Hyppää pääsisältöön

Iltatähti sukeltaa diskon säihkeeseen

Anna juontaja Mikko Alatalon johdattaa itsesi kimaltelevaan ja sykkivään diskokulttuuriin! Vuoden 1982 Iltatähdessä pohditaan diskon tosiolemusta.

”Oliko diskomusiikki olemassa jo ennen diskoteekkeja? Vai synnyttikö 1970-luvun uusi seurustelumuoto uuden omaleimaisen musiikinlajinsa?” pohdiskellaan Iltatähden Disko-erikoisohjelmassa vuodelta 1982. Juontaja Mikko Alatalo johdattelee katsojan diskokulttuurin maailmaan, ja mukana on sekä ymmärtämystä, svengiä että kritiikkiä.

Haastateltavina ovat muun muassa DJ eli ”levyjuontaja” Joke Linnamaa sekä Suomessa vierailleen Earth, Wind & Fire -yhtyeen jäsenet Hotel Intercontinentalin aulassa Helsingissä. Videovieraina diskosykkeestä vastaavat muun muassa Kool & The Gang, Steel City (mukana Kaija Koo), Lio, Aneka ja Jokke Seppälä.

Kaija Koo Steel City -yhtyeen solistina Iltatähti-ohjelmassa 1982.
Nuori Kaija Koo Steel Cityn vaaleana solistina. Kaija Koo Steel City -yhtyeen solistina Iltatähti-ohjelmassa 1982. Kuva: Yle kuvanauha steel city
Jokke Seppälä esiintyy Iltatähti-ohjelmassa 1982.
Jokke Seppälä oli suomidiskon kantavia voimia. Jokke Seppälä esiintyy Iltatähti-ohjelmassa 1982. Kuva: Yle kuvanauha disko

Levymusiikin tahtiin tanssiminen ja diskoteekit olivat osa 1970-luvun alun nuorisokulttuuria. Vuosikymmenen puolivälissä discot ja discomusiikki alkoivat yleistyä, ja melko nopeasti niitä alettiin myös kritisoida kaupallisuudesta ja keinotekoisuudesta. Diskomusiikin tahtilajin sanottiin olevan vaarallinen sydämelle.

Teksti: Harto Hänninen

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto