Hyppää pääsisältöön

Yö pitkä, elokuva lyhyt 2015

Timo (Hannu-Pekka Björkman) ja Saara (Kati Vainionpää) elokuvassa Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia
Hannu-Pekka Björkman ja Kati Vainionpää elokuvassa Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia Timo (Hannu-Pekka Björkman) ja Saara (Kati Vainionpää) elokuvassa Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia Kuva: Mjölk movies pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia

Yö pitkä, elokuva lyhyt – Yle Teeman lyhytelokuvayö tulee taas

Yle Teemalla järjestetään 21.12. klo 21 vuoden pisimmän yön ja kansainvälisen lyhytelokuvapäivän kunniaksi kolmannen kerran lyhytelokuvan festivaali. Ilta koostuu kolmesta näytöksestä: "Hetki hauskaa", "Todellisuutta Suomesta" ja "Miesten ongelmia". Arthur Frank ja Oskar Forstén vastaavat jälleen näytöksien välisistä lyhytelokuvista, joiden inspiraationa tänä vuonna on ylöjärveläinen maailman lyhyin Lada.

Mies ja lada.
Pekka Siltanen Ylöjärveltä on rakentanut maailman lyhyimmän Ladan. Mies ja lada. lyhytelokuva

klo 21–22 "Hetki hauskaa"

Näytöksessä saavat ensi-iltansa televisiossa Hetki hauskaa -hankkeen kolmannen tuotantokauden lyhytelokuvat. Komedioiden ohjaajat ovat tällä kertaa Matti Ijäs, Iris Olsson, Reetta Aalto, Ville Vierikko ja Miia Tervo.
Elokuvat ovat "Hyvää joulua", "Lasikatto", "Mersusta seuraava", "Käty - kämppä tyhjänä" ja "Pieniä kömpelöitä hellyyydenosoituksia".

Rea Mauranen ja Essi Hellén elokuvassa Mersusta seuraava
Kolhuja saaneet äiti, tytär ja Toyota Corolla pyrkivät kaikki takaisin radalle. Rea Mauranen ja Essi Hellén elokuvassa Mersusta seuraava mersusta seuraava

klo 22–23 "Todellisuutta Suomesta"

Kokonaisuudessa on ensiesityksessä kolme lyhyttä dokumenttielokuvaa, joiden aiheena ovat humala & krapula, talousennustaminen ja näyttelijälupaus Sirkka Sarin traaginen putoaminen savupiippuun vuonna 1939.
Elokuvat ovat Lotta-Kaisa Riistakosken "Happy hour", Reetta Huhtasen "Talousennustajat" ja Jani Peltosen "Savupiippu".

Etanoita sanomalahdellä
Etana, etana, onko huomenna hyvä pörssipäivä? Talousennustajat on dokumentti eräänlaisista tavoista ennustaa ennustamatonta. Etanoita sanomalahdellä talousennustajat

klo 23–23.50 "Miesten ongelmia"

Kaksi ulkomaista lyhytelokuvaa käsittelevät mm. miehenä olemista. Brasilialainen lyhytelokuva "Aalto tuo, tuuli vie" liikkuu fiktion ja dokumentin välimaastossa ja kertoo kuulovammaisen yksinhuoltajamiehen elämästä.
"Ziegenort" on puolalainen animaatio, jonka toteutus on erityisen taidokasta.

Lyhytelokuvapäivään valmistavalla lyhytelokuvapaiva.fi -sivustolla avataan ensimmäinen joulukuuta joka päivä uuden lyhytelokuvan paljastava lyhytelokuvakalenteri. Lisäksi sivustolla vinkataan joulukuun ja lyhytelokuvapäivän tapahtumista eri puolilla Suomea. Joulukuun ja lyhytelokuvapäivän ohjelma päivittyy sivustolle sitä mukaa, kun tapahtumia tulee lisää. Viime vuonna lyhytelokuvan ystävät tarjosivat yli 50 tapahtumaa ympäri Suomea.

Lisätietoa lyhytelokuvapäivästä

Dokumentin päähenkilö ja tytär uimassa
Aalto tuo, tuuli vie. Dokumentin päähenkilö tyttärensä kanssa uimassa Dokumentin päähenkilö ja tytär uimassa aalto tuo tuuli vie
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa