Hyppää pääsisältöön

Kummelin Esko Mörkö luki radiossa Jalluja ja palkkasi säämiehen

Erotiikka on jännittävä, mutta luonteva osa lähes kaikkien ihmisten elämää. Vallankumouksellisesti tätä herkkua tarjoiltiin vuonna 1994 myös radioaalloilla. Vuorossa Kummelin Radio Yömyöhä. Äänessä monitoimimies Esko Mörkö.

Myöhäisillan odotettuna ohjelmanumerona suosikkiääni luki suorassa lähetyksessä vanhoja miestenlehtiä, tarkemmin Jalluja (1958-2015). Taidokkaat novellit yhdistettynä Mörön syvälliseen tulkintaan saavat kylmimmänkin suomalaisen herkistymään.

Harvinainen videomateriaali radiostudiosta paljastaa miten menestynyt myöhäisillan ohjelma syntyy. Tallenteessa korostuu myös kuuntelijapalautteen merkitys. Radiotaiteilijat ovat vain ihmisiä, siinä missä muutkin. Ja onnistunut ohjelma ansaitsee aina kiitoksen.

Esko Mörkö (Timo Kahilainen) tavattiin Kummelissa monessa roolissa. Asunnonvälittäjästä aina Yleisradion rekrytointivastaavaksi luontevasti siirtyillyt Mörkö muistetaan etenkin säämies Pertti Pasasen (Heikki Silvennoinen) palkkaamisesta.

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kaikki Kummelit vuosilta 1991-2004 ovat pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.