Hyppää pääsisältöön

Ylen lasten joulu

Ylen lasten joulu
Ylen lasten joulu joulu,lasten joulu

Lapsille on joulun aikaan tarjolla paljon elokuvia, jouluisia jaksoja suosikkisarjoista, mainio Pikku Kakkosen joulukonsertti sekä tietysti joulukalenteri. Myös Pikku Kakkosen sovellus virittäytyy joulun odotukseen, ja luvassa on talvisia yllätyksiä joka päivä!


Joulukalenteri: Tonttuakatemia

Joulukalenteri: Tonttuakatemia
Joulukalenteri: Tonttuakatemia Pikku Kakkonen,joulukalenteri (tv),Joulukalenteri: Tonttuakatemia

Tonttuakatemia kertoo maan johtavasta joulutonttukoulusta, jonka uusien oppilaiden joukkoon on piiloutunut peikko. Peikon on onnistuttava vakuuttamaan sekä itsensä että muut joulutonttuna ja yhdistää eripurainen tonttuluokka päästääkseen tapaamaan Joulupukkia, joka voisi korjata hänen katkenneen häntänsä. Vaikeuksia tuottavat tonttujen omituiset ja päivitystä vaativat tavat, akatemian ankara rehtori ja katoamisharjoitukset ihmisperheen kotona.

Persilja-peikkona nähdään Anna-Riikka Rajanen ja Kaneli-tonttuna Manoel Pinto. Muissa keskeisissä rooleissa ovat Henna Tanskanen (Selja), Mikko Penttilä (Viherpippuri), Juha Pulli (Nisse), Eeva Putro (Kardemumma), Minna Koskela (Rouva Manteli) ja Timo Mann (Rehtori Ruusukaali). Lisäksi sarjassa nähdään monia muita hahmoja.

Vauhdikkaan sarjan on käsikirjoittanut Kaisa Kuikkaniemi ja ohjannut Jussi Lehtomäki.

Joulukalenterin tarkat esitysajat voi tarkistaa Ylen ohjelmaoppaasta.


Pikku Kakkosen joulu

Seikkailukoneen esiintyjät jouluisissa asuissa
Seikkailukoneen esiintyjät jouluisissa asuissa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikku kakkonen: seikkailukone

Pikku Kakkosen joulukuiset arki-illat ovat täynnä pieniä yllätyksiä.

Maanantaisin Tuomon kaveriksi saapuvat Pikku Kakkosen sovelluksen joulueläimet, ja musiikkimylly pyöräyttää ilmoille aina upouuden laulun. Joulukuu soikoon!

Pimeitä tiistai-iltoja piristävät lasten piirrokset, ja Iinan hauskat ja helpot askartelupuuhat, joista kannattaa inspiroitua myös kotisohvalla.

Keskiviikkona 4.12. Yasmin päättää juontoteeman 30-vuotiaasta lapsen oikeuksien sopimuksesta kertaamalla, mitä oikeuksia lapsille kuuluu. Joulupäivänä on luvassa postia maailmalta – kuka ties Korvatunturiltakin?

Susanna tarjoilee torstaisin mukavia leikkivinkkejä tukiviittomia unohtamatta. Tapaninpäivänä Susannan lapsivieraana tavataan Oili, jonka kanssa rakentuu nallelle ikioma joulumaa.

Perjantaisin laskeudutaan viikonlopun viettoon kirjojen, lukemisen ja satujen siivin Jaakon kirjakiskalla.

Viikonloppuisin Pikku Kakkonen on lasten seurana aina aamuisin. Lauantaisissa Seikkailukoneessa päästään kaupungin jouluvilskeeseen ja metsän jouluun Reppu-Hepun, Iisan, Jannen ja tuttujen pikkukakkoslaisten johdolla.

Sunnuntaisin avautuu Pikku Kakkosen talo. Talossa leikitään, musisoidaan, puuhataan jouluaskareita, ja tarjoillaan jouluisia ohjelmia tuttujen pikkukakkoslaisten kuten Nallen, Veeran ja Kaarlon, sekä Senjan ja lasten toimesta.

