Hyppää pääsisältöön

Uusi hevonen!

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Jo kuvat näyttivät hyviltä. Hyvä ilme, rakenne, asenne.

Ruuna, 10v. Mennyt esteitä, koulua ja kenttää. Äitini otti välittömästi yhteyttä ja sopi koeratsastuksesta.

En päässyt paikalle koeratsastukseen, mutta äitini soitti heti ensimmäiseltä bussipysäkiltä. Ihan kuin joskus vuosia sitten Miran kanssa, kun oli vain pakko pysäyttää auto ja yrittää tajuta sitä mitä äsken oli tapahtunut. Että se oli löytynyt. Ihana, upea hevonen. Adaltro.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Tällä kertaa hevosta ei kuitenkaan ostettu vain minun ja äitini käyttöön. Kimpassa ovat mukana tätini ja nuori serkkuni, jotka ovat aloittaneet ratsastuksen muutamia vuosia sitten. Heillä ei olisi taidollisesti mahdollista vielä hankkia ikiomaa hevosta, mutta minun ja äitini kanssa osto oli täysin mahdollista. Kolmen talouden kimppa on loistava ratkaisu rahallisesti ja ajallisesti. Luulisi myös hevosen nauttivan jatkuvasta hoidosta ja seuranpidosta. Allu sopii meille kaikille kiltin luonteensa ansiosta erinomaisesti. Hevonen ei säiky, kaahaa tai hötkyile, vaikka siitä tarvittaessa löytyy virtaa ja näyttävyyttä.

Ensimmäisellä ratsastuskerrallani nousin selkään tallin edessä. Emme ehtineet edes tallipihasta poistua kun jo olin fiiliksissä. Hevonen tuntui heti hyvältä. Se jäi odottamaan ratsastajaansa, kantoi itsensä ja hakeutui heti tuntumalle. Askel oli rento mutta eteenpäin pyrkivä. Maneesissa tunteet kasvoivat, ja olo oli liki kotoisa. Minä olin todella ruosteessa pitkän ratsastustauon jäljiltä, mutta Allu ei ottanut siitä nokkiinsa.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Tulevaisuudessa Allulla varmasti kilpaillaan meidän kaikkien toimesta maltillisella harrastetasolla. Itse odotan tällä hetkellä koulutreenejä ja ylipäätään tutustumista uuteen ystävääni. Mitä kaikkea meistä voikaan vielä tulla!

p.s. Kerroin Allusta lisää yksityiskohtia Snapchatissa. Käy lisäämässä ystavanihevonen ja tiedät enemmän.

Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.