Hyppää pääsisältöön

Radiosoitto johti levytyssopimukseen – levy-yhtiö bongasi Annukan YleX:n radioaalloilta

Annukka on suomalaisen elektropopin uusin tulokas. Levy-yhtiö Suomen Musiikin toimitusjohtaja kuuli popparin musiikkia YleX:ssä ja halusi välittömästi Annukan artistikseen.

Annukka

Annukka on tehnyt musiikkia lähes koko ikänsä. Nyt 27-vuotiaana tamperelainen artisti sai levytyssopimuksen, kun hänen uusin biisinsä Sähköä hurmasi täysin levy-yhtiö Suomen Musiikin toimitusjohtaja Kari Hynnisen. Hynninen kuuli kappaleen YleX:n Venla Kokkosen Uuden musiikin iltavuorossa.

- Ajoin autolla ja kuuntelin Venlan ohjelmaa. Yhtäkkiä sieltä pärähti soimaan Sähköä, ja mietin, että mitä? Olin aivan varma, että Annukka on jo jonkun toisen levy-yhtiön listoilla, Hynninen kertoo YleX:lle.

Hynniselle selvisi pian, ettei näin ollut, vaan Annukka oli julkaissut biisin itse. Hynninen oli niin vakuuttunut, että Annukka sai pian liittyä Suomen Musiikin nimekkääseen artistikaartiin, johon kuuluvat muun muassa Jukka Poika, Egotrippi ja Raappana.

- Sähköä on niin hieno biisi. Ajattelin, että jos osaa tehdä yhden tuollaisen biisin, niitä osaa tehdä useampiakin, Hynninen sanoo.

"Uskoin, etten voi enää saada levytyssopimusta"

Annukalle levytyssopimus tuli yllättäen. Artisti on tehnyt omaa musiikkia useamman vuoden ajan, ja päässyt YleX:n radiosoittoon myös aikaisemmin. Vuonna 2011 Annukan ensimmäinen kappale Seuraan sua soi YleX:n Kellari-biisinä.

- Tein biisin parissa tunnissa tietokoneella. Olin siitä niin liekeissä, että lähetin sen heti YleX:lle, jonne se päätyi soittoonkin, Annukka kertoo.

Radiosoiton tuoman huomion myötä Annukka alkoi työstää musiikkia tamperelaisen tuottajakaksikon Millionaire Menin kanssa. Yhteistyö kuitenkin kuivui kasaan, ja musiikin tekeminenkin jäi hetkeksi. Sähköä-biisi syntyi uuden yhteistyökumppanin, Napoleon Sound & Music -äänituotantofirman, kanssa. Levy-yhtiöiden ovet eivät kuitenkaan missään vaiheessa tuntuneet aukeavan.

- Olin jo sinut sen kanssa, etten saa levytyssopimusta. Aiemmin lähettelin demojani innokkaana jokaiseen levy-yhtiöön, enkä koskaan kuullut niistä mitään. Nyt olen ollut vain tyytyväinen, että olen saanut tuottaa laadukasta musiikkia itse, Annukka sanoo.

Kun Annukan pitkään tavoittelema levytyssopimus lopulta irtosi, artisti yllättyi.

- Yhtäkkiä minulla onkin levytyssopimus. Heti kun en ajatellut liikaa, tein vaan musiikkia, saavutin sen.

Nyt Annukka työstää kovaa tahtia uutta musiikkia. Tarkoituksena on julkaista ensin Sähköä Suomen Musiikin kautta, sitten uusi sinkku heti ensi vuoden puolella.

- Hienoa, että nyt mun musaa pääsevät kuulemaan muutkin kuin Facebook-kaverini, Annukka sanoo ja nauraa.

Lue myös:

Omakustanteella YleX:n soittolistalle – näin se onnistuu