Hyppää pääsisältöön

Ylen lasten joulu: Elokuvia, laulun riemua ja talvisia tarinoita!

Ylen lasten joulu: Tyttö istuu sohvalla hahmojen ympäröimänä
Ylen lasten joulu: Tyttö istuu sohvalla hahmojen ympäröimänä Kuva: Yle / Olli Aittoniemi lasten joulu

Lastenohjelmat tuovat turvallisen ja lämpöisen joulun ja uudenvuoden tänäkin vuonna. Ihania klassikkoelokuvia, tv-ensi-iltoja – ja tuttuun tapaan pidennetyt arkiaamujen lastenohjelmistot! Joka päivä jouluaattoon asti avataan tietysti joulukalenteri. Itsenäisyyspäivänä nähdään Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlavuoden lastenkonsertti Oikeesti leikisti ja kuun puolivälissä starttaa uusi hiihtokoulusarja Lumijengi. Lisäksi nautitaan 100 lastenlaulusta ja Areenan leffapaketista.

Lastenohjelmien joulunajan tärpit


Joulukalenteri 2017: Huiman hyvä joulu! Yle TV2 ja Yle Areena 1.12. alkaen


Huima Hurja, Serkku Shh ja Kaino Juhana / Huiman hauska joulu
Huima Hurja, Serkku Shh ja Kaino Juhana / Huiman hauska joulu Kuva: Jorma Lehti / Yle joulukalenteri (tv),huiman hauska joulu

Joulukalenteri on tarina rohkeudesta olla se mikä on. Se on on seikkailu, jossa kolme erilaista ystävystä oppii ymmärtämään, mitä joulu oikeasti tarkoittaa. Tarina sisältää myös uutta jouluista live-musiikkia, jota esittävät Haitari Halkee Kossh ja Iloiset Velikullat. Kuvauksia on tehty Lapin lumisissa maisemissa ja Mediapoliksen lämpöisissä studioissa. Tarinan on käsikirjoittanut Kati Kaartinen ja ohjannut Olli Mononen.
Joulukalenterin esitysajat voi tarkistaa Ylen ohjelmaoppaasta.

Pikku Kakkosen lastenkonsertti: Oikeesti leikisti 6.12. Yle TV2 klo 16.10


Pikku Kakkosen lastenkonsertin esiintyjiä
Pikku Kakkosen lastenkonsertin esiintyjiä Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,oikeesti leikisti

Lasten itsenäisyyspäivää juhlistaa Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tiistaina 31.10.2017 järjestetyn lastenkonsertin taltiointi Oulun kaupunginteatterista. Lavalle pelmahtaa suuri joukko Pikku Kakkosesta tuttuja kavereita ja heittäytyy leikin vietäväksi. Musiikillista menoa säestää Matti Kallion johtama orkesteri laulusolistinaan Aili Ikonen.

Pikku Kakkosen sovelluksen joulu


Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu
Pikku Kakkosen sovelluksessa on joulu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,mobiilisovellukset

Pikku Kakkosen sovelluksessa saa avata joka päivä uuden paketin 1.12. alkaen aina aattoon asti. Jokaisesta paketista löytyy yllätyksenä hauska minipeli. Joulun pelit ovat pelattavissa loppiaiseen saakka. Uudet pelit löytyvät lataamalla tai päivittämällä mobiililaitteen sovelluskaupasta uusimman version Pikku Kakkosen sovelluksesta.

Pikku Kakkonen App Storessa
Pikku Kakkonen Google Playssa


Pikku Kakkosen pidennetyt arkiaamut 18.12. alkaen


Pikku Kakkosen valmistautuminen jouluun alkaa jo maanantaina 18.12., kun arkiaamuisin ohjelma hemmottelee lapsia kymmeneen asti! Pidennetty ohjelma-aika ilahduttaa 5.1. asti.
Tarkat tiedot pidennettyjen lastenaamujen ohjelmistosta löytyy Ylen ohjelmaoppaasta.

