Hyppää pääsisältöön

Prisma: Suuri ihmisodysseia

Prisma: Suuri ihmisodysseia, yle tv1
Filippiinien vesillä elävän badjao-heimon lapset kalastavat sukeltamalla. Prisma: Suuri ihmisodysseia, yle tv1 prisma: suuri ihmisodysseia

TV1 keskiviikkoisin 2. - 16.12.2015 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaisin klo 14.05 ja tiistaisin klo 23.20
Yle Areenassa 30 päivää

Miten ihminen, homo sapiens, on kehittynyt ainoaksi globaaliksi lajiksi? Mikä selittää sen, että ihmissuvun muut lajit ovat kuolleet, mutta nykyihminen on säilynyt ja asuttanut koko planeetan.

prisma: suuri ihmisodysseia, yle tv1
prisma: suuri ihmisodysseia, yle tv1 prisma: suuri ihmisodysseia

Kolmiosainen, palkittu dokumenttisarja johdattaa ihmisen esi-isien jalanjäljille.

Viidessä maanosassa

Dokumenttisarjan ohjaaja, antropologi Niobe Thompson on jäljittänyt ihmisen historiaa puolentoista vuoden ajan viidessä eri maanosassa.

Sarjaa on kuvattu huipputekniikalla erittäin haastavissa olosuhteissa muun muassa Siperiassa, syrjäisillä Tyynenmeren saarilla ja Afrikan aavikoilla.

Kun ihminen alkoi puhua

Miten ihminen alkoi puhua, mistä kieli syntyi? Mitä arkeologit ovat saaneet selville ihmismielen kehittymisestä kaivausten avulla?

Niobe Thompson selvittää, mitä uusimmat DNA-tutkimukset paljastavat esi-isiemme vaelluksista. Miten ihminen on vallannut uusia maanosia? Kuinka hän on selviytynyt valtameristä? Mitä jääkausi merkitsi ihmissuvulle?

The Great Human Odyssey. Tuotanto: Filmoption Internationale Inc. Kanada, 2015.

prisma: suuri ihmisodysseia, yle tv1
prisma: suuri ihmisodysseia, yle tv1 prisma: suuri ihmisodysseia

Ihminen on asuttanut ainoana lajina koko planeetan.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.