Hyppää pääsisältöön

Ylen lasten joulu: Elokuvia, laulun riemua ja talvisia tarinoita!

Ylen lasten joulu
Ylen lasten joulu joulu,lasten joulu

Lastenohjelmat tuovat turvallisen ja lämpöisen joulun ja uudenvuoden tänäkin vuonna. Ihania klassikkoelokuvia, tv-ensi-iltoja – ja tuttuun tapaan pidennetyt arkiaamujen lastenohjelmistot! Joka päivä jouluaattoon asti avataan tietysti joulukalenteri.


Joulukalenteri 2018: Maukan ja Väykän ensimmäinen joulu

Maukan ja Väykän ensimmäinen joulu
Maukan ja Väykän ensimmäinen joulu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,joulukalenteri (tv),Maukka ja Väykkä

Joulukalenteri 2018: Maukan ja Väykän ensimmäinen joulu on Iiro Rantalan säveltämä musikaali. Maukan ja Väykän ensimmäinen joulu etsii juhlan todellista sydäntä. Joulukalenteri nähdään Yle TV2:lla ja Yle Areenassa 1.12. alkaen.

Ylen Joulukalenteri on tänä vuonna Timo Parvelan käsikirjoittama ja Mikko Ylöstalon ohjaama Maukan ja Väykän ensimmäinen joulu. Hauskassa ja tunnelmallisessa joulutarinassa päästään seuraamaan Pikku Kakkosesta tuttuja eläinhahmoja ihmetyttävää joulua, sillä juhla ei ole Maukalle ja Väykälle entuudestaan tuttu. Tämänkertainen Joulukalenteri ei ole muutenkaan ihan tavanomainen, sillä siinä kuullaan 13 Iiro Rantalan säveltämää laulua, jotka tekevät Joulukalenterista todellisen joulumusikaalin. Rantala on tehnyt alusta loppuun myös sarjan score-musiikin.

Tarina alkaa tilanteesta, jossa Maukka ja Väykkä alkavat saada joulukortteja Maukan kauan kadoksissa olleelta Australian Ruru-serkulta. Kylän eläimet ovat kummissaan - mikä se joulu edes on ja miten sitä pitäisi viettää?

Maukkana ja Väykkänä nähdään tuttuun tapaan Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo sekä muissa keskeisissä rooleissa Leo Honkonen (Ruru), Ria Kataja (Kana von Got), Santtu Karvonen (Härkä Möö), Puntti Valtonen (Aasi Oinkvist), Hanna Kaila (Lehmä Muukkonen) ja Marzi Nyman (Vuohi Mäk Käkätin). Luvassa on myös pari todellista yllätysvierailua..

Maukan ja Väykän ensimmäinen joulu tarjoaa jouluiloa koko perheelle sekä perinteisen että vähän erilaisen juhlan ystäville!

Joulukalenterin tarkat esitysajat voi tarkistaa Ylen ohjelmaoppaasta.


Pikku Kakkosen joulu

Nalle ja Veera Pikku Kakkosen talossa
Nalle ja Veera Pikku Kakkosen talossa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikku kakkosen joulu

Joulukuussa Pikku Kakkosen arki-iltojen studiovieraiksi saapuvat Pikku Kakkosen sovelluksestakin tutut eläinhahmot. Tuomon leikkiseinälle kiipeää hämähäkki, Iinan postipäivään hyppelee harakka postilaukkunsa kanssa ja Jaakon vieraaksi tallustelee karhu unenlämpöisine ajatuksineen. Senja saa vikkelää seuraa oravasta, ja Susanna innostuu arjen askareista yhdessä hiiriperheen kanssa. Lapset ja Veerakin tavataan studiossa vielä ennen joulua!

