Hyppää pääsisältöön

Ylen lasten joulu

Ylen lasten joulu: Tyttö istuu sohvalla hahmojen ympäröimänä
Ylen lasten joulu: Tyttö istuu sohvalla hahmojen ympäröimänä Kuva: Yle / Olli Aittoniemi lasten joulu

Ylen lasten joulu on täynnä katseltavaa, kuunneltavaa ja koettavaa. Luvassa on ohjelmia koko perheelle sekä ideoita yhteiseen puuhaan televisiossa, netissä ja mobiilissa.

Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu
Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu Kuva: Yle jäätävä seikkailu

Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu

Ennennäkemättömän vauhdikkaassa, tietokone-efektein kohotetussa joulufantasiassa seikkaillaan tutun Korvatunturin ohella myös salaperäisessä jäälinnassa. Pääosissa Vesa Vierikko (Sherlokkinen), Ville Majamaa (Koristetonttu Väinökkinen), Pirkka-Pekka Petelius (Ylitonttu) ja Kreeta Salminen (tonttutyttö Pirpana). Sarjassa täysin uusia hahmoja näyttelevät Minttu Mustakallio ja Eero Ritala. Joulupukkina esiintyy itse Esko Salminen. Joulukalenterissa on ensimmäisen kerran myös tuoretta nettimateriaalia. Lyhyitä, komediallisia pätkiä tarjoava Sherlokkisen joulukalenteri on katsottavissa 1.12. alkaen päivittäin Yle Areenassa ja Pikku Kakkosen sovelluksessa.
Joulukalenterin esitysajat voi tarkistaa Ylen ohjelmaoppaasta.

Pikku Kakkosen joulukuva juontajista
Pikku Kakkosen joulukuva juontajista Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,joulu

Pikku Kakkosen joulu televisiossa

Jouluviikolla juontajat vierailevat toistensa luona ja yhdessä lorutellaan, lauletaan ja esitetään pieniä näytelmiä. Yhdessäolon lomassa nähdään joulun ja talven erikoisjaksoja Pikku Kakkosen suosikkisarjoista. Luvassa on riemukkaita tarinoita Ryhmä Haun, Hei Taavin ja Postimies Paten talvisista touhuista.

Yle TV2 -kanavalla Pikku Kakkonen nähdään joka arkiaamu klo 6:50, arki-iltaisin klo 17:00 ja viikonloppuaamuisin klo 7:45. Illan Pikku Kakkonen on katseltavissa Lasten Areenassa seitsemän päivän ajan. Keskiviikosta 21.12. alkaen loppiaiseen asti lastenohjelmia nähdään aamuisin aina kello kymmeneen asti.
Tarkat tiedot pidennettyjen lastenaamujen ohjelmistosta löytyy Ylen ohjelmaoppaasta.

Pikku Kakkonen: Joulukalenteri
Pikku Kakkonen: Joulukalenteri Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Pikku Kakkosen joulu tarjoaa askarteluideoita yhdessä tekemiseen

Pikku Kakkosen joulu Pinterestissä ja yle.fi/lapset-sivulla tarjoaa ideoita koko perheen yhteiseen askarteluun. Toteutuksissa on käytetty kierrätysmateriaaleja ja edullisesti hankittavia askartelutarvikkeita. Kokonaisuudesta voi etsiä oivalluksia erilaisten joulukalenterien, koristeiden ja pikku lahjojen toteuttamiseen, sekä kekseliäitä vinkkejä paketointiin ja joulukorttien tekemiseen. Paperiaskarteluihin löytyy veikeitä värityskuvia, useita ihania joulukuoseja tulostettavina papereina sekä paljon erilaisia valmiita joulukortteja.

Joulupukin Kuuma linja
Joulupukin Kuuma linja Kuva: Yleisradio joulupukin kuuma linja

Joulupukin kuuma linja 24.12. klo 8 alkaen

Jouluaaton jännitystä lieventää tänäkin jouluna tuttuun tapaan itse Joulupukki, joka vastailee lasten soittoihin aamukahdeksasta lähelle puolta päivää. Välillä katsellaan myös animaatioita. Joulupukin Kuumaan linjaan voi soittaa numeroon 020 697 855 lähetyksen aikana 24.12. kello 8-11.30. Joulutervehdyksiä voi lähettää osoitteen http://yle.fi/joulupukinkuumalinja/ kautta ja kuvallisia joulutervehdyksiä voi lähettää osoitteeseen joulupukin.kuumalinja@yle.fi.

