Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen inspiroimia joulukortti-ideoita

Pikku Kakkosen inspiroimia joulukortti-ideoita

Pikku Kakkosen joulu Pinterestissä tarjoaa ideoita koko perheen yhteiseen askarteluun. Kaikissa toteutuksissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, jokaisesta kodista löytyviä esineitä sekä helposti ja edullisesti hankittavia askartelutarvikkeita. Kokonaisuudesta voi etsiä oivalluksia erilaisten joulukalenterien, koristeiden ja pienten lahjojen toteuttamiseen sekä kekseliäitä vinkkejä paketointiin ja joulukorttien tekemiseen.

Kolmiulotteiset paketit

Tarvikkeet:


Taita kartonki kortiksi. Piirrä kortin taitteeseen kolme päällekkäistä neliötä. Jätä kunkin neliön väliin n. 1 cm tyhjää tilaa. Leikkaa askarteluveitsellä tai saksilla neliön ylä ja alareunat auki ja taita muoto laatikon malliin. Päällystä valmiit “laatikot” Pikku Kakkosen joulun 2015 tulostettavila paperilla. Liimaa paperinaruista lahjanarut paketteihin ja kortti on valmis.

J niin kuin joulu

Tarvikkeet:


Ota valmis korttipohja tai leikkaa kartongista haluamasi kokoinen kortti. Leikkaa Pikku Kakkosen joulun 2015 tulostettavista papereista J-kirjain, ja liimaa se korttiin. Voit myös leikata korttiin myös saajan nimikirjaimen.

Kortti koulu- ja päiväkotikuvista

Tarvikkeet:

 • koulu- tai päiväkotikuvia tarroina
 • värillistä, paksua kartonkia tai pahvia
 • punaista paperia
 • punaista paperinarua
 • sakset
 • liimaa tai kaksipuoleista teippiäLasten tarrakuvista askartelet nopeasti persoonallisen joulukortin. Piirrä tarrakuviin ympyrä muoto ja leikkaa kuva pyöreään muotoon. Leikkaa punaisesta paperista hieman kuvaa isompi pallo. Liimaa valokuvat palloihin ja liimaa ne sopivaan kohtaan korttia. Koristele pallot paperinaruruseteilla.

Televisiokortti

Tarvikkeet:

 • tyhjä tulitikkurasia
 • tarrakuva tai pieni valokuva
 • värillistä, paksua kartonkia tai pahvia
 • punaista ja valkoista paperia
 • Pikku Kakkosen tulostettavaa joulupaperia
 • iso klemmari
 • kaksi punaista helmeä
 • sakset
 • liimaa tai kaksipuoleista teippiä
 • kuumaliimaa tai kontaktiliimaaKoulun tai päiväkodin tarrakuvasta ja tulitikkurasiasta teet hauskan pikku television. Tulitikkurasian laatikosta tulee valokuvan tausta. Päällystä laatikon sisäosa mieleiselläsi paperilla. Avaa tulitikkurasin kansi ja levitä se levyksi. Päällystä kansilevy Pikku Kakkosen tulostettavalla paperilla. Leikkaa päällisosaan aukko television ruutua varten. Leikkaa henkilö irti valokuvasta. Leikkaa punaisesta paperista tonttulakki ja valkoisesta paperista tonttulakin tupsu. Liimaa tonttulakki valokuvan päälle. Taittele tulitikkurasian kansi alkuperäiseen muotoonsa ja liimaa se kiinni. Sujauta kansi paikalleen ja tee laatikon yläreunaan neulalla aukot klemmarille. Leikkaa klemmarin päätykäänne pois. Pujota klemmari neulalla tehdyistä aukoista ja laita klemmarin päihin puuhelmet kiinni kontakti- tai kuumaliimalla. Kiinnitä valokuvahahmo tulitikkurasian sisälle niin, että kuva kurkistaa hauskasti televisioruudusta ulos.

Leikkaa kartongista haluamasi muotoinen kortti tai käytä valmista korttipohjaa. Leikkaa Pikku Kakkosen tulostettavista papereista iso ympyrän muotoinen kappale ja liimaa se kortin kanteen, keskelle. Liimaa valmis tulitikkutelevisio ympyrän päälle.

Televisioterveiset kannattaa lähettää postissa kuplamuovin suojassa, jotta joulutervehdys ei ruttaannu ennen kirjeen avaamista.

Piparkakkukortti

Tarvikkeet:

 • paksua kartonkia tai pahvia
 • punaista paperinarua
 • valkoinen tussi tai valkoista maalia ja pensseli
 • liimaa
 • jouluisesta taikataikinasta tehty kuvioJouluisesta taikataikinasta teet tuoksuvan joulutervehdyksen. Valmista taikataikinaa ohjeen mukaan. Tee mieleisesi kuvio ja tee siihen rusettia varten iso reikä. Paista kuvio ja anna sen jäähtyä. Kirjoita joulutervehdys kuvioon valkoisella tussilla tai maalilla. Kiinnitä kuvioon rusetti ja liimaa koriste joulukorttiin kiinni.

Sydänkortti

Tarvikkeet:

 • paksua kartonkia tai pahvia
 • neula ja lankaaPaina paksulla neulalla haluamasi kuvio korttiin. Tee tikkaus paksulla langalla. Voit halutessasi jättää ompeleen tekemättä ja sujauttaa neulan ja lankaa kirjekuoreen, näin vastaanottaja saa hauskan joulupuuhan tervehdyksesi mukana.

Pikku Kakkonen: Rusettikortti
Pikku Kakkonen: Rusettikortti Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest
Pikku Kakkosen Pinterest
Pikku Kakkosen Pinterest Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest
Pikku Kakkonen: Sydänkortti
Pikku Kakkonen: Sydänkortti Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest

Tutustu myös Pikku Kakkosen viime joulun askarteluideoihin!

Pikku Kakkosen joulun Pinterest-ideat
Pikku Kakkosen tulostettavat paperit
Pikku Kakkosen joulukalenteri-ideat
Monipuoliset huopapallot
Joulun pikkulahjat

Pikku Kakkosen joulu myös:
Pikku Kakkosen netissä ja sovelluksessa
yle.fi/lapset-sivuilla
Pikku Kakkosessa Lasten Areenassa
Pikku Kakkosen radiossa Yle Areenassa
Pikku Kakkosen Facebook-sivulla
Pikku Kakkosen Pinterest-sivulla
Pikku Kakkosen Instagram-kuvissa