Hyppää pääsisältöön

Ylen lasten joulu

Ylen lasten joulu
Ylen lasten joulu joulu,lasten joulu

Lapsille on joulun aikaan tarjolla paljon elokuvia, jouluisia jaksoja suosikkisarjoista sekä tietysti joulukalenteri. Myös Pikku Kakkosen sovellus virittäytyy joulun odotukseen, ja luvassa on talvisia yllätyksiä joka päivä!

Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus

Porokuiskaajan arvoitus: tontut
Porokuiskaajan arvoitus: tontut Kuva: Yle / Veli-Martti Koivunen Pikku Kakkonen,Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus,joulukalenteri

1.-24.12. Yle TV2 ja Yle Areena
Lastenkirjailija Timo Parvelan (mm. Ella-kirjat) käsikirjoitukseen perustuva jouluseikkailu kertoo tyttötonttu Pirpanasta, joka lähtee Korvatunturilta selvittämään kadulta löytyneen koiran tapausta ja tutustuu Väinöön, hyväsydämiseen joulukoristeiden tekijään. Korvatunturin arvaamaton Ylitonttu sekä hömelö keksijätonttu Sherlokkinen aiheuttavat sankareille omanlaistaan päänvaivaa. 24-osaisen sarjan pääosissa nähdään Kreeta Salminen ja Ville Majamaa sekä keskeisissä sivurooleissa veteraanitähdet Pirkka-Pekka Petelius, Vesa Vierikko ja Vesa-Matti Loiri. Uusinta vuodelta 2014.

Joulukalenterin tarkat esitysajat voi tarkistaa Ylen ohjelmaoppaasta.

RSO:n ja Pikku Kakkosen lastenkonsertti

RSO:n & Pikku Kakkosen yhteinen lastenkonsertti
RSO:n & Pikku Kakkosen yhteinen lastenkonsertti Kuva: Yle / Jussi Pennanen Pikku Kakkonen,Radion sinfoniaorkesteri,lastenkonsertti

1.1. Yle TV2 ja Yle Areena
Pikku Kakkosen ohjelmatunnuksesta tuttu piirroslintu lähtee karkuteille. Musiikin siivittämänä Susanna, Iina, Reppu-Heppu ja Nakkirakki lähtevät mielikuvitukselliselle etsintäreissulle halki maitten ja mantujen. Matkan varrella he kohtaavat Veronikan ja päätyvät lopulta sirkukseen. Viimeiseen asti jännitetään palaako Pikku Kakkosen lintu takaisin tunnukseen. Radion sinfoniaorkesteria johtaa Emilia Hoving. Konsertti on tallennettu Musiikkitalossa lokakuussa 2020.

Pikku Kakkosen joulu

Tuomo Rannankari jouluisissa tunnelmissa studiossa Heikki-nuken kanssa
Tuomo Rannankari jouluisissa tunnelmissa studiossa Heikki-nuken kanssa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tuomo rannankari

Pikku Kakkosen joulu näkyy niin sovelluksessa, Areenassa kuin studiossakin.
Ylen lasten jouluohjelmia koottuna Areenassa

Pikku Kakkosen sovelluksen joulu

1.12.-6.1.
Pikku Kakkosen sovellus virittäytyy joulun tunnelmaan 1.12. alkaen. Uusia, jouluisia yllätyksiä joka päivä jouluaattoon saakka. Joulun pelit ovat pelattavissa loppiaiseen saakka.

Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu
Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,mobiilisovellukset

Päivittämällä uusimman version Pikku Kakkosen sovelluksesta laitteeseen saa joulun pelit pelattavaksi:
Android-laitteiden päivitys
iOS-laitteiden päivitys

Pikku Kakkosen joulusadut

Kivi opettelee lukemaan.
Kivi opettelee lukemaan. Pikku Kakkonen,Pikku Kakkosen joulusadut

Pikku Kakkosen sovelluksesta tutut metsäneläimet Orava, Harakka ja Hämähäkki ystävineen seikkailevat jouluisissa tunnelmissa Tinja Ruusuvuoren kirjoittamissa saduissa. Sadut ovat ladattavissa omalle laitteelle ja kuunneltavissa toistaiseksi Areenassa.
Kaikki Ylen lasten audiot

Pikku Kakkosen pidennetyt arkiaamut

14.12.-6.1. Yle TV2
Koska joululomalla on enemmän vapaa-aikaa, on aikaa myös katsoa enemmän lastenohjelmia! 14.12. - 6.1. lastenohjelmia nähdään Yle TV2 -kanavalla klo 6:50 alkaen aina klo 10 saakka.
Pidennetyissä aamuissa nähdään tuttuja ja toivottuja lastenohjelmia sekä aivan uusia animaatioita.

Pikku Kakkosen poikkeavat lähetysajat
Tarkat tiedot pidennettyjen lastenaamujen ohjelmistosta löytyvät Ylen ohjelmaoppaasta.

