Hyppää pääsisältöön

Joulunajan lastenelokuvat Kakkosella

Joulunajan lastenelokuvat Kakkosella
Joulunajan lastenelokuvat Kakkosella Kuva: Yleisradio joulunajan lastenelokuvat kakkosella

Joulunpyhinä Yle TV2 esittää laajan kattauksen laadukkaita kotimaisia ja ulkomaisia lastenelokuvia. Perheen pienimpiä viihdyttävät mm. Risto Räppääjä, Ella ja Aleksi, Onni Von Sopanen ja Babe - Urhea possu. Ja mitä olisi joulu ilman Lumiukkoa?

Keskiviikko 23.12.

Kadonnut Joulupukki
Kadonnut Joulupukki joulu 2015

klo 18 (myös 24.12. klo 12:25)

Kadonnut: Joulupukki

Neljä lasta on saanut kutsun tapaamiseen Joulupukin kanssa. He päätyvät mystiseen Joulumaahan, jossa heille selviää, että Joulupukki on kadonnut! Ehtivätkö lapset löytää Joulupukin ajoissa ja pelastuuko joulu? Katsottavissa myös Lasten Areenassa 19.12.2015 - 10.1.2016.

Torstai 24.12.

Lumiukko - elokuva
Lumiukko - elokuva Kuva: Yle Kuvapalvelu joulu 2015

klo 11:33

Lumiukko

(The Snowman)
Koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva on toteutettu Raymond Briggsin kertomuksen mukaan. Tunnussävelmän on tehnyt Howard Blake.


Lumiukko ja lumikoira
Lumiukko ja lumikoira lumiukko ja lumikoira

klo 12:00

Lumiukko ja lumikoira

(The Snowman and the Snowdog)
Lumiukko-tarinan jatko-osa. Ensimmäisen tarinan tavoin katsojan tempaa mukaansa taianomainen seikkailu, jossa yhdistyvät rakkaus, menetys sekä ystävyys.


Risto Räppääjä -elokuva
Risto Räppääjä -elokuva joulu 2015

klo 15:45

Risto Räppääjä

Kymmenvuotias Risto asuu tätinsä, Rauha Räppääjän kanssa. Risto haaveilee esiintymisestä, Rauha alakerran poikamiehestä. Nelli puolestaan on yksinäinen ja haluaa tutustua Ristoon. Vääriin käsiin joutunut rakkauskirje aiheuttaa hämmennystä. Katsottavissa myös Lasten Areenassa 19.12.2015 - 10.1.2016.

Joulupukki ja noitarumpu
Joulupukki ja noitarumpu joulupukki ja noitarumpu

klo 17:10

Joulupukki ja noitarumpu

Mauri Kunnaksen täysanimaatiotarina Joulupukin kylästä, jossa vähän ennen joulua lapinnoita Vekara häiritsee kylän elämää. Vekara kantaa kaunaa Joulupukille, kun tämä ei vastannut Vekaran lapsena lähettämään kirjeeseen. Onneksi Joulupukilla on ratkaisu tähänkin!


Perjantai 25.12.

Ella ja Aleksi - yllätyssynttärit
Ella ja Aleksi - yllätyssynttärit ella ja aleksi - yllätyssynttärit

klo 10:00

Ella ja Aleksi - Yllätyssynttärit

Ella ja Aleksi seikkailevat yhdessä koiransa Tarkastaja Koirasen kanssa kotona, kaupungilla ja luonnossa uusiin ystäviin tutustuen. Katsottavissa myös Lasten Areenassa 19.12.2015 - 10.1.2016.


Babe iloinen porsas - elokuva
Babe iloinen porsas - elokuva Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi babe iloinen porsas - elokuva

klo 14:00

Babe - Urhea possu

Koko perheen komedia lammaskoirien hoivassa varttuvasta possusta, joka luulee itsekin olevansa koira. Elokuva on ollut Paras elokuva -sarjassa Oscar-ehdokkaana.


Risto Räppääjä ja polkupyörävaras
Risto Räppääjä ja polkupyörävaras Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi risto räppääjä ja polkupyörävaras

klo 15.30

Risto Räppääjä ja polkupyörävaras

Elokuva on vauhdikas ja koskettava musiikkikomedia. Rauha-tädin ja Lennartin loman ajaksi tulee Pakastaja-Elvi hoitamaan Ristoa ja Nelliä. Risto saa lohdutukseksi uuden valtavan hienon polkupyörän. Pyörän katoamisesta alkaa huikea seikkailu, jossa päähenkilöiden tiet risteävät mitä kummallisimmin tavoin. Katsottavissa myös Lasten Areenassa 19.12.2015 - 10.1.2016.


Niko 2 - lentäjäveljekset
Niko 2 - lentäjäveljekset Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi niko 2 - lentäjäveljekset

klo 16:46

Niko 2 - Lentäjäveljekset (7)

(myös 27.12. klo 12.40)
Poropoika Niko lähtee huimaan seikkailuun pelastamaan pikkuveljeään Jonnia. Matkallansa he kohtaavat vaarojen lisäksi perheen ja ystävyyden parhaat puolet.Lauantai 26.12.

Onni von Sopanen
Onni von Sopanen Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi onni von sopanen

klo 10:00

Onni von Sopanen

Koulun biologian tunnilla perehdytään perinnöllisyystieteeseen, ja 11-vuotias Onni Sopanen vakuuttuu, että hän on synnytyssairaalasta joutunut väärään perheeseen, sillä voiko sinisilmäinen ollaa ruskeasilmäisten vanhempien lapsi. Jossakin joku - todennäköisesti Bill Gates - etsii kadonnutta poikaansa. Onni von Sopanen käsittelee herkullisen huumorintajuisella otteella vakavia asioita. Katsottavissa myös Lasten Areenassa 19.12.2015 - 10.1.2016.


Sunnuntai 27.12.

Röllin sydän elokuva
Röllin sydän elokuva Kuva: Yleisradio röllin sydän

klo 11:20

Röllin sydän

Menninkäisten metsä kivettyy ja pysäyttääkseen tuhon on Menninkäisten ja Röllien löydettävä maaginen sydän Talven maasta.Rölli lähtee seikkailuun uuden menninkäisystävänsä, Millin kanssa.


Babe suurkaupungissa
Babe suurkaupungissa Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi babe suurkaupungissa

klo 13:55

Babe suurkaupungissa

(Babe: Pig in the City)
Babe aiheuttaa vahingossa onnettomuuden, jonka seurauksena maatilan isäntä joutuu vuoteenomaksi ja tilan velat kasvavat. Babe lähtee lammaskoirakilpailuun toiselle puolelle maatilan pelastamiseksi. Babe ystävineen ei kuitenkaan pääse perille, vaan he joutuvat yöpymään täynnä eläimiä olevassa suurkaupungin hotellissa. Kun hotellin omistaja joutuu sairaalaan, eläimet viedään koe-eläinlaitokselle, jonne Babe ystävineen lähtee jännittävälle pelastusreissulle.


Risto Räppääjä ja Viileä Venla
Risto Räppääjä ja Viileä Venla Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi risto räppääjä ja viileä venla

klo 15:30

Risto Räppääjä ja viileä Venla

Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää lähtevät saareen, missä Elvi Räppääjä toimii lomakeskuksen emäntänä. Koko perheen vauhdikas musiikkikomedia kertoo ystävyydestä, yksinäisyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä. Katsottavissa myös Lasten Areenassa 19.12.2015 - 10.1.2016.


Kommentit