Hyppää pääsisältöön

Esteratsastaja Jenna Yrjövuori

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Suomalaisessa esteratsastuksessa kaikki tuntevat voitokkaan Jenna Yrjövuoren. 18-vuotiaan ratsastajan palkintokaapista löytyy SM-mitaleita kaikissa väreissä, sekä vyöltä lukuisia PM- ja EM-edustuksia. Tulevaisuudessa Jenna aikoo edetä niin pitkälle kuin rahkeet vain suinkin riittävät.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Jenna on ollut hevosten ympäröimänä koko elämänsä. Jennan lähipiirissä on 150 hevosta ja hän onkin ratsastaja jo kolmannessa polvessa. Luottovalmentajana toimii Jennan oma äiti Taru Keinänen, joka kiertää myös tyttärensä mukana kilpailuissa.

Koko elämänsä ratsastanut Jenna erikoistui esteratsastukseen jo nuorena lajin vauhdikkuuden takia. Kilpaileminen motivoi Jennaa erityisen paljon, ja hän on tunnettu loistavista hermoistaan. Joukkuekilpailuissa Jenna sijoitetaan aina ankkurin paikalle, koska hän toimii kovien paineiden alla kaikista parhaiten. Kylmähermoisuus on Jennan kohdalla synnynnäistä, mutta sitä tukee myös valtava kokemus. Pienestä saakka kisoja kiertänyt Jenna suorittaa rutiinilla johon jännittäminen ei kuulu.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.