Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen joulu 2015

Pikku Kakkosen juontajat jouluna 2015
Pikku Kakkosen juontajat jouluna 2015 Kuva: Yle / Pikku Kakkonen pikku kakkosen joulu 2015

Pikku Kakkonen tunnetaan Suomessa hyvin. Aikuisille se on nostalginen, luotettava ja rakastettu. Lapsille se on odotettu ja tärkeä osa arkea. Pikku Kakkonen tekee ja kokoaa lasten iloksi kotimaisen lastenkulttuurin parhaat palat ja kansainväliset helmet. Pikku Kakkonen on turvallista sisältöä 3–6 -vuotiaille televisiossa, verkossa ja mobiilissa.

Vastustamattoman mukavaa, turvallista ja hyväntuulista seuraa joulunodotukseen

Pikku Kakkonen tarjoaa kutkuttavaan joulunodotukseen satuja, lauluja, runoja ja ajatuksia, mukavia puuha- ja leikkivinkkejä, lämmintä läsnäoloa sekä arjen rytmiä ennen juhlaa. Pikku Kakkosen illoissa juontajat vierailevat toistensa luona rakentaen joulua yhdessä. Yle TV2 -kanavalla Pikku Kakkonen nähdään joka arkiaamu klo 6:50, arki-iltaisin klo 17:00 ja viikonloppuaamuisin klo 7:45. Illan Pikku Kakkoset ovat katseltavissa Lasten Areenassa seitsemän päivän ajan.

Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri
Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri Kuva: Yleisradio herra heinämäki ja leijonatuuliviiri

Luvassa juhlakauden pitkät lasten aamut ja suosikkisarjojen jouluisia erikoisjaksoja

Joulunaikaan Pikku Kakkosessa nähdään joulun ja talven erikoisjaksoja suosikkisarjoista. Luvassa on mukaansatempaavia, hauskoja ja vähän jännittäviäkin tarinoita Oktonauttien, Ritari Miken, Sakun ja Vaakun sekä monien muiden tuttujen kaverien seurassa. Uudenvuodenaattoa juhlistetaan katsomalla ensimmäinen osa Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri -elokuvasta tehdystä kolmeosaisesta sarjasta. Sarjan kaksi muuta osaa nähdään seuraavina aamuina.

Jouluaatonaatosta loppiaiseen asti lastenohjelmia nähdään aamuisin aina kello kymmeneen asti. Ohjelmaoppaasta löydät tarkat tiedot pidennettyjen lastenaamujen ohjelmistosta.

Kommentit
 • Minä ite! Hyvät liikkumisen taidot vahvistavat lapsen pätevyyden kokemusta

  Lapsi voimaantuu, kun hän saa tehdä asioita itse.

  Lapsi voimaantuu – sekä fyysisesti että psyykkisesti – kun hän saa tehdä asioita itse. Motoriset taidot mahdollistavat pienelle lapselle selviytymisen itsenäisesti monista arkipäivän tehtävistä. Niistä suoriutuminen synnyttää kokemuksen pätevyydestä ja siksi motoristen taitojen harjaannuttamiseen kannattaa varata tilaa ja aikaa.

 • Super-Senja kannustaa liikkumaan!

  Senja opettaa liikkumisen perustaitoja lapsille.

  Super-Senja on liikuntaan kannustava sarja, jossa Senja opettaa liikkumisen perustaitoja kädestä pitäen sekä kannustaa lapsen ja vanhemman yhteiseen liikkumiseen. Sarjan jaksoissa käsitellään juoksemista, hyppimistä, kierimistä, pyörimistä, heittämista ja kiinniottamista sekä kiipeilemistä.

 • Rentoudu Nallen kanssa Pikku Kakkosessa

  Sarjassa opetellaan rauhoittumistaitoja Nallen kanssa.

  Mitä hyötyä mindfulness-harjoituksista on lapsille? Ja miten niitä voi harjoitella? Rentoudu Nallen kanssa -sarja auttaa lasta ja aikuista harjoittelemaan rauhoittumistaitoja yhdessä Nallen kanssa.