Sunnuntaina 23.12. juontajat kokoontuvat Pikku Kakkosen taloon tekemään viimeisiä jouluvalmisteluita. Kun yhteinen juhlahetki alkaa, kaikki eivät kuitenkaan ole paikalla; ikävä ja kaipaus viivähtävät hetken piparintuoksuisessa talossa. Siitä huolimatta joulu tulee varmasti, ja myös upouusi laulu saa ensi esityksensä Pikku Kakkosen talossa. Sekin selviää aatonaattona, mihin kummaan Iina tarvitsi lapsilta sydänpostia: Pikku Kakkosen joulun juhlahetki vietetään lasten tekemien sydänten keskellä!


Pikku Kakkosen sovelluksen joulu

Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu
Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,mobiilisovellukset

Pikku Kakkosen sovelluksessa odotetaan joulua metsän eläinten kanssa. Jokaisena päivänä voit avata uuden paketin, aina aattoon asti. Paketista löytyy yllätyksenä hauska minipeli. Joulun pelit ovat pelattavissa loppiaiseen saakka.

Päivittämällä uusimman version Pikku Kakkosen sovelluksesta, löydät joulun uudet pelit:

Android-laitteiden päivitys
iOS-laitteiden päivitys


Pikku Kakkosen pidennetyt arkiaamut

Pikku Kakkosen valmistautuminen jouluun alkaa jo maanantaina 17.12., kun arkiaamuisin ohjelma hemmottelee lapsia kymmeneen asti! Pidennetty ohjelma-aika ilahduttaa 4.1. asti.

Nuorten jääkiekon MM-kisat siirtävät lastenohjelmien aloitusaikaa 27.12., 28.12. ja 1.1. klo 8.20:een.

Pikku Kakkosen poikkeavat lähetysajat

Pikku Kakkosen jouluohjelmat löytyvät koottuna Areenasta.

Tarkat tiedot pidennettyjen lastenaamujen ohjelmistosta löytyvät Ylen ohjelmaoppaasta.


Joulupukin Kuuma linja

Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta
Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Joulupukin Kuuma linja

Jouluaaton jännitystä lieventää tänäkin jouluna tuttuun tapaan itse Joulupukki, joka vastailee lasten soittoihin aamukahdeksasta lähelle puolta päivää. Puheluiden välillä katsellaan myös ihania animaatioita.

Mimi ja Liisa (Mimi and Lisa)
Sokea tyttö tutkii ympäröivää maailmaa yhdessä parhaan ystävänsä kanssa. He tutustuvat yhdessä kotitalonsa asukkaisiin ja seikkailujensa yhteydessä luovat yhteyden naapureihinsa. Ystävykset saavat yhdessä ihmisten sydämet lämpenemään ja koko harmaa rakennus muuttuu iloisemmaksi. Kotitalon väki päätyykin juhlimaan joulua yhdessä, suuren joulukuusen ympärillä.

Karhunmetsästäjät (We're going on a Bear Hunt)
Englantilaisessa animaatiossa isä ja äiti lähtevät auttamaan mummia jolloin neljä nuorempaa lasta jäävät isoveljen hoiviin. Lapset päättävät lähteä etsimään karhua tutun lastenlorun tahdissa. Eteen tulevat heinikko, mutainen pelto, lumimyrsky, metsä ja lopulta pimeä luola. Pelottava kohde ei olekaan niin hirmuinen.

Suuri karkinpudotuspäivä (The Great Northern Candy Drop)
Animaatio kertoo inuiittilentäjästä, joka 50 vuoden ajan on lentänyt jouluisin kotikylänsä yllä ja pudottanut siellä asuville lapsille ja aikuisille karkkia. Tämä quebeciläisen inuiittikylän perinne vaarantuu tarinassa hallituksen byrokraatin vastustaessa sitä. Onneksi kaikki päättyy hyvin.

Lumiukko (The Snowman)
Koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva Raymond Briggsin kertomuksen mukaan.

Joulupukin Kuuman linjan puhelinnumero on tuttu 020 697 855. Puhelu maksaa kotimaan lankaverkosta soitettuna paikallisverkkomaksun ja matkapuhelimesta soitettuna oman operaattorin perimän matkapuhelumaksun verran.

Lisätietoa Joulupukin Kuumasta linjasta.


Sohvasten joulu

Sohvaset: Täydellisen joulun metsästys
Sohvaset: Täydellisen joulun metsästys Galaxi,sohvasten joulu

Sohvasten perhe on lähdössä viettämään jouluaattoa ensimmäistä kertaa isän serkun mökille. Isä on käynyt mökillä 30 vuotta sitten lapsena, mutta itsevarmasti luottaa muistavansa reitin. Sohvaset: Täydellisen joulun metsästys nähdään 25.12.2018 klo 9:22 Yle TV2:lla ja Areenassa.


Pikku Kakkosen lastenkonsertti: Talven ihmemaa

Talven ihmemaa -lastenkonsertti
Talven ihmemaa -lastenkonsertti Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Talven ihmemaa

Joulupäivänä 25.12. klo 16:00 nähdään Talven ihmemaa -lastenkonsertti Yle TV2:lla.

Pikku Kakkonen juhlistaa Lapsen oikeuksien päivää 20.11.2018 iloisella koko perheen Talven ihmemaa -konsertilla Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä. Nähtävässä konserttitaltioinnissa lavalla leikkivät Pikku Kakkosen juontajien lisäksi seikkailuja rakastava Reppu-Heppu sekä herttainen Nalle. Musisoinnista vastaa tuttu P2-konserttibändi laulusolisteinaan Aili Ikonen ja Matti Kallio. Menossa mukana myös tamperelainen lapsikuoro Tactus.

Lisäksi televisiossa nähdään Älä lopeta leikkimistä -lastenkonsertti uudenvuodenaattona 31.12. ja Oikeesti leikisti -lastenkonsertti keskiviikkona 2.1.

Joulunajat lastenelokuvat Yle TV2:ssa ja Areenassa

Yle TV2 esittää lukuisia koko perheen elokuvia joulupyhinä. Tv-ensi-illassa nähdään 25.12. Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! sekä 26.12. Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus. Yle Areenassa julkaistaan 14.12. kuusi/seitsemän lastenelokuvaa, jotka ovat katsottavissa 30 vuorokautta.

24.12.
Lumiukko (S) klo 11.30
(The Snowman) Koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva Raymond Briggsin kertomuksen mukaan. (U)

Lumiukko ja lumikoira (S) klo 12.00
Lumiukko-tarinan jatko-osa. Ensimmäisen tarinan tavoin katsojan tempaa mukaansa taianomainen seikkailu, jossa yhdistyvät rakkaus, menetys sekä ystävyys. (U)

Joulupukki ja noitarumpu (S) klo 12.25
Mauri Kunnaksen lämminhenkinen koko perheen animaatioelokuva täynnä jännitystä ja hauskoja yllätyksiä. (U)

Kadonnut: Joulupukki -elokuva (S) klo 13.16
Neljä lasta on saanut kutsun tapaamiseen Joulupukin kanssa. He päätyvät mystiseen Joulumaahan, jossa heille selviää, että Joulupukki on kadonnut! Ehtivätkö lapset löytää Joulupukin ajoissa ja pelastuuko joulu? (U)

Niko - lentäjän poika (7) klo 14.45
(Suomi 2008). Niko uskoo isänsä olevan yksi Joulupukin Lentävistä Poroista. Isää Niko ei ole koskaan tavannut, mutta haluaisi olla samanlainen sankari. Niko kuulee susien uhkaavan. T: Anima Vitae & Cinemaker. (U).

25.12.
Röllin sydän (S) klo 12.00
(Suomi, 2007) Menninkäisten metsä kivettyy, pysäyttääkseen tuhon on Menninkäisten ja Röllien löydettävä maaginen sydän Talven maasta. K&O: Pekka Lehtosaari. T: Matila Röhr Productions Oy. (U).

