Hyppää pääsisältöön

Lasten elokuvat jouluna 2015 Lasten Areenassa

Lasten joulu Areenassa
Lasten joulu Areenassa Kuva: Yleisradio lasten joulu areenassa

Joulun aikaan Lasten Areenasta löytyy monipuolinen valikoima lapsille sopivia elokuvia. Elokuvat julkaistaan 19.12. ja ne ovat katsottavissa 10.1.2016 asti. Joulupyhien aikaan on siis koko perheelle mukavaa katsottavaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Risto Räppääjä -elokuva
Risto Räppääjä -elokuva joulu 2015

Risto Räppääjä

Kymmenvuotias Risto asuu tätinsä, Rauha Räppääjän kanssa. Risto haaveilee esiintymisestä, Rauha alakerran poikamiehestä. Nelli puolestaan on yksinäinen ja haluaa tutustua Ristoon. Vääriin käsiin joutunut rakkauskirje aiheuttaa hämmennystä.
http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991/p/1-2378683Risto Räppääjä ja polkupyörävaras
Risto Räppääjä ja polkupyörävaras Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi risto räppääjä ja polkupyörävaras

Risto Räppääjä ja polkupyörävaras

Risto Räppääjä ja polkupyörävaras on vauhdikas ja koskettava musiikkikomedia. Rauha-tädin ja Lennartin loman ajaksi tulee Pakastaja-Elvi hoitamaan Ristoa ja Nelliä. Risto saa lohdutukseksi uuden valtavan hienon polkupyörän. Pyörän katoamisesta alkaa huikea seikkailu, jossa päähenkilöiden tiet risteävät mitä kummallisimmin tavoin.
http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991/p/1-1751027Risto Räppääjä ja Viileä Venla
Risto Räppääjä ja Viileä Venla Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi risto räppääjä ja viileä venla

Risto Räppääjä ja viileä Venla

Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää lähtevät saareen, missä Elvi Räppääjä toimii lomakeskuksen emäntänä. Paikalle saapuu myös hiukan vanhempi Venla isänsä Uolevi Horsmaniemen kanssa. Venlan tulo hämmentää Riston ja Nellin välejä, koska Nelli alkaa viihtyä yhä enemmän Venlan seurassa. Samanaikaisesti vanhat ystävykset Pakastaja-Elvi ja Uolevi lähestyvät toisiaan. Koko perheen vauhdikas musiikkikomedia kertoo ystävyydestä, yksinäisyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä.
http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991/p/1-2401524Ella ja Aleksi - yllätyssynttärit
Ella ja Aleksi - yllätyssynttärit ella ja aleksi - yllätyssynttärit

Ella ja Aleksi - Yllätyssynttärit

Ella ja Aleksi seikkailevat yhdessä koiransa Tarkastaja Koirasen kanssa kotona, kaupungilla ja luonnossa uusiin ystäviin tutustuen.
http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991/p/1-2490138Onni von Sopanen
Onni von Sopanen Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi onni von sopanen

Onni von Sopanen

Koulun biologian tunnilla perehdytään perinnöllisyystieteeseen, ja 11-vuotias Onni Sopanen vakuuttuu, että hän on synnytyssairaalasta joutunut väärään perheeseen, sillä voiko sinisilmäinen ollaa ruskeasilmäisten vanhempien lapsi. Jossakin joku - todennäköisesti Bill Gates - etsii kadonnutta poikaansa. Onni von Sopanen käsittelee herkullisen huumorintajuisella otteella vakavia asioita.
http://areena.yle.fi/lapset/1-2450992/p/1-908317Kadonnut Joulupukki
Kadonnut Joulupukki joulu 2015

Kadonnut: Joulupukki

Neljä lasta on saanut kutsun tapaamiseen Joulupukin kanssa. He päätyvät mystiseen Joulumaahan, jossa heille selviää, että Joulupukki on kadonnut! Ehtivätkö lapset löytää Joulupukin ajoissa ja pelastuuko joulu?
http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991/p/1-3133187

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Pörriäisten pelastajat

  Paras piha on pörisevä piha.

  Paras piha on pörisevä piha. Siellä mehiläiset ja perhoset lentävät kukasta kukkaan, linnut laulavat ja hämähäkit näpyttelevät verkkouutisiaan. Pihan kunniavieraille voi rakentaa oman hyönteishotellin. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Tellustajat Pikku Kakkosessa

  Metsäneläimet perustavat oman uutistoimiston.

  Metsäneläimet perustavat oman uutistoimiston, koska kaikilla heillä on sama tavoite: saada maailmasta parempi paikka!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Roskien kerääjät

  Roskien kerääminen on hauskaa, helppoa ja ilmaista.

  Roskien kerääminen on hauskaa, helppoa ja ilmaista. Sitä voi harrastaa yksin tai porukalla niin, että kerää yhden roskan päivässä tai järjestää vaikka roskankeruukisat! Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Muistatko Syrhämän?

  Veikko Paasi teki dokumentin Syrhämästä.

  Veikko Paasi halusi tutustua pelottavaan, mutta samalla kiehtovaan Syrhämään uudestaan, ja teki sarjan synnystä ja tuotannosta dokumentin media-alan oppityönä.