Pikku Kakkosen jouluaskartelut

Pikku Kakkosen joulukortti lapsen kädessä
Pikku Kakkosen joulukortti lapsen kädessä Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,joulu,askartelu

Pikku Kakkosen askartelutiimin suunnittelemat, nopeasti toteutettavat jouluaskarteluideat ilahduttavat joulun odotusta. Monet pienistä jouluyllätyksistä sopivat myös lahjoiksi tärkeille ihmisille ja niitä on hauska askarrella yhdessä koko perheen kanssa.

Kaikissa askarteluissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, jokaisesta kodista löytyviä tavaroita sekä helposti ja edullisesti hankittavia askartelutarvikkeita ja -materiaaleja. Kaikki askarteluohjeet löydät myös Pikku Kakkosen Pinterestistä.

Joulupukin Kuuma linja

Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta
Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Joulupukin Kuuma linja

24.12. Yle TV2 ja Yle Areena
Jouluaaton jännitystä lieventää tänäkin jouluna tuttuun tapaan itse Joulupukki, joka vastailee lasten soittoihin aamukahdeksasta lähelle puolta päivää. Puhelinnumero on tuttu 020 697 855.

Jouluisia kuvaterveisiä voi lähettää etukäteen osoitteeseen joulupukin.kuumalinja@yle.fi ja 1.12. alkaen lyhyitä tekstiterveisiä tv-ruutuihin yle.fi/joulupukinkuumalinja -sivuston kautta tonttujen välitettäväksi.

Joulupukin Kuuman linjan animaatiot:

8:20 Tontun tarina (Elf’s Story)
Tippe-tonttu saa joulupukilta erikoistehtävän, sillä 9-vuotias Tero on menettämässä uskonsa joulun taikaan. Rakastettu jouluklassikko kantaa ikiaikaista sanomaa: todellinen joulu syntyy sydämessä.

9:20 Joulukirje (Christmas Letter)
Lämminhenkinen ja koskettava tarina kahdeksanvuotiaan Henrin yrityksestä piristää yksinäisen naapurin joulua.
Henri odottaa joulua kuumeisesti eikä malttaisi odottaa joulupukin kirjeen lähettämistä. Hän päättää joulun hengen mukaisesti auttaa muita, sillä isältä saadin ohjeen mukaan joulussa on tärkeintä hyvä tahto, ystävät ja perhe ja varsinkin auttaminen. Mutta yksi naapureista, neiti Luuta, ei halua kuullakaan joulun juhlistamisesta. Henri yrittää silti levittää joulun taikaa koristelemalla sinnikkäästi neiti Luudan taloa. Henrin lintuystävän, Veikon avulla löytyy savupiipusta yllätys. Miten Henri onnistuukaan lopulta yrityksissään ja saako neiti Luuta toivonsa takaisin?

10:20 Taimi, joulupuun tarina (Piney)
Pieni tyttö saa kasvattaa oman Taimi-nimisen joulupuun. Kun on aika hakea Taimi, puu onkin joutunut väärään kyytiin. Pääsemme seuraamaan Taimin seikkailua kun se yrittää ehtiä jouluksi kotiin.

11:28 Lumiukko(The Snowman)
Koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva Raymond Briggsin kertomuksen mukaan.

Lisätietoja Joulupukin Kuumasta linjasta

Lasten joulu Yle Femillä: Superjul, Bärtils jul ja Storm på lugna gatan

1.–24.1. Yle Fem ja Yle Areena
BUU-klubbenin tämän vuoden joulukalenterissa tutustutaan Stormin perheeseen. Storm på lugna gatan on SVT:llä vuonna 2018 esitetty koko perheen komedia. Stormin perheeseen kuuluvat äiti Sanna, isä Trond sekä lapset Vilja ja Leo. He ovat muuttaneet suurkaupungista pieneen Järnkrokenin kylään, missä kaikki ei kuitenkaan suju ihan suunnitelmien mukaan. Storm på lugna gatan -ohjelmassa nähdään tuttuja näyttelijöitä, kuten Cecilia Forss, Lena Philipsson, Johan Rheborg, Ulla Skoog ja Linus Wahlgren.

Mukaan mahtuu luonnollisesti myös BUU-klubbenin tutut juontajat ja erilaisia Superhjälparna-ohjelman hahmoja, kuten Plåstret ja Bråk-Britta. Superjul-ohjelmassa Plåstretin sukulaiset ottavat yhteyttä, koska he tarvitsevat apua jouluvalmisteluissa. Mutta kuka on mystinen joulukuusi, joka hiipii ympäriinsä?

Toiveuusintana näytettävässä, vuoden 2006 Bärtils jul -ohjelmassa Bärtil ja Isa-possu odottavat joulua. Bärtilin latoon muuttaa kaksi pientä, punalakkista otusta, mutta ovatko ne oikeita tonttuja?
BUU-klubbenin joulukalenteri lähetetään Yle Fem -kanavalla klo 18 joulukuun jokaisena päivänä jouluaattoon asti.