Lumijengi illan Pikku Kakkosessa perjantaisin 15.12. alkaen


Lumijengi tuulettaa
Lumijengi tuulettaa Kuva: Tytti Levanen Pikku Kakkonen,Lumijengi

Lumijengi on 12-osainen hiihtokoulusarja, jossa ekaluokkalaiset opettelevat laskettelemaan, temppuilemaan ja toimimaan oikein ja turvallisesti rinteissä. Jengi vierailee suksivuokraamossa, opettelee aurakäännöksen, saa sauvat ja tutustuu ratalaskun saloihin. Lumijengi Areenassa

100 lastenlaulua Yle Areenassa 16.12. alkaen


100 laulua -pääkuva
100 laulua -pääkuva Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,100 laulua

Muistatko lempilaulusi lapsena? Kuuntelitko Popsi popsi porkkanaa vai Täti Monikaa, entä lauloitko Mörri-Möykkyä vai Pienen pientä veturia? Pikku Kakkonen kokosi Yle Areenaan eri vuosikymmenten lastenlauluja; kuuntele onko sinun suosikkisi mukana? Pikku Kakkonen julkaisee Yle Areenassa tuttuja lastenlauluja uusina sovituksina eri esittäjien tulkitsemana. Mukana ovat mm. Pikku Papun orkesteri, Sagolik, Tuttiorkesteri, Roope Mäenpään jousikvartetti, Pomppulinnan kreivi, Niina Alitalo ja Juurikadun orkesteri sekä lapsisolisteja. Uusia lastenlauluja mukaan tuovat mm. Soili Perkiö ja Orffit. Mukana on myös Pikku Kakkosen juontajien tulkitsemia lastenlauluja ja Yökyöpelit-tv-sarjan musiikkia. 100 lastenlaulua Areenassa

Joulupukin kuuma linja Yle TV2 24.12. klo 8 alkaen


Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta
Joulupukki vilkuttaa Kuumasta linjasta Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Joulupukin Kuuma linja

Jouluaaton jännitystä lieventää tänäkin jouluna itse Joulupukki, joka vastailee lasten soittoihin aamukahdeksasta alkaen numerossa 020 697855. Välillä katsellaan animaatioita:
8:20 Kallen Nalle Kalle on pieni poika, joka muuttaa äitinsä kanssa uudelle paikkakunnalle. Muuton tuoksinassa Kallen rakas nalle katoaa. Etsiessään nallea metsästä Kalle törmää suureen ja pelottavaan karhuun, jolla myös on oma nalle.
9:20 Arvaa kuinka paljon sinua rakastan Niityn asukkaat ovat keränneet kasapäin herkkuja joulujuhlaan, mutta vahinko herkkuvarastolla päästää kaikki herkut virran vietäväksi. Ennen herkkujen jäljittämistä on kuitenkin etsittävä uuden eläinystävän kadonnut äiti.
10:23 Ninni ja herra Valveinen Ninni saa pikkuveljen, eivätkä isä ja äiti ehdi opettaa häntä luistelemaan. Ninni päättää mielikuvitusystävänsä herra Valveisen kanssa lähettää veljensä ja mummonsa kuuhun.
11:33 Lumiukko Koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva Raymond Briggsin kertomuksen mukaan.
Lisätietoa Joulupukin Kuumasta linjasta. Joulupukin Kuuma linja Areenassa

Pikku Kakkosen jouluaskartelut


Pikku Kakkosen jouluaskarteluja
Pikku Kakkosen jouluaskarteluja Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Tänä vuonna Pikku Kakkosen jouluaskarteluihin on haettu ideat Pikku Kakkosen sovelluksen eläinten leikkisästä maailmasta. Kaikissa askarteluissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, jokaisesta kodista löytyviä tai helposti hankittavia askartelutarvikkeita. Pikku Kakkosen askartelutiimi on koonnut paljon arkisen ihania, käytännöllisiä ja helppoja ideoita, koko perheen yhdessä toteutettavaksi. Tulosta riemukkaat värityskuvat, kekseliäät paperipuuhat tai iloiset ompelukuvat yhteisten askarteluhetkien iloksi. Lue lisää täältä.

Joulunajan koko perheen elokuvat Yle TV2:ssa


Muumit Rivieralla
Muumit Rivieralla Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Muumit Rivieralla

23.12.

10:00 Joulupukki ja noitarumpu

24.12.

12:00 Lumiukko ja lumikoira (S)
12:25 Kadonnut: Joulupukki -elokuva (S)
13:54 Röllin sydän (S), pikauusinta 27.12. klo 14:20
15:12 Niko - lentäjän poika (7)
16:30 Onneli ja Anneli (S), pikauusinta 27.12. klo 15:40

25.12.

