi pelastavat Hevisaurukset ahneen liikemiehen kynsistä.

26.12. Asterix ja taikajuoman salaisuus
Suomeksi puhutussa animaatioelokuvassa tietäjä Akvavitix lähtee Asterixin ja Obelixin kanssa kiertämään Galliaa etsien kyvykästä nuorempaa druidia, jolle hän voisi siirtää voittamattomaksi tekevän taikajuoman salaisuuden. Ohjaus Alexandre Astier ja Louis Clichy.

1.1. Ella ja kaverit
Ellan ja kavereiden rakastetun koulun tilalle ollaan rakentamassa formularata. He päättävät pelastaa koulunsa keinolla millä hyvänsä. Vaikka osallistumalla unohtumattomaan formulakilpailuun. Käsikirjoitus Aleksi Hyvärinen ja Timo Parvela, Timo Parvelan kirjan pohjalta. Ohjaus Taneli Mustonen.

Yle Femin lasten jouluohjelmisto

Yle Femillä nähdään kolme tekstitettyä joulukalenteria, yksi tanskalainen ja kaksi norjalaista, joista Lumimaa on toiveuusinta.

Joulukuume on joulutarina kaikille, jotka pitävät meteliä ja ovat vähän erilaisia kuin muut - eli meille kaikille. Joulukuume kertoo perheestä, joka joutuu rahapulassa muuttamaan salaa Kalle-isän työpaikan ullakolle, Kööpenhaminan kuninkaalliseen teatteriin. Lapset Bjørn ja Gro alkavat tutkia paikkoja uudessa kodissaan ja tapaavat balettioppilas Freden. Perheen elämä kääntyy kokonaan ylösalaisin, kun taikuus, ystävyys ja rakkaus täyttävät vanhan teatterirakennuksen. Bjørn, Gro ja Frede oppivat, että voidakseen hyväksyä itsensä täytyy lakata yrittämästä olla aina oikeassa. Koko perheen joulukalenteri Areenassa jo heti aamusta ja Yle Femissä klo 17.25.

Tähtipölyä-joulukalenterissa Joelin vanhemmat eroavat ja Joel joutuu muuttamaan toiseen kaupunkiin. Eräänä päivänä Pohjantähti katoaa, ja Joelille selviää, että ullakolla asuu tyttö, jolla on maagisia voimia. Norjalainen koko perheen joulukalenteri lähetetään Buu-klubbenissä 1.-24.12 ja Areenassa jo heti aamusta.

Lumimaa julkaistaan toiveuusintana 1.12. kokonaisuudessaan. Yhdeksänvuotiaan Selman vanhemmat menehtyivät onnettomuudessa, kun tyttö oli aivan pieni. Sen jälkeen Selma on asunut väliaikaisesti ankaran Ruth-tädin luona, joka ei oikein osaa olla lasten kanssa, kuten hän muistaa usein kertoa. Selmalle ja hänen koiralleen Casperille ei vain tunnu löytyvän muutakaan kotia, joten elämä Ruth-tädin kanssa jatkuu toistaiseksi. Eräänä päivänä Ruthin ja Selman välille syntyy riitaa ja Selma karkaa. Oikeastaan Selma oli ajatellut karata vain Ruthin perimään antikvariaattiin, mutta äkkiä vanhassa kirjakaupassa tapahtuukin jotain, jonka seurauksena Selma päätyy satumaiseen Lumimaahan.

Joulun alla ja välipäivinä on luvassa seikkailuja koko perheelle (suomenkielinen tekstitys).

Totte Svensson ja Bermudan kolmion salaisuus Yle Femillä tiistaista torstaihin klo 18:30 14.12. alkaen.
Kymmenvuotiaat Gittan ja Siv asuvat Lingonbodan pikkukaupungissa ja ovat juuri tutustuneet toisiinsa. Siv on vasta muuttanut Lingonbodaan ja asuu samassa talossa merkillisen miehen kanssa, jota ehdottomasti ei saa häiritä. Käy ilmi, että mies on hiljaiseloa viettävä legendaarinen mestarietsivä Totte Svensson. Kun Svenssonin pahin vihollinen ja Ruotsin vaarallisin rikollisnero Jeppe Kärppä pakenee vankilasta, tytöt pääsevät mukaan huikeaan seikkailuun. Mitä merkillistä Bermudan kolmion pinnan alla oikein piileksii? Sarja perustuu Åke Holmbergin luomiin hahmoihin. Ruotsalainen koko perheen jännityssarja.

26.12 Poju - et koskaan lennä yksin Yle Areena 15.12., Yle Fem klo 18:00
Talvi on tulossa, ja lintuperheen on aika muuttaa etelään. Pikku Poju eksyy kuitenkin joukosta ja joutuu jäämään Islantiin. Pojun täytyy selviytyä yksin Pohjolan talvesta ja monista vaaroista ennen kuin perhe on jälleen yhdessä. Islantilais-belgialainen koko perheen animaatioelokuva rohkeudesta ja ystävyydestä, 2018.

25.12. Varokaa veijarikoplaa Yle Fem klo 18:00
Veijarikopla on palannut mukanaan viimeisen päälle viilattuja ryöstöjä, huikeaa jännitystä ja laadukasta koko perheen viihdettä. Epäonnistuneen keikan jälkeen Sickan joutuu kiven sisään ja vapautuessaan saa tietää, että entisistä rikoskumppaneista onkin tullut kunniallisia kansalaisia. Rikoksia välittävä Anita antaa Sickanille uuden tehtävän, mutta tähän haastavaan keikkaan hän tarvitsee kipeästi vanhoja kavereitaan.

27.12. Lasse-Maijan etsivätoimisto - Stella Nostra Yle Fem klo 18:00
28.12. Lasse-Maijan etsivätoimisto - varjo Vallilan yllä Yle Fem klo 18:00
29.12. Lasse-Maijan etsivätoimisto - von Bromsin salaisuus Yle Fem klo 18:00
30.12. Pekka Töpöhäntä Yle Fem klo 18:00
1.1. Saku Sammakko ja salainen disketti Yle Fem klo 18:00

Muokattu 1.12. Lisätty vuoden 2021 tietoja.

Kommentit