Ylen lasten jouluohjelmat koottuna Areenaan


Pikku Kakkosen sovelluksen joulu

Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu
Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,mobiilisovellukset

Pikku Kakkosen sovellus virittäytyy joulun tunnelmaan 1.12. alkaen. Uusia, jouluisia yllätyksiä joka päivä jouluaattoon saakka. Joulun pelit ovat pelattavissa loppiaiseen saakka.

Päivittämällä uusimman version Pikku Kakkosen sovelluksesta laitteeseen, saa joulun pelit pelattavaksi:

Android-laitteiden päivitys
iOS-laitteiden päivitys

Pikku Kakkosen joulusadut

Kivi opettelee lukemaan.
Kivi opettelee lukemaan. Pikku Kakkonen,Pikku Kakkosen joulusadut

Pikku Kakkosen sovelluksessa seikkailevat eläimet ovat pääosissa myös Pikku Kakkosen joulusaduissa, joita tulee kuunneltavaksi Areenaan 5.12.


Pikku Kakkosen pidennetyt arkiaamut

Tonttu Toljanteri (Kunto Ojansivu) ja muori (Satu Säävälä) joulukalenterissa vuonna 2007.
Tonttu Toljanteri (Kunto Ojansivu) ja muori (Satu Säävälä) joulukalenterissa vuonna 2007. Kuva: Yle/Lauri Jokela Tonttu Toljanteri,Yle Areena

Koska joululomalla on enemmän vapaa-aikaa, on aikaa myös katsoa enemmän lastenohjelmia! 16.12. - 6.1. lastenohjelmia nähdään Yle TV2 -kanavalla kello 6.50 alkaen aina kello kymmeneen saakka.

Tonttu Toljanteri nähdään arkiaamuisin 16.-30.12. (poislukien jouluaatto) ja Areenassa jaksot ovat katsottavissa 6.12.-6.1.

Pikku Kakkosen poikkeavat lähetysajat

Tarkat tiedot pidennettyjen lastenaamujen ohjelmistosta löytyvät Ylen ohjelmaoppaasta.


Pikku Kakkosen jouluaskartelut

Pikku Kakkosen joulukortti lapsen kädessä
Pikku Kakkosen joulukortti lapsen kädessä Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,joulu,askartelu

Pikku Kakkosen askartelutiimin suunnittelemat, nopeasti toteutettavat jouluaskarteluideat ilahduttavat joulun odotusta. Monet pienistä jouluyllätyksistä sopivat myös lahjoiksi tärkeille ihmisille ja niitä on hauska askarrella yhdessä koko perheen kanssa.

Kaikissa askarteluissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, jokaisesta kodista löytyviä tavaroita sekä helposti ja edullisesti hankittavia askartelutarvikkeita ja -materiaaleja. Kaikki askarteluohjeet löydät myös Pikku Kakkosen Pinterestistä.


Joulupukin Kuuma linja

Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta
Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Joulupukin Kuuma linja

Jouluaaton jännitystä lieventää tänäkin jouluna tuttuun tapaan itse Joulupukki, joka vastailee lasten soittoihin aamukahdeksasta lähelle puolta päivää. Puheluiden välillä katsellaan ihania animaatioita. Lastenohjelmat alkavat aattoaamuna normaalisti jo klo 6:50.

Joulupukin Kuuman linjan puhelinnumero on tuttu 020 697 855. Puhelu maksaa kotimaan lankaverkosta soitettuna paikallisverkkomaksun ja matkapuhelimesta soitettuna oman operaattorin perimän matkapuhelumaksun verran.