11:50 Rölli ja kultainen avain (S), pikauusinta 28.12. klo 13:05
13:15 Risto Räppääjä ja viileä Venla (S), pikauusinta 28.12. klo 14:15
14:25 Niko 2 - lentäjäveljekset (7), pikauusinta 27.12. klo 13:05
18:00 Onnelin ja Annelin talvi (S), ENSIESITYS, pikauusinta 28.12. klo 15:40

26.12.

13:50 Myrsky (7), pikauusinta 29.12. klo 14:00
18:00 Hevisaurus (S), TV-ENSI-ILTA, pikauusinta 29.12. klo 15:40

30.12.

17:35 Me Rosvolat (7), TV-ENSI-ILTA, pikauusinta 3.1. klo 15:00

31.12.

19:10 Muumit Rivieralla (S), TV-ENSI-ILTA

1.1.

15:25 Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri (7)


Lastenelokuvia Yle Areenassa 15.12. alkaen


Kadonnut: Joulupukki
Kadonnut: Joulupukki Kuva: Yle / Pikku Kakkonen elokuvat,kadonnut: joulupukki

Yle Areenaan julkaistaan yhdeksän elokuvan paketti joka on katsottavissa kuukauden ajan.

Kadonnut: Joulupukki (S)
Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri (7)
Unna ja Nuuk (7)
Myrsky (7)
Risto Räppääjä ja viileä Venla (s)
Röllin sydän (S)
Rölli ja kultainen avain (S)
Pikku korppi ja suuri takaa-ajo (S)

HUOM! Ohjelmien esitysaikoihin voi tulla muutoksia.

Muokattu 21.12. Lisätty elokuvatietoja.

Kommentit
 • Kaisa ja Olli janoavat tietoa Pikku Kakkosessa

  Animaatiosarjan ystävyksillä on loputtomasti kysymyksiä.

  Kaisa ja Olli ovat ystävykset, jotka asuvat naapuritaloissa. He ovat molemmat nelivuotiaita ja heillä on loputtomasti kysyttävää. Sarjan jaksoissa he kysyvät Kaisan isältä joka päivä uuden kysymyksen. Yhdessä Ollin lelu-robotin, Tieturin ja Kaisan leluapinan, Buun kanssa he ryhtyvät itse etsimään vastauksia kysymyksiinsä. Tietoa kaivataan kissanviiksistä, hampaista, varjoista ja dinosauruksista, sekä monesta muusta lasten mieltä askarruttavasta asiasta. Kaisa ja Olli nähdään Pikku Kakkosessa torstai-iltaisin 23.8. alkaen ja Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Älä Reima räjähdä!

  Tunteiden kuohua Pikku Kakkosessa.

  Tunteiden kuohua Pikku Kakkosessa: katso, pelaa ja kokeile kotona! Kymmenosainen animaatiosarja kertoo supersankaripoika Reima Räiskeestä, jonka kiukkumittari nousee hetkessä nollasta sataan ja televisiosarjan lisäksi Reima Räiske löytyy Pikku Kakkosen sovelluksesta minipelinä.

 • Ella, Oskari ja Huu - jokainen päivä on uusi seikkailu!

  Joka jaksolla on teemana eri tunne.

  Oskari on vauhdikas pikkupoika, joka tapaa pienen pilven ja he ystävystyvät. Yhdessä naapurintytön, Ellan, kanssa Oskari ja Huu-pilvi tutkivat lapsuuden tunnemaailman iloja ja pieniä myrskyjä. Ella. Oskari ja Huu 31.7. alkaen Pikku Kakkosen tiistai-illoissa.

 • Ilmianna kiva leikkipuisto!

  Lähetä kuva ja kerro lisää suosikkileikkipuistostasi.

  Tunnetko kotiympäristösi leikkipuistot? Lähde seikkailulle leikkipuistoon! Ilmianna meille suosikkileikkipuistosi ja kerro muillekin, miksi sinne kannattaa mennä. Ota kuva kivasta leikkipuistosta, lähetä se ja lyhyt kuvaus puistosta meille alla olevalla lomakkeella. Kuvat julkaistuvat moderoinnin jälkeen.