Lumikuningatar (7) klo 13.20
Gerdan täytyy pelastaa ystävänsä Kai ajoissa Lumikuningattaren pauloista, ennen kuin tämän sydän jäätyy ikiajoiksi, H.C.Andersenin satuun perustuva, Suomessa kuvattu ja suomeksi dubattu lastenelokuva. Saksa-Suomi 2015. (U)

Niko 2 - lentäjäveljekset (7) klo 14.50
(Suomi, 2012) Poropoika Niko lähtee huimaan seikkailuun pelastamaan pikkuveljeään Jonnia. Matkallansa he kohtaavat vaarojen lisäksi perheen ja ystävyyden parhaat puolet. O: Kari Juusonen. T: Animaker Oy. (U)

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (S) klo 18.00
ENSIESITYS! Joulu, ja Veera-ystävän kutsu, tuo Outolan pojat Helsinkiin. Luvassa on hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu. N: Antti Holma, Riku Nieminen, Eedit Patrakka. O: Rike Jokela. Suomi 2016.

26.12.
Heinähattu ja Vilttitossu (S) klo 13.00
Koko perheen elokuva (2002) toimeliaista siskoksista, jotka järjestävät perheensä asiat uuteen uskoon ennen koulun alkua. O: Kaisa Rastimo. (U)

Onneli ja Anneli (S) klo 14.15
(Suomi 2013) Onneli ja Anneli saavat kiltiltä rouva Ruusupuulta oman talon. Alkaa unelmien kesä, täynnä seikkailuja ja yllätyksiä. K: Sami Keski-Vähälä, Marjatta Kurenniemen kirjasta. O: Saara Cantell.

Me Rosvolat (7) klo 15.35
Elokuva 10-vuotiaasta Viljasta joka tulee erehdyksessä maantierosvojen nappaamaksi. Perustuu Siiri Kolun kirjoihin. O: Marjut Komulainen. N: Kari Väänänen, Lotta Lehtikari, Jussi Vatanen. Suomi 2015. (U)

Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus (S) klo 18.00
ENSIESITYS Vanha Rölli ja nuori Juurakko-tyttö lähtevät löytöretkelle kohti tuntematonta. Riemukkaassa ja jännittävässä seikkailussa Mauno Mato, Siili Suhonen ja monet muut auttavat heitä. N: Allu Tuppurainen, Linnéa Röhr. O: Taavi Vartia. Suomi 2018.

27.12.
Niko 2 - lentäjäveljekset (7) klo 12.20
(Suomi, 2012) Poropoika Niko lähtee huimaan seikkailuun pelastamaan pikkuveljeään Jonnia. Matkallansa he kohtaavat vaarojen lisäksi perheen ja ystävyyden parhaat puolet. O: Kari Juusonen. T: Animaker Oy. (U)

Myrsky (7) klo 13.35
(Suomi 2008) Suomalainen perheenisä kohtaa itäberliiniläisellä torilla koiranpennun, jota ollaan aikeissa lopettaa. Isä päättää pelastaa pennun ja kuljettaa sen Suomeen. K&O: Kaisa Rastimo. (U).

Soppalinnan salaseura (7) klo 15.15
Soppalinnan kaupunkiin leviää salaperäinen myrkky, joka muuttaa aikuiset lapsiksi. 10-vuotias Mari ryhtyy kavereineen etsimään vasta-ainetta, mutta aikaa on vain 48 tuntia. Suomeksi dubattu. Viro-Suomi 2015. (U)

Yle Areenan lastenelokuvat katsottavissa 14.12. alkaen 30 päivää:
Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu (15.12. alkaen)
Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus
Röllin sydän
Joulupukki ja noitarumpu
Kadonnut: Joulupukki,
Heinähattu ja Vilttitossu
Pikkukorppi ja suuri takaajo


Pikku Kakkosen jouluaskartelut

Pikku Kakkosen joulukalenteriaskartelu
Pikku Kakkosen joulukalenteriaskartelu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,jouluaskartelu

Pikku Kakkosen sovelluksen metsän eläimet ovat antaneet ideoita tämän joulun hauskimpiin askarteluihin. Pikku Kakkosen Pinterestistä ja osoitteesta yle.fi/lapset löydät helposti toteutettavat ja arkea riemastuttavat askartelu ideat ja paperipuuhat.

Muokattu 20.12., muokattu 2018 tietoja.

Kommentit