klo 8:00 Joulupukin Kuuma linja (suora osuus)
klo 8:20 Postimies Paten joulu
Patella riittää joulun alla postia jaettavaksi, ja kylän joulujuhlaan luvattu yllätysesiintyminen on vaarassa myöhästyä.
klo 8:45 Joulupukin Kuuma linja (suora osuus)
klo 9:20 Helsky, Tiuku ja joulun tähti
Arttu tapaa juuri ennen joulua pienen huskypennun, ja pojasta ja koirasta tulee heti ystäviä. Taloon ei voi kuitenkaan ottaa juuri nyt koiraa, on äidin mielipide.
klo 9:43 Joulupukin Kuuma linja (suora osuus)
klo 10:25 Olli Oksamies
Tarina tikku-ukosta, joka joutuu eroon perheestään ja kokee uskomattoman seikkailun. Joulu on tulossa ja sen pitäisi päästä kotiin. Apu on lähempänä kuin se osasi odottaakaan.
klo 10:50 Joulupukin Kuuma linja (suora osuus)
klo 11:33 Lumiukko
Jo klassikoksi muodostunut koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva Raymond Briggsin kertomuksen mukaan.

Joulupukki ja noitarumpu
Joulupukki ja noitarumpu joulupukki ja noitarumpu

Joulunajan lastenelokuvat

Joulunpyhinä Yle TV2 esittää laajan kattauksen laadukkaita kotimaisia ja ulkomaisia lastenelokuvia. Perheen pienimpiä viihdyttävät mm. Risto Räppääjä, Rölli ja Herra Heinämäki ystävineen.

Jouluaaton elokuvat
klo 12.30 Kadonnut: Joulupukki -elokuva (S)
klo 14.00 Joulupukki ja noitarumpu (S)
klo 14.50 Topeliuksen tarinoita: Peikkojen joulu (S)
klo 15.05 Risto Räppääjä (S)
klo 16.20 Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri (7)

Joulupäivän elokuvat
klo 12.45 Suden arvoitus (7)
klo 14.16 Ella ja Aleksi - Yllätyssynttärit (S)
klo 15.05 Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (S)
klo 16.20 Röllin sydän (S)
klo 17.40 Niko - lentäjän poika (7)

Toisen joulupäivän elokuvat
klo 14.10 Risto Räppääjä ja viileä Venla (S)
klo 15.35 Rölli ja kultainen avain (S)

Lisäksi tv-ensi-illassa Onneli ja Anneli 1.1. klo 17.45. Elokuvat ovat katsottavissa Yle Areenassa kuukauden ajan, 16.12.2016-15.1.2017, lukuun ottamatta elokuvia Joulupukki ja noitarumpu, Topeliuksen tarinoita: Peikkojen joulu, Rölli ja kultainen avain sekä Onneli ja Anneli.

Muokattu 16.12. Lisätty Rölli ja kultainen avain -tiedot.

 • Askartele Pikku Kakkosen vauhdikkaat viidakkosynttärit

  Koristeita ja ideoita toiminnallisiin viidakkosynttäreihin.

  Kokoa hauskat viidakkosynttärit kotoa ja lähikaupasta löytyvillä materiaaleilla! Tulostettavat kutsukortit, lasinaluset ja muut koristeet luovat tunnelmaa ja kierrätysmateriaaleista toteutettavat puuhat takaavat sen, ettei juhlijoille tule tylsää. Eläimellistä menoa ja vihreyttä saa lisää vaikkapa tuomalla kattaukseen muovieläimiä ja sommittelemalla huonekasvit pöydän ympärille. Juhlien järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana!

 • Postimies Pate erikoislähettipalvelusta

  Pate ei koskaan jätä kaupunkilaisia pulaan.

  Ystävällinen postimies ja hänen mustavalkoinen kissansa Jessi toimittavat postia ja paketteja ympäri Viherlaaksoa. Uusimmilla tuotantokausilla Pate on saanut ylennyksen erikoislähettipalvelun hommiin ja toimittaa paketteja mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Postimies Paten uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 31.7. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 7 päivää ensilähetyksestä.

 • Simon maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen.

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen. Simon elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka voivat tapahtua kenelle tahansa lapselle. Isän ja äidin opastuksella Simo aloittaa koulun, menee hammaslääkäriin ja oppii ajamaan ilman apupyöriä.

 • Vilkki Ankka matkustaa ympäri maailmaa Pikku Kakkosessa

  Vilkki Ankka pistää tuulemaan.

  Vilkki on vilkas ankka, jolla on taipumus panna tuulemaan. Hän asustaa Mäkikolossa yhdessä ystäviensä Taneli-possun ja Vomppa-vompatin kanssa. Vilkki innostuu asiasta kuin asiasta eikä aina huomaa, että pieni harkinta auttaisi asiaa. Onneksi ystävät ovat apuna ja asiat saadaan aina hoitumaan parhain päin.