Joulupukin Kuuman linjan animaatiot:
klo 8:20 Hopotikopoti ja joulukuusi
klo 9:20 Postimies Paten joulu
klo 10:25 Jotain aivan suurenmoista
klo 11:29 Lumiukko

Lisätietoja Joulupukin Kuumasta linjasta


Pikku Kakkosen joulukonsertti

Pikku Kakkosen joulukonsertin koko tiimi
Pikku Kakkosen joulukonsertin koko tiimi Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikku kakkosen joulukonsertti

Riemukkaassa joulukonsertissa jännitetään, valmistellaan ja juhlitaan joulua yhdessä tuttujen juontajien kanssa. Jouluisissa tunnelmissa lavalla touhuavat Pikku Kakkosen Nalle (Karoliina Vanne), Veera Degerholm, Tuomo Rannankari, Iina Suominen, Senja Meriläinen, Jaakko Väisänen ja Susanna Volanto sekä Tampereen Balettiopiston sähäkät tontut. Konsertin uusia ja perinteisiä joululauluja tulkitsee monitaitoinen Pikku Papun Orkesteri. Ylen lastenohjelmien tuottaman 40-minuuttisen konsertin ovat käsikirjoittaneet Iina Suominen ja Jari Mäkipää.

Pikku Kakkosen joulukonsertti nähdään jouluaattona klo 17:00 Yle TV2:lla. Areenassa konsertti on katsottavissa jo aamusta lähtien.

Oikeesti leikisti -konsertti nähdään tiistaina 31.12. ja Älä lopeta leikkimistä -konsertti keskiviikkona 1.1. Yle TV2:lla.

Joulunajat lastenelokuvat Yle TV2:ssa ja Areenassa

Kuva sarjasta Kadonnut: Joulupukki
Kuva sarjasta Kadonnut: Joulupukki Kuva: Yle aito media

24.12.

Lumiukko ja lumikoira (S) klo 12.10
Lumiukko-tarinan jatko-osa. Ensimmäisen tarinan tavoin katsojan tempaa mukaansa taianomainen seikkailu, jossa yhdistyvät rakkaus, menetys sekä ystävyys. (U)

Joulupukki ja noitarumpu (S) klo 12.35
Mauri Kunnaksen lämminhenkinen koko perheen animaatioelokuva täynnä jännitystä ja hauskoja yllätyksiä. (U)

Kadonnut: Joulupukki (S) klo 13.30
Neljä lasta on saanut kutsun tapaamiseen Joulupukin kanssa. He päätyvät mystiseen Joulumaahan, jossa heille selviää, että Joulupukki on kadonnut! Ehtivätkö lapset löytää Joulupukin ajoissa ja pelastuuko joulu? (U)

Niko - lentäjän poika (7) klo 15:15
(Suomi 2008). Niko uskoo isänsä olevan yksi Joulupukin Lentävistä Poroista. Isää Niko ei ole koskaan tavannut, mutta haluaisi olla samanlainen sankari. Niko kuulee susien uhkaavan. T: Anima Vitae & Cinemaker. (U).

25.12.

Röllin sydän (S) klo 14.00
(Suomi, 2007) Menninkäisten metsä kivettyy, pysäyttääkseen tuhon on Menninkäisten ja Röllien löydettävä maaginen sydän Talven maasta. K&O: Pekka Lehtosaari. T: Matila Röhr Productions Oy. (U).

Niko 2 - lentäjäveljekset (7) klo 15:20
(Suomi, 2012) Poropoika Niko lähtee huimaan seikkailuun pelastamaan pikkuveljeään Jonnia. Matkallansa he kohtaavat vaarojen lisäksi perheen ja ystävyyden parhaat puolet. O: Kari Juusonen. T: Animaker Oy. (U)

Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen (S) klo 18.00
(Suomi 2017) Kodista karanneen Pekin kanssa lapset perustavat Rosvoliiton tuodakseen ilon takaisin lastenkotiin. K: Sami Keski-Vähälä Marjatta Kurenniemen romaanista Onneli, Anneli ja orpolapset. O: Saara Cantell. (U)

26.12.

Myrsky (7) klo 12:15
(Suomi 2008) Suomalainen perheenisä kohtaa itäberliiniläisellä torilla koiranpennun, jota ollaan aikeissa lopettaa. Isä päättää pelastaa pennun ja kuljettaa sen Suomeen. K&O: Kaisa Rastimo. (U).

Rölli - hirmuisia kertomuksia (S) klo 13.55
(Suomi, 1991) Rölli kamppailee keijun avulla Isoa rölliä ja ilkeitä roskanheittäjiä vastaan. O: Olli Soinio. R: Allu Tuppurainen ja Sari Mällinen. (U)

Me Rosvolat (7) klo 15.15
(Suomi 2015) Elokuva 10-vuotiaasta Viljasta joka tulee erehdyksessä maantierosvojen nappaamaksi. Perustuu Siiri Kolun kirjoihin. O: Marjut Komulainen. N: Kari Väänänen, Lotta Lehtikari, Jussi Vatanen. (U)

Onnelin ja Annelin talvi (S) klo 18:00
(Suomi 2015) Eräänä iltana Onnelin ja Annelin talon pihaan ilmestyy pikkuruinen kodittomaksi joutunut Vaaksanheimon perhe. K: Sami Keski-Vähälä, Marjatta Kurenniemen kirjasta. O: Saara Cantell. Suomi 2015. (U)

30.12.

Heinähattu ja Vilttitossu (S) klo 14:08
Koko perheen elokuva (2002) toimeliaista siskoksista, jotka järjestävät perheensä asiat uuteen uskoon ennen koulun alkua. O: Kaisa Rastimo. (U)

Onnelin ja Annelin talvi (S) klo 15:20
(Suomi 2015) Eräänä iltana Onnelin ja Annelin talon pihaan ilmestyy pikkuruinen kodittomaksi joutunut Vaaksanheimon perhe. K: Sami Keski-Vähälä, Marjatta Kurenniemen kirjasta. O: Saara Cantell. Suomi 2015. (U)

31.12.

Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen (S) klo 11:45
(Suomi 2017) Kodista karanneen Pekin kanssa lapset perustavat Rosvoliiton tuodakseen ilon takaisin lastenkotiin. K: Sami Keski-Vähälä Marjatta Kurenniemen romaanista Onneli, Anneli ja orpolapset. O: Saara Cantell. (U)

2.1.

Lumikuningatar (7) klo 14:05
(Saksa-Suomi 2015) Gerdan täytyy pelastaa ystävänsä Kai ajoissa Lumikuningattaren pauloista, ennen kuin tämän sydän jäätyy ikiajoiksi, H.C.Andersenin satuun perustuva, Suomessa kuvattu ja suomeksi dubattu lastenelokuva. (U)

6.1.

Rölli ja kultainen avain (S) klo 14.25
(Suomi 2015) Juurakko -tyttö ystävystyy harmaahapsisen Röllin kanssa. Heidän käsissään on koko Röllikylän kohtalo. Riemukas kertomus ystävyyden voimasta. O: Taavi Vartia. N: Allu Tuppurainen. (U)

Lasten joulu Yle Femillä

En tomte tittar in i kameran med två personer bakom.
En tomte tittar in i kameran med två personer bakom. Kuva: Yle/Anne Hämäläinen joulukalenteri (tv),Buu-klubben

BUU-klubbenin joulukalenterin luukkuja avataan päivittäin 1.-24.12. yhdessä Kuselin, Vimmelin, Murkin ja Tumlan kanssa. Lisäksi nähdään hieman vanhemmille lapsille tarkoitettu joulukalenteri Selman seikkailu.

Myös BUU-klubbenin sovelluksessa odotetaan joulua. Sovelluksessa voi mm. pelata piilosta Hittehatt-hahmojen kanssa, pukea Vimmel hassuihin asuihin ja etsiä kadonnutta joulupalloa. Sovellus päivittyy uusilla yllätyksillä päivittäin jouluaattoon asti.

Buu-klubbenin paperisen joulukalenterin on suunnitellut tänä vuonna Albert Pinilla. Paperisia joulukalentereita voi hakea kirjastoista ja Luckan-kulttuurikeskuksesta. Lisätietoja täältä. Kalentereja on jaossa myös BUU-klubbenin kiertueella ympäri Suomen 20.11.-30.11.

6.12. julkaistaan Yle Areenaan podcastina Monika Vikström-Jokelan kirjoittamia, Malin Olkkolan lukemia BUU-joulusatuja. Ne kuullaan myös Yle Vegalla lauantai- ja sunnuntaiaamuisin.

Muokattu 26.11. Lisätty vuoden 2019 tiedot

Kommentit