Joulunajat lastenohjelmat ja -elokuvat Yle TV2:ssa ja Areenassa

Joulupäivien lastenohjelmisto

24.12.
08:00 TV2 Joulupukin Kuuma linja
12:10 TV2 Lumiukko ja lumikoira
12:35 TV2 Joulupukki ja noitarumpu
13:25 TV2 Kadonnut: Joulupukki -elokuva
14:55 TV2 Albi Lumiukko pelastaa joulun
15:15 TV2 Viiru ja Pesonen - paras joulu ikinä (S)
17:00 TV2 Pikku Kakkosen joulukonsertti

25.12.
12:20 TV2 Unna ja Nuuk
13:40 TV2 Suden arvoitus
15:15 TV2 Röllin sydän
18:00 TV2 Onneli, Anneli ja nukutuskello (S)

26.12.
11:00 TV2 Heinähattu ja Vilttitossu (S)
12:12 TV2 Poika ja ilves
13:50 TV2 Me Rosvolat
15:11 TV2 Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus (S)
16:27 TV2 Paddington
18:00 TV2 Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (S)

Koko perheen elokuvat Areenassa

15.12. Yle Areena
Koko perheen elokuvia on Ylellä tarjolla jokaiselle sormelle. Kuusi koko perheelle sopivaa elokuvaa julkaistaan Areenaan 15.12.

Kadonnut: Joulupukki -elokuva (S)
Neljä lasta on saanut kutsun tapaamiseen Joulupukin kanssa. He päätyvät mystiseen Joulumaahan, jossa heille selviää, että Joulupukki on kadonnut! Ehtivätkö lapset löytää Joulupukin ajoissa ja pelastuuko joulu?

Unna ja Nuuk (7)
(Unna ja Nuuk, Suomi 2006) Koko perheen seikkailuelokuva aikamatkasta suomalaisuuden juurille. Rooleissa Rosa Salomaa, Esko Salminen, Toni Leppe. Ohjaus Saara Cantell.

Röllin sydän (S)
(Suomi, 2007) Menninkäisten metsä kivettyy, pysäyttääkseen tuhon on Menninkäisten ja Röllien löydettävä maaginen sydän Talven maasta. Käsikirjoitus & ohjaus Pekka Lehtosaari.

Onneli, Anneli ja nukutuskello (S)
Onneli ja Anneli, parhaat ystävykset, lähtevät kesäloman viettoon maaseudulle. He matkaavat maatilalle Vappusniemeen maagisten ystäviensä Tingelstiinan ja Tangelstiinan keksijäveljen, Vekotiituksen, luokse. Perillä tytöille selviää, että hajamielinen Vekotiitus on unohtanut avata postejaan ja maatilaa uhkaa Oskari Oikotien kaavailema moottoritie. Tiedossa on ikimuistoinen ja jännittävä kesä! Rooleissa Celina Fallström, Olga Ritvanen, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen ja Ville Myllyrinne. Ohjaus Saara Cantell. Käsikirjoitus Sami Keski-Vähälä, perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan.

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (S)
(Suomi 2016) Joulu, ja Veera-ystävän kutsu, tuo Outolan pojat Helsinkiin. Luvassa on hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu. Rooleissa Antti Holma, Riku Nieminen, Eedit Patrakka. Ohjaus Rike Jokela.

Heinähattu ja Vilttitossu (S)
Koko perheen elokuva (2002) toimeliaista siskoksista, jotka järjestävät perheensä asiat uuteen uskoon ennen koulun alkua. Ohjaus Kaisa Rastimo.

Lisäksi paketti täydentyy seuraavilla elokuvilla, jotka julkaistaan Yle Areenaan tv-esityksen jälkeen:

24.12.
Lumiukko ja lumikoira
Lumiukko-tarinan jatko-osa. Ensimmäisen tarinan tavoin katsojan tempaa mukaansa taianomainen seikkailu, jossa yhdistyvät rakkaus, menetys sekä ystävyys.

26.12.
Viiru ja Pesonen - paras joulu ikinä (S)
(Saksa 2016) Viirun ja Pesosen jouluvalmistelut ovat ihan kesken vaikka jouluun on enää kaksi päivää. Kun Pesonen vielä loukkaa jalkansa kuusenhakureissulla, on joulu menossa ihan pipariksi. Vai löytyykö joulun taika ja tuleeko siitä paras ikinä? Äänirooleissa Johanna Viksten, Jukka Voutilainen, Jarmo Koski, Inkeri Wallenius, Katja Aakkula ja Eeva Soivio. Ohjaus Ali Samadi Ahadi.

Paddington (7)
(Iso-Britannia 2014) Koko perheen elokuvassa kaikkea brittiläistä ihaileva kömpelön utelias ja marmeladia rakastava perulaiskarhu matkustaa Lontooseen etsimään kotia itselleen ja tutustuu jo Paddingtonin asemalla mukavaan Brownin perheeseen. Pääosissa Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Nicole Kidman ja Ben Whishaw. Ohjaus Paul King.

Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus (S)
(Suomi 2018) Vanha Rölli ja nuori Juurakko-tyttö lähtevät löytöretkelle kohti tuntematonta. Riemukkaassa ja jännittävässä seikkailussa Mauno Mato, Siili Suhonen ja monet muut auttavat heitä. Rooleissa Allu Tuppurainen, Linnéa Röhr. Ohjaus Taavi Vartia.

Muokattu 27.11. Lisätty vuoden 2020 tiedot

Kommentit