Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Siperian Jeesus

Dokumenttiprojekti: siperian jeesus, yle tv1
Vissarion, oikealta nimeltään Sergei Torop, väittää olevansa uudestisyntynyt Jeesus. Dokumenttiprojekti: siperian jeesus, yle tv1 dokumenttiprojekti: siperian jeesus

TV1 maanantaina 30.11.2015 klo 21.30 - 22.50, uusinta lauantaina 5.12. klo 12.35
Yle Areenassa

Siperian taigalla asuvat vissarioniitit uskovat, että heidän johtajansa Vissarion, entinen liikennepoliisi nimeltä Sergei Torop, on uudesti syntynyt Jeesus.

Dokumenttielokuvan toinen ohjaaja, Arbo Tammiksaar, muutti perheineen yhteisöön lähes vuodeksi seuraamaan vissarioniittien elämää.

Siperian Jeesus keskittyy uskonnollisen yhteisön elämään lasten näkökulmasta. Mutta mitä tapahtuu vuoden 2012 lopulla, kun vissarioniitit uskovat maailmanlopun koittavan?

Jesus Lives in Siberia. Ohjaus: Jaak Kilmi ja Arbo Tammiksaar. Tuotanto: Making Movies Oy / Film Tower Kuubis